Inlägg från: Anonym (wtf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (wtf)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Flygfotogen skrev 2015-09-11 11:27:08 följande:

    Kan man försöka att se förbi det man klassar som gnäll och klagande och fundera vad som ligger bakom?

    Vem ska ta strid för de småbarn i dagens samhälle som inte klarar av eller orkar med de stora krav vi vuxna ställer på dem? Vuxna som inte orkar arbeta heltid går ofta ner i tid. Barn som inte orkar 40-52 timmarsveckor då? Som gråter av trötthet från mellanmål till hemgång? Som har svårt att bli trygga? Som får 7-8 timmar vakentid med sina föräldrar i veckorna när de skulle behöva så mycket mer för att må bra... Vem ska prata för dem? Hur ska de få höras och få sina behov tillgodosedda?

    Det viktiga är inte föräldrars skuldkänslor utan hur varje litet barn mår i sin situation. Det måste varje förälder förbise sina skuldkänslor och inse. Tycker jag.


    Hur menar du att en ensamstående förälder, med halvtaskig ekonomi, som har 1 timmes restid till och 1 timme från jobbet, ska kunna förändra situationen för barnet? Att sluta arbeta är inte ett alternativ, inte heller att gå ner i arbetstid. Att söka jobb närmare gör nog de flesta men det är inte lätt att få. Mår du bättre av att skuldbelägga föräldrarna? Mår barnen bättre av det?

    Ska vi införa ett krav på att man måste ha råd att försörja sina barn utan att ha barnen mer än 20 timmar per vecka i förskolan, för att alls få skaffa barn och har man inte det så blir det tvångsabort?
  • Anonym (wtf)
    Sous skrev 2015-09-11 11:54:14 följande:
    För att hon påstår att i förskolan och socialtjänsten hatar personalen människorna de jobbar för?

    Tvärtom upplever jag att de flesta i dessa kvinnodominerade yrken slår knut på sig själva för att det ska bli bra för barn och klienter, jobbar obetald övertid och gör allt för att ingen ska komma i kläm.
    Okej, den biten har jag missat. I den här tråden diskuterar vi alla olämpliga som arbetar med barnen i förskolan.
  • Anonym (wtf)
    Flygfotogen skrev 2015-09-11 13:47:20 följande:
    Så de barn som faktiskt behöver kortare dagar och mer föräldrakontakt för att minska stressnivåer och utåtagerande beteende... Hur ska de få sina behov uppfyllda? Hur ska de kunna höras? Ska de tvingas foga sig vad än det kostar dem?

    Här ser du då en som inte har några problem med att göra sig obekväm uppåt.
    Hur ska en ensamstående lågavlönad förälder ha råd att arbeta mindre?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (H) skrev 2015-09-11 14:55:19 följande:
    annananonym skrev 2015-09-10 20:10:13 följande:

    För en timme sen åkte jag buss. Bakom mig satt en kvinna och pratade högt i mobilen om hur hemska de där j*vla föräldrarna är.

    Hon drog upp massor av personliga och lätt att känna igen saker om föräldrar till barnen på förskolan där hon jobbar.

    Till slut tystnar hon och säger efter en stund i luren:

    "Jag sitter på bussen, men vadå jag nämnde väl inga namn"?

    Så uppenbarligen reagerade den hon pratade med på det höga skitsnacket och bristen av sekretess eller vanligt hyfs!

    Förskolepersonal och socialtjänsten är de yrken där de anställda HATAR de dom arbetar för! Vidrigt!

    Mina barn är stora som tur är!



    Jag hoppas att ni själva inser att ni smutskastar en hel yrkeskår för något som en liten andel gör/säger... Ja, det är dessas åsikter ni hör och uppmärksammar, men tänk på hur många förskolepedagoger som INTE säger och tycker sådana saker!

