• Anonym (s)

    Tjugo års otrohet

    åh en sån feg människa! och NU, ja NU är han så ångerfull (jag skrattar hånfullt). bevisligen hade han aldrig tänkt säga nåt och eftersom det gått så lång tid trodde han säkert innerst inne att han faktiskt lyckats. Han har haft som två familjer. 
    Lite som en sjöman som har en flicka här, en där och ingen känner till den andre (ok, hans älskarinna lär väl ha vetat om dig antar jag) 

    Nej en sån människa som din man förtjänar ingen förståelse och ingen förlåtelse! Om jag var du skulle jag säga att jag aldrig kan förlåta honom och han har begått det nästa största svek en människa kan göra (det största vore väl mord, typ) . Sedan kan du ju för dig själv, inuti, bestämma om du kan förlåta, för DIN egen skull, så att du kan gå vidare, men det är inget han förtjänar att veta tycker jag. 

    En riktgt svag människa är han, en svekfull egoististisk person som troligen levt i en liten bubbla och på något sätt lyckats hålla isär sina två liv, kanske tom tyckt det varit spännande! Han förtjänar allt förakt han kan få och jag hoppas (och så här brukar jag faktiskt inte tycka, jag brukar tycka att barnen ska kunna ha en bra relation med båda sina föräldrar) era vuxna barn har vett att stå på din sida i detta. För på ett sätt har han ju svikit sina barn också under dessa 20 år även om de inte visste om det. All tid och uppmärksamhet han kunde lagt på sin familj har han lagt på en älskarinna.

  • Anonym (s)
    Anonym (Medkänsla) skrev 2015-09-24 10:08:48 följande:

    Kära du,

    Det där är ingen enkel fråga. De som hojtar "släng ut fanskapet" har nog inte varit i samma situation. Så lätt är det inte. Min första fråga är: älskar du honom? Det låter som om han inte varit särskilt trevlig och lojal mot dig under ert långa äktenskap? Att ofta vara grinig och vresig är osympatiskt, likaså att inte höra av sig under tjänsteresor. Min man sen 25 år har också rest, ofta och länge, och han hör av sig varje dag, ofta flera gånger. Inte för att det ör en garanti för att inget "har hänt" men det tyder åtminstone på omtanke och omsorg.

    Hur se ditt sociala liv ut utanför äktenskapet? Har du någon att prata med (och då menar jag verkligen PRATA med, om allt)?

    Lider med dig, från djupet av mitt hjärta...


    det torde vara väldigt lätt att slänga ut en människa som varit otrogen i 20 år! Eftersom barnen dessutom är vuxna finns inga såna betänkligheter om att man ska hålla ihop familjen
  • Anonym (s)

    han är bara rädd att bli ensam, därför smörar han för dig nu. även om du valde att stanna kommer du aldrig se honom på samma sätt igen. Lycklig, nej tror inte det

  • Anonym (s)
    191919 skrev 2015-11-12 21:42:18 följande:

    Häromdagen meddelande jag min man att jag lämnar honom. Jag är helt enkelt för sårad för att orka stanna kvar. Han blir besviken både på mig och sig själv. På mig för att jag inte orkar stanna kvar längre och kämpa. Jag förstår inte riktigt vad jag ska kämpa för. Ska jag kämpa för att orka leva med de svek han gjort mot mig. Nej i min värld är det omöjligt. Känner mig så pass stark att jag fixar det även om det är oerhört svårt. Såret är fortfarande vidöppet.


    bra för dig!
    Att hans ens har mage att uttrycka att han känner besvikelse över att du inte orkar, what? Du gör verkligen helt rätt
  • Anonym (s)
    191919 skrev 2016-02-02 09:23:53 följande:

    Min vardag börjar mer och mer ta form. Så normal som den kan bli i min situation. Sover oroligt, magkatarren ger sig mer tillkänna men vad kan man vänta sig ? Flytta tillbaka, nej, nej. Jag tänker inte leva med en man som är falsk och oärlig. En som inte var nöjd med en kvinna. Det är tyst som i graven från A trots att jag vädjat till henne för flera månader sedan att höra av sig så vi kan ta en vettig diskution. Önskar svar på frågor som fortfarande är ett stort frågetecken i mitt huvud. Helt oväntat föreslog (fortfarande min man) att vi vid tillfälle ska besöka A och konfrontera henne. Absolut, det är väl det bästa och han verkar ju inte backa eftersom han kom med förslaget.


