Inlägg från: Anonym (wtf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (wtf)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    En annan Anna skrev 2015-09-14 14:06:14 följande:
    Du kanske inte är medveten om det, men inte alla delar samma politiska övertygelse. Min politiska övertygelse är att gemensamt bekosta välfärden genom skatter. Du kan liksom inte övertyga mig om att du har rätt där. Min åsikt är inte hastigt och lustigt påkommen, utan väl förankrad i mina värderingar. 

    Förskolan har öppet 6-18. De verkar klara sig ypperligt. 
    Som sagt, jag tar det igen. Jag vet att alla inte gör det. Hur många gånger behöver jag skriva det så att du förstår vad jag menar?

    Du får ha din åsikt. Det är kris inom förskolan i Sverige idag. Vissa förskolor har det bättre än andra.

    Jag förstår verkligen inte hur det alls kan fungera. Personal från 5.45-18.15. 12.5 timmar per dag. Sen ska det vara rast, planeringstid pedagogisk verksamhet, kvällsmöten, föräldramöte, utvecklingssamtal osv. En måste börja arbeta t.ex 5.45 och då sluta kl.14.15, hinna med 30 minuters rast och alla barnens lunch, vila osv. Låter väldigt stressigt.
    En annan Anna skrev 2015-09-14 14:07:41 följande:
    Så otroligt tramsigt. 
    Ja. Det är tramsigt att lämna barnen i förskolan för att själva ta semester. Barnen behöver också vila.

  • Anonym (wtf)
    En annan Anna skrev 2015-09-14 14:25:48 följande:
    Blev du utsparkad från Förskoleupproret?
    Nej? Varför skulle jag bli det? Jag startade tråden för att markera att det inte är okej för förskolans personal att sitta och ondgöra sig över föräldrar på sociala forum. Det är väldigt många människor i Sverige som förstår att det börjar vara bråttom, för att rädda förskolan. Men att föräldrar ska kasta skit på förskolans personal och anklaga dem för att det är personalens fel, eller att förskolans personal kastar skit på föräldrar och skyller på dem för att det är kris inom förskolan, är fel väg att gå. Det löser ingenting.

    Folk måste börja förstå att det behövs mer pengar, mindre barngrupper, fler, och utbildad personal och trygghet! Väldigt många av dagens små barn kommer att bli trasiga ungdomar om det här får fortsätta.

    Alla vill ha, men ingen vill betala.
  • Anonym (wtf)
    molly50 skrev 2015-09-14 14:55:40 följande:
    Man ska inte kasta skit varken som förskolelärare eller föräldrar,det kan jag hålla med om.

    Men nu gör du ju faktiskt det själv. Du startade tråden med att kasta skit på förskolelärarna och nu har du vänt dig mot föräldrarna.
    Du kanske borde föregå med gott exempel...
    Exakt.

    Nej. Jag kastar ingen skit på hela grupper. Jag är uppriktigt förbannad på de inom förskolan som kastar skit på föräldrar som gör sitt bästa, och som inte kan ha barnen hemma mer än vad de har.

    Jag är lika förbannad på föräldrar som struntar i sitt föräldraansvar och lämnar ungarna i förskolan utan att ha rätt till det.

    Det finns även många bra som arbetar inom förskolan. Och det finns även många bra föräldrar som inte utnyttjar personal, och placering i förskolan. Allt är inte svart eller vitt även om du har svårt att se annat.
  • Anonym (wtf)
    En annan Anna skrev 2015-09-14 14:38:14 följande:
    Du sjunger liksom samma melodi...
    Strunta i tråden om den stör dig!

    Jag är trött på alla som bara ignorerar problemen. Jag är trött på att se hur allt bara blir sämre för våra barn. Jag är trött på att ingen vill ta ansvar.
  • Anonym (wtf)
    molly50 skrev 2015-09-14 16:40:06 följande:
    Nej,jag förstår hur du menar.