    Jag är själv snart färdigutbildad förskollärare och jag hoppas att jag inte får sådana kollegor som talar illa om andra personer, precis som jag hoppas att sådana här smutskastanden som ni gör av hela yrkeskåren inte bidrar till att hyggligt folk blir avskräckta från att välja detta underbara yrke.
    Läs om och läs rätt! Jag har inte skrivit något om h e l a yrkeskåren utan om de råttor som arbetar inom förskolan och som inte hör hemma där!
  • Anonym (wtf)
    Anonym (H) skrev 2015-09-11 18:19:33 följande:
    Jag läser om och detta är vad jag läser:

    Rubriken: "Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!" - alltså förskollärare generellt

    "Jag läser ofta på ett forum där många förskollärare hänger. Det är skrämmande att många av dessa usla människor är de som tar hand om våra barn." - alltså att förskollärare generellt är usla människor (åtminstone alla som hänger på det forumet)

    "Fy fan för människor som arbetar med våra barn, men som ser ner på föräldrarna så mycket som så många av dem gör." - här skäller du på de människor som arbetar med dina barn, och av kontexten utläser jag att du menar förskolepedagoger eller förskollärare
    Nej.

    Jag skriver om de många förskollärarna på det forumet, inte alla. Ja, de som skriver om hur hemska föräldrar är som lämnar barnen i förskolan förtjänar inte mina sympatier.

    Som sagt, de som skriver om hemska föräldrar är de jag syftar på med inlägget. Förstår du inte det så kan jag bara beklaga.
  • Anonym (wtf)
    mammalovis skrev 2015-09-11 20:07:15 följande:
    Det är rätt lustigt att läsa kommentarerna på detta inlägg, då det faktiskt är väldigt sant, men föräldrarna känner sig anklagade och anser det är fel att förskollärarna har åsikter.

    Jag kan se till mina egna barn där äldsta dottern på 4,5 år kan somna på vägen hem från förskolan medan hennes 2-åriga syster är pigg då hon fortfarande sover middag på förskolan. De dagar den äldsta är arg för ingenting vid hämtning kommer hon som regel somna före middagen och så mycket tid med föräldrarna blir det naturligtvis inte. Lillasyster blir glad att se mig, men den äldsta gör allt för att förhala att gå hem, så hon trivs bra på förskolan.

    Jag tror inte förskollärare gnäller mer än andra yrkesgrupper, MEN de ser ju både sitt eget perspektiv och barnens perspektiv. Barnen har ju ganska svårt att uttrycka sina åsikter och påverka. Tyvärr kan inte vi pedagoger påverka så mycket som föräldrar tror, då det är ekonomi och rektorer som styr utifrån politikernas beslut. Dessa politiker är valda av svenska folket, och den som har en minsta matematisk förmåga inser snabbt att antalet föräldrar som kan påverka är betydligt fler än förskollärarna, så jobbar vi gemensamt för bättre förutsättningar gynnar det alla barn bättre. Sedan om det handlar om mindre barngrupper eller mer personal, bättre förutsättningar för föräldrar att arbeta mindre är ju en annan fråga.

    Att en del kommuner erbjuder 30 timmars barnomsorg för föräldralediga förstår jag inte vitsen med, då många familjer klarar sig med 15-20 timmar, men många föräldrar ser det som ett ypperlig tillfälle bara för att möjligheten finns och där antar jag att det är betydligt fler barn som får dela på lika många personal som innan.

    Vi har flertalet gånger protesterat mot att ta in ännu fler barn när jag arbetade i förskolan, men ändå fått ta in fler då trycket är så hårt. Oftast behövs det ju fler avdelningar i januari då det är många som skolas in, men innan dess trycks de oftast in i befintliga barngrupper. Det lustiga är att de chefer som planerar verksamheten är lika tagna på sängen varje år.