    Skit i A! 
    Visst kan man tro att det ska kännas bättre om precis varenda detalj är uppe, men dels kan du aldrig veta det helt, de kanske ändå inte säger precis allt trots att ni tar ett möte. Hur känns det då? Och om de verkligen gör det, hur kan du ändå vara säker på att det var allt? Nej, nu har det passerat mycket tid, du har flyttat, börjat på ett nytt liv. Du behöver inte lägga mer energi på A och det som varit. Jag antar du gärna hade sett henne i ögonen och hon då skulle tvingas "erkänna", men det kommer inte läka något i alla fall och det tror jag att du vet. Spara din energi till positiva saker i stället. Det kommer du må bättre av.

    Att mannen föreslog det kanske bara var ett desperat försök att visa att han själv inte är så genomrutten, men det är han ju/var han ju. Det kan han inte sopa under mattan har han än beter sig nu. 
  • Anonym (s)
    191919 skrev 2016-04-07 20:42:03 följande:

    Men hallå där, jag är faktiskt fortfarande gift. Jag gör inte samma idiotiska misstag som min man gjort. Nån jävla etik och moral har jag väl och dessutom är jag inte det minsta intresserad av en älskare i dagsläget.


    varför är ni ff gifta! jag förstår verkligen inte det alls, inte från ditt perspektiv.
  • Anonym (s)
    191919 skrev 2016-07-03 15:19:10 följande:

    Min man fortfarande juridiskt sett vill att allt ska bli som förr. Men hur kan man ens i sin vildaste fantasi tro något liknande?

    Jag blir aldrig som förr, livet blir aldrig vad det varit.

    Han tycker allt är så besvärligt och jobbigt något som han lyfte på familjerådgivningen iaf.

    Undrar vad han hade förväntat sig ? Jag har frågat otaliga ggr men får inga svar.

    Vår dotter gifter sig i augusti så jag försöker ligga ganska lågt med det mesta.

    Hon gifter sig två dagar innan det datum som skulle varit vår "korallbröllopsdag"=35 år.

    Ska jag skratta eller gråta eller båda dera?


    ja stackars honom!  (obs ironi) stackarn som har det sååå jobbigt för att du inte vill fortsätta som tidigare!
  • Anonym (s)

    jag blir bara så "arg" å dina vägnar! Hur man kan sitta i terapin och beklaga sig över att "det är så jobbigt"?! 

  • Anonym (s)
    Anonym (.) skrev 2016-07-04 14:30:47 följande:

    Hur kan man inte upptäcka att ens man är otrogen under 20 år??


    men läs tråden.
  • Anonym (s)
    Anonym (.) skrev 2016-07-04 18:27:56 följande:
    har gjort det.
    tydligen inte tillräckligt noggrant om du behövde ställa den frågan 
  • Anonym (s)
    191919 skrev 2017-04-05 17:35:51 följande:

    Som sagt, tillbaka till ursprunget. Det är något lättare att se lite framåt även om det finns många inslag av svarta stunder. Vi har fortfarande regelbundna inbokade "samtal" med varann då jag känner att jag behöver lätta på ventilen.

    Förra veckan gjorde vi på prov vår sista träff på familjerådgivning med återträff i augusti.

    Själv har jag börjat med ny kontaktperson som är specialutbildad i krishantering. Redan efter första träffen kändes det otroligt bra. Hon pratade väldigt mycke om den nödvändiga smärtan för att kunna läka. Det är ju så jag har tänkt hela tiden också. Jag har utsatt mig nästan medvetet för smärtan istället för att backa och trycka undan.

    Hon berättade också att det är alldeles för tidigt efter 1 år och 10 månader kunna ta beslut för framtiden. Hon menar att det som känns relativt bra just nu kan se helt annorlunda ut när det gått 3-4 år och jag har landat mera.

    Jag tycker om min man men tilliten är puts väck. Jag känner mig också väldigt otrygg och har svårt att finna lyckan som jag hade tidigare i mitt förra liv. Ändå vet jag ju att inget kan bli som förr men det kan bli bra ändå men på ett annat vis. Det är helt enkelt en annan man jag lever med nu.


    fast är det inte du själv som är en annan nu? inte han?
  • Anonym (s)

    ja du TS. Jag var en av de där som skrev att du skulle dumpa mannen och det anser jag ff. 

    Att du mår så dåligt av ditt liv att du hellre drömmer dig bort och sparar känslan till långt in på dagen efter är väl bara det nog med bevis för att ni inte har det bra! Klart mannen inte vill dra hela historien igen, det är ju han som är orsak till den. 

    Jag beklagar allt du fått utstå men du har varit för "snäll" mot denne Janus du lever med. Låt nu resten av ditt liv handla om DIG! 

  • Anonym (s)

    Kan bara beklaga TS, att fortfarande är kvar. Du kommer nog alltid stanna kvar, tills någon av er nalkas döden. 

Svar på tråden Tjugo års otrohet