• Anonym (Mia)

    Tjugo års otrohet

    Tror du kommit vidare en bra bit i din sorgeprocess, inte bara ledsen nu utan arg istället. Och att du kan sova är ett jättebra tecken. Så fort jag flyttade ut från vårt gemensamma hus till eget så sov jag så oerhört mycket bättre, kunde slappna av i mitt hem på ett sätt jag inte kunnat göra på många månader.

  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-02-17 07:56:24 följande:

    Jag har en last, helt enkelt ett begär som jag inte kan sluta med och nu måste jag dela det med er. Jag går in på FB massor varje dag och kollar A:s öppna sida. Kollar foto på henne och följer hennes liv så mycket jag kan. Kollar även hennes väninnor samt hennes vuxna barn ibland. Jag vet att det är sjukt men jag är väl sjuk i min situation. Jag är helt besatt av detta. Jag har ändå lyckats begränsa tittandet betydligt. Första månaderna gick jag in dygnet runt flera ggr i timmen. Nu går jag in max tio ggr/dag men det är ändå för mycket. Ska försöka dra ner så småningom men det är såå svårt. Hela mitt livs beteende har förändrats totalt och jag hatar det. Det är bara jag själv som kan göra något åt det, jag vet.


    Kanske det är detta du behöver för att älta lite grann. Att sluta är nog svårt. Men om du skulle begränsa och säga att du får snoka på FB endast kl 22-22:30 varje dag, så minskar du tiden iallafall. Kom också ihåg att det som skrivs på FB inte är hur verkligheten ser ut, det är bara den lyckliga glättiga ytan (för de flesta) så du förstår väldigt lite om personen utifrån hennes FB.
  • Anonym (Mia)

    Vad skönt ni kunde umgås så pass bra, det var säkert glädlande för barnbarnen att träffa dig mycket.

  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-04-05 15:57:09 följande:

    Det går bra att umgås när barn och barnbarn är med men hans svek mot mig finns alltid med på nåt vis. Jag tittar på honom och tänker " hur faan kunde du " Min bedömning av honom är att han saknar medkänsla och är helt hjärtlös.

    Idag är det precis tio månader sedan A messade och därmed avslöjade allt. Oj vad jag hatar henne. Nu kan jag inte längre skrika ut min ilska när jag sitter i lägenhet med en massa grannar. Blir väl i så fall hämtad av mobila psykakutteamet om det nu finns något som heter så ?


    Börja med karate och skrik ut din ilska där?
    För har du ett stort behov av att skrika tycker jag du ska se till att få ut det. Själv satt jag och skrek i bilen!
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-04-07 20:42:03 följande:

    Men hallå där, jag är faktiskt fortfarande gift. Jag gör inte samma idiotiska misstag som min man gjort. Nån jävla etik och moral har jag väl och dessutom är jag inte det minsta intresserad av en älskare i dagsläget.


    Är ni inte skilda ännu? Det går ju på bara några veckor om man inte har hemmaboende barn? Vill inte du skiljas? Vill inte han skiljas?
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-04-08 10:43:46 följande:

    Jag ansökte redan sommaren 2015 men är inte där än i mitt beslutstagande. Det handlar ju bara om att sända in personbevis. Bär iaf inte ring längre. Den kastade jag omg. Varför jag inte " gått vidare" beror på att jag inte haft ork och kraft att ta tag i det. När man har hus som vi är det så himla mycket jobb med delningar, bestämma var som är ditt o mitt osv. Min ork har på nåt vis inte räckt till. Jag har lagt fokus på annat.

    Nej han vill absolut inte skiljas men det kvittar vad han vill och inte vill. Jag tar inte hänsyn till det. Försöker tänka 100 % på mig själv.

    Jag skyndar långsamt och försöker göra det som känns rätt för mig. Varje beslut jag tar är noga genomtänkta


    Jag tror detta är en bra sak för dig att prata igenom med din samtalskontakt. För om du inte gjort det enkla att skicka in ett personbevis till tingsrätten så skickar det också signaler till din man. Han kan kanske börja tro att ni kanske kan hitta tillbaka till varandra.? Och du har inget avslut. Fast det var så jag resonerade, så som var bäst för mig och i viss mån min ex-man. Jag har ju också avslutat under 2015, efter 26 år, så jag vet att det är jobbigt. Vi är formellt skilda, gjort bodelning på hus, bilar, stora saker. Men har fortfarande saker i uthus mm som inte ännu är delat. Då det är mycket jobbigt för mitt ex.
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-05-09 23:02:49 följande:

    Jag har varit och befinner mig i en svacka som är svår att ta sig ur. PS tror det har att göra med årstiden då det var så här dags allt kom till ytan.

    Dessutom gjorde jag gastroskopi i dag när jag mått dåligt ett tag. Tyvärr magsår. Prover togs så jag går bara och hoppas att det inte visar något annat illa.

    Inte så konstigt man åker på magsår efter allt psykiskt lidande jag gått igenom.

    Känner mig helt plötsligt inte så stark längre.

    Men Gud måtte min lycka komma snart


    Sök stöd hos dem som står dig nära, dina barn och dina vänner. Kanske prata med din samtalskontakt om du håller på att gå in i en depression. En bekant jag hade förr hade lätt för att få depressioner på just våren, vet inte om det är vanligt, men då kunde hon ligga och sova bort ett par veckor (sjukskriven) och sedan komma tillbaka rätt bra.
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-05-13 06:50:57 följande:

    Så här ser det ut.

    Vi har varit ett par 40 åt, gifta 35 och av dessa har min man haft en annan kvinna vid sidan av mig i 20 år.

    Nej jag tänker inte fortsätta mitt liv tillsammans med honom.

    Han kämpar med näbbar och klor, stångar sig blodig för att få mig tillbaka men beslutet är och förblir NEJ.

    Jag är inte på långa vägar redo för en ny relation men jag vet att det finns någon där ute för mig.


    Det låter bra det ts! Du vet vad du vill och låter det ta den tid du behöver. Hoppas det lättar snart för dig och blir bättre. Just den där magiska årsdagen när man upplevt alla händelser före och efter en stor kris (skilsmässa, dödsfall) är ofta jobbig. Så jag hoppas du i sommar kommer kuna minnas hur du mådde förra sommaren, jämföra med denna sommaren och inse att du troligen kommer må ännu mycket bättre nästa sommar. Inse att du troligen kommer ha dalar livet ut, rentav lika djupa som när du först fick veta, för sorgen är ofta lika stor, men för oss allra flesta så kan vi ta oss upp ur dalen fortare och fortare, först kanske den deppiga perioden varar i flera månader, sedan en vecka och till slut en timme eller en minut.
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-05-24 10:43:08 följande:

    Kriya. Oj, jag har inte tänkt som du skriver men såklart har du rätt. Visst är det psykologiskt våld i allra högsta grad. Det gångna året har jag mått så dåligt som jag aldrig i min vildaste fantasi trodde man kunde göra.

    Det är inte alls omöjligt att han utnyttjar familjerådgivning för att fasaden ska se bra ut.

    Han är nog kapabel till det mesta fast han ser ut som lugnet själv på ytan.


    Då tycker jag det är dags på vilken fasad (eller bättre äkta framtoning) du vill ha mot omvärlden? Den med den bedragna kvinnan som inte kan gå? Eller en stark vuxen kvinna som inte accepterar en patetiska karl som äkta ma? Jag tror inte dina barn till exempel eller några vänner blir besvikna på dig om du tar ut skilsmässa, Det är så solklart han som gjort alla fel och är den som ska skämmas. DU kan bara räta på ryggen och gå rakryggad vad du än väljer att göra. Att förlåta honom skulle vara mycket storsint. Men inte så förnuftigt. Att lämna honom och skapa dig ett eget bra liv med dina vänner, vuxna barn och eventuella barnbarn är det som är bra för dig.
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-05-24 14:13:38 följande:

    Nära och kära känner till vad han gjort så ytan är inte ren även om han önskar det i dagsläge.

    Dagen kommer när jag lämnar för gott. För som sagt mycket går att reparera men det som grusats till småflisor kan man aldrig laga


    Förmodligen så märker han av vad andra anser om det han gjort. Har säkert fått höra ett och annat av flera olika, eller bara känt de där blickarna i ryggen. Han lider av det, inte för att han gjort fel och ångrar sig, utan för att han tappat anseende. Därför vill han ha dig tillbaka. Blir rätt tydligt utifrån hans uttalande på familjerådgivningen!
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-06-20 17:59:33 följande:

    Nyss hemkommen efter en fantastisk resa. Jag försökte analysera mig själv och kände väldigt tydligt att jag saknade det som en gång var för mig. Saknade också kärleken men saknade inte min man. Han är förknippad med så mycket sorg att det inte finns utrymme för saknad. Det går bättre och bättre för mig men låångt ifrån bra. Känner att såret fortfarande blöder.

    Jag läser världens bästa bok just nu. "Att leva ett liv, inte vinna ett krig" med Anna Kåver.

    Acceptans-att komma till ro med verkligheten. Acceptans är inte detsamma som att tycka om. Oj så läsvärd, vill varmt rekommendera den


    Förstår dig ts. Jag saknar också kärleken, att ha någon att höra ihop med, någon jag blir glad av bara han sätter sig bredvid mig i soffan. Jag hoppas hitta det någon gång igen. Men jag vill inte heller ha tillbaka min man. Jag är ju inte sårad och blöder på det viset du gör men rätt bitter på hans beteende och ointresse som dödat kärleken. För mig tog det lite vändningen under ett år att jag inte klarade av fysisk kontakt med folk, vägrade vänskapliga kramar mm. Endast mina barn släppte jag nära. Men med lite 'terapi' så mår jag mycket bättre.
  • Anonym (Mia)
    Anonym (.) skrev 2016-07-04 14:30:47 följande:

    Hur kan man inte upptäcka att ens man är otrogen under 20 år??


    Kan vända på den frågan: Hur är en make funtad som klarar av att ljuga och bedra sin fru i 20 år och är så kärleksfull hemma att hon inget misstänker på 20 år?
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-07-26 08:25:19 följande:

    Mycket har hänt den gångna månaden som tex att bli nästan gråhårig på två dygn. Återkommer ikväll när jag har mer möjlighet att skriva.


    Ok vad har du nu fått höra om din make? Finns det okända barn eler liknande?
  • Anonym (Mia)
    191919 skrev 2016-10-05 20:03:33 följande:

    Tiden rullar på utan att man märker det. Idag är det exakt på dagen ett år och fyra månader sedan mitt "nya" liv tog vid. Det har varit en lång och djävulskt smärtsam tid. Tänk ändå att jag överlevt vilket jag inte trodde för ett år sedan. Kroppen har en otrolig förmåga att kunna läka.

    Jag mår mycket bättre men som förr blir det ju aldrig.

    Bor fortfarande på "prov" hos min man och det funkar rätt bra

    Jag har lägenheten kvar såklart med en dörr på glänt, där skriver jag också på min bok om sveket.

    En gång i månaden träffar jag psykolog och "pratar av mig" Jag lättar på trycket.

    Jag känner mig så stark vissa dagar att jag skulle kunna gå genom eld och vatten.

    Framhåller mig hård som granit men tråden är ändå väldigt, väldigt skör..


    Hur är ert liv tillsammans, du och din man? Kramas ni, godnattkyss, ser tv tillsammans i soffan med armen om varandra, har sex mm? Eller är du stel och strikt och han uppvaktande och smörande?
  • Anonym (Mia)
    Anonym (Stön) skrev 2016-10-13 23:27:25 följande:
    Helt ärligt, jag är helt övertygad om att det är fullt möjligt att älska en människa och ändå bedra henne i 20 år. Ingen äger nämligen definitionen av kärlek, vad det innebär att älska. Våra förmågor ser olika ut, ingen äger tolkningsföreträde.
    Hans handling definierar honom som en person som kan köra dubbelspel i väldigt många år. Den säger däremot ingenting om hur just hans kärleksförhållande ser ut, eller att han skulle ljuga när han säger att han älskar sin fru.
    Tror du det har du en väldigt snäv syn både på människor och på kärlek. Varken du eller någon annan är norm eller har tolkningsföreträde. Nämligen.
    Jag tror som du, att han kan älska sin fru (ts) trots snedsteget. Inte alla verkar klara av att vara med