    Men jag tror inte att det finns föräldrar som lämnar sina barn på förskola om de inte har rätt till det.
    Har man inte den rätten så får man ingen plats.
    Men visst finns det föräldrar som missköter sig. Även om de kanske inte är så många.
    T ex de som kommer försent när de ska hämta,utan att höra av sig eller fixa någon annan som kan hämta.
    Eller de som lämnar sina sjuka barn på förskolan med förevändningen att de inte kan stanna hemma från jobbet.
    Och det tycker jag att man måste ta tag i!
    Förskolan är ju ingen sjukstuga där man kan lämna in sina sjuka barn.
    Tyvärr vet jag hur vanligt det är att barnomsorgen missbrukas. Man får plats ändå. Barnen har rätt till barnomsorg oavsett vad föräldrarna gör. Det är nästan omöjligt att kicka ut barn vars föräldrar struntar i att betala för barnomsorgen, även om de har råd att göra det. Många barn har föräldrar som handlar efter jobbet och innan hämtning. Många går till läkare, tandläkare och frisör medan barnen är i förskolan.

    Tyvärr verkar många föräldrar vara mer rädda om sig själva och sitt behov av att förverkliga sig själv, än vad de är om sina barns mående och hälsa.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-14 17:39:36 följande:
    Det är väl ingen som påstått nåt annat heller? Personalen har dragit i nödbromsen länge nu. Då känns det väldigt tråkigt när föräldrarna vänder oss ryggen med ett "Vi måste jobba"

    Jag lägger skulden på föräldrar som vänder ryggen till och som vägrar inse problemet. HJÄLP TILL!!! Ta ert ansvar och gå ner i tid om ni kan...jo många kan faktiskt gå ner i tid även om just ni kanske inte kan det. Gå på politiker och skolledning och tvinga fram en förbättring. Att föräldrarna vänder sig mot oss gör mig både förbannad och jätteledsen!
    Det finns förskolepersonal som sitter på sociala medier och kastar skit på föräldrar och det är inte okej. Det hjälper ingen. Att sitta och skriva hur du "lägger skulden på föräldrar som vänder ryggen till och som vägrar inse problemet", löser ingenting. Du vet inte speciellt mycket om alla föräldrars privatliv, hälsa och möjligheter. De finns, de som blundar och utnyttjar barnomsorgen utan att ha rätt till det. Men att barnomsorgen har problem beror på politikerna, pengar och förändrad skollag. Inte föräldrarna. De är inte mer skyldiga än vad ni inom omsorgen är. Inte som grupp. Motarbeta inte föräldrar utan sök ett samarbete, gemensamt ansvar. Försök påverka politiskt även du. Mer pengar behövs, men vem vill betala?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-14 20:30:48 följande:
    Du har helt rätt det är föräldrarnas uppdrag att göra det som är bäst för deras barn. Jag ska inte ens behöva oroa mig för barnen på mitt jobb.

    Nu lägger jag ner detta. Fortsätt ni jobba och ha för guds skull inte dåligt samvete.
    Vad var det där för kommentar? Klarar du inte av att diskutera utan att försöka skuldbelägga? Varför anser du att det enbart är föräldrarnas fel att förskolan håller på att kollapsa?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-14 21:31:02 följande:
    Nej det anser jag inte, men jag har skrivit tillräckligt många inlägg, läs dem!

    Jag ska kunna göra mitt jobb och glädjas med barnen i deras utveckling, inte oroa mig för hur deras liv kommer att bli.

    Går diskussionen till personangrepp så backar jag! Jag påstås sakna kompetens i mitt jobb, hur kan nån veta det utifrån vad jag skriver här?

    JAG LÄGGER INGEN SKULD PÅ FÖRÄLDRARNA!!! Fast likförbannat borde det ligga i deras intresse att få veta att situationen på förskolan är skadlig för deras barn så som det är just nu. Att då svara att de måste jobba är att svika barnen och det skulle ge mig megadåligt samvete! Skygglappar på! Det man inte ser, det finns inte!
    Jag har läst alla dina inlägg och du lägger oerhört mycket skuld på föräldrarna. Sluta med att döma alla föräldrar. Var vidsynt. Inse att det är ett gemensamt problem, som bara våra politiker kan lösa.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-14 22:21:54 följande:
    Det är din tolkning, jag vet att jag inte lägger skuld på föräldrarna. Dock förstår jag att det lätt känns så när man redan har ett dåligt samvete. Det måste till en förändring och alla måste hjälpa till...behåller man huvudet i sanden och vägrar inse fakta...ja då bör man skämmas! Har man inte insett fakta innan och trott att man ändå gör nåt bra, då finns det ingen anledning att skämmas. Gör man ett aktivt val och väljer att trots allt fortsätta jobba heltid så får man väl stå för det...alltså inte skämmas.

    Gör man nåt för att förändra situationens å ska man vara stolt! Hur man gör är dock skitsamma, huvudsaken är att man gör nåt och att barnen får det så bra som de kan!
    Jag har inget dåligt samvete. Jag har inte ens barn i förskolan. Men jag kämpar för att alla små barn ska få ha det bra. Du kan tycka att det hjälper att tala om för människor att man borde skämmas. Det behövs pengar. Det betyder skattehöjning och att man tar bort/förändrar maxtaxan.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-15 05:44:24 följande:

    Man läser det man vill läsa!

    Jag lägger inte skulden på föräldrarna

    Jag har inte sagt att man måste gå ner i tid, det finns många andra lösningar

    Jag har skrivit att ett av problemen är att förskolan målar upp sig själva som bättre än den är. Vi får inte lägga skuld på föräldrarna...och här ser vi ju vad som händer om vi är ärliga...det blir kaos. Inget jag vill skapa på min avdelning, det gynnar inte barnen. Jag fortsätter att le och säga att de har det bra. Vill föräldrarna vakna så finns det massor av artiklar och nyhetsinlägg i ämnet.

    Sätt er in i ämnet! Reagera! Det är allt jag begär av er, men tydligen var det för mycket...snälla skriv inget mer här nu, använd er tid till att läsa in er i ämnet istället!

    Små barn som är lämnade långa dagar i stora grupper kan få problem med anknytningen och det kommer påverka hela livet för individen. Sedan om föräldrar måste jobba eller inte har liksom ingen betydelse...det är kärnan i den här diskussionen...det lilla barnet som inte lär sig att knyta an för att ingen har tid med det...inte jag för jag har för många barn och inte föräldern för den måste jobba...skär inte detta faktum i er? Det gör det i mig! Gråter Sedan kan ni kasta skit på mig hur mycket ni vill...


    Du lägger all skuld på föräldrarna.

    Vilka andra lösningar ser du? Det finns inga bidrag för att gå hemma på halvtid med sina barn. Dessutom vill jag inte ha fler bidrag till föräldrar. Det är bättre med ett samhälle där alla ges möjlighet att försörja sina egna familjer. De skattekronor som kommer att krävas till förskolan kommer ändå att bli kännbara även för barnfamiljerna.

    Jag har satt mig in i ämnet. Jag agerar, på många sätt och tycker att fler ska engagera sig politiskt om inte annat just för hela skolfrågan. Vi har ett skolsystem som är på väg att totalhaverera. Det går inte att lösa utan krafttag, inkl. ekonomiska sådana.

    Man har inte alltid valet att gå ner i arbetstid men du vill inte se det utan det skär i hjärtat på dig att ingen bryr sig om barnen....  Vad är det om inte skuldbeläggande? Mår du bättre av att lägga all skuld på föräldrarna istället för att vara ärlig mot "dina" barns föräldrar och säga att det är kaos på förskolan och nu måste alla agera?

Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!