    I skolan är trycket också hårt, men där kanske inte föräldrar märker av på samma vis. Jag hör ju mina kollegor som är klasslärare få det tuffare och tuffare då antalet barn i förberedelseklasserna ökar markant och relativt nya barn tvingas ut efter bara några veckor/månader i förberedelseklass för att gå heltid i vanlig klass. Oftast ligger klasserna på uppåt 25 elever med kanske uppåt 10 nyanlända elever (d v s de har varit mindre än 4 år i Sverige). Resurserna ökar sällan mer i ett invandrartätt område. Så lärare är säkert också en grupp som anses klaga för mycket, men vänder ut och in på sig själva för att göra sitt bästa.
    Självklart är det politikernas fel och maxtaxan är roten till det onda. Även att arbetslösa, föräldralediga osv har tillgång till barnomsorg på annat sätt än förut.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-13 14:49:33 följande:
    Nej det löser inte problemet med för lite föräldrakontakt. Fast en barnvakt har förhoppningsvis inte en hel drös andra barn. Barnvakten har nog plats och tid att låta barnet krypa upp i famnen och mysa en stund innan föräldern kommer hem. Effektiv vila efter en intensiv dag när man är trött! Fast som sagt det är upp till varje förälder hur den vill tackla problemet med att barnen idag oftast går för långa dagar på förskolan. Tycker de att det liv de lever är viktigare än sina barns trygghet och anknytning så får det stå för dem...lägg inte över det ansvaret på barnets pedagoger! Jag delar med mig av min erfarenhet och min kunskap...gör vad ni vill med det! skit i det eller skäms ögonen av er, men lägg inte över skulden på oss och kasta inte skit på oss. Det ÄR ert ansvar! Jag gör bara mitt jobb! ...och tar det ansvaret för mina egna barn!
    Vilken galen generalisering. Det är inte alls vanligt att barn går så långa dagar i förskolan att de inte orkar med. Och att göra som du och anklaga föräldrarna för att skada barnens trygghet och anknytning, för att de behöver arbeta, var något av det värsta jag har läst. Inte konstigt att det sägs vara en utbildning som alla med en IQ på över 55 klarar.. Det verkar inte finnas så mycket förstånd hon vissa av de som arbetar inom barnomsorgen.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-13 13:08:47 följande:
    Öppna ögonen och se verkligheten! Jag tar inte i, detta är vad forskare varnar för kan hända i framtiden om vi inte gör nåt åt situationen. Det är taget ifrån allmänna diskussioner och inget som är unikt för förskolan som jag jobbar på.
    Nenne666 skrev 2015-09-13 12:45:48 följande:
    Det är ingen som påstår att du ska vara tyst . Du ska däremot ge f*n i att skuldbelägga arbetande föräldrar. Du sparkar åt fel håll helt enkelt.
    Tala om för mig hur jag ska säga att barn behöver kortare dagar utan att föräldrarna ska känna nån skuld? Hur föräldrarna väljer att lösa det är inte min sak. Jag har sagt att barnen behöver kortare dagar och att alla föräldrar inte alls måste jobba heltid. De som måste måste, men det kan ändå finnas lösningar för deras barn om de sätter sig ner och tänker efter. Dessutom om de som inte måste jobba heltid går ner i tid, så får vi mer tid över till de som måste vara hos oss.

    Tror du verkligen på vad du själv skriver? Med färre barn skulle snarare personalen minska, för att kommunerna måste spara pengar.

    Att ta bort maxtaxan och se till att föräldrar börjar betala procentuellt utifrån inkomst, och tid, är enda vettiga åtgärden för att minska barngrupperna. Att gnälla och anklaga föräldrar är det sämsta ni kan göra.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-13 15:12:24 följande:
    Läs länkarna i inlägg 182, det är inte mina åsikter!
    Jag har läst dem. Det handlar till 99 % om för stora barngrupper och för lite personal. Inte föräldrarnas fel.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-13 15:34:47 följande:
    ...och vi får betalt per barn, så antalet timmar spelar ingen roll.

    Dessutom har vi några färre barn i år och lite mindre personal och faktiskt så är det skönare nu. Vi har en betydligt mer harmonisk grupp i år än så länge. Dock vet jag att det inte kommer vara för evigt, vi kommer att få både fler barn och utökad personalstyrka när barnen måste tryckas in på platser som egentligen inte finns.
    Det är olika belopp för hel- och deltid, ålder osv. Så det spelar roll.

    På vilket sätt tycker du att det är föräldrarnas fel att det blir fler barn och personal??
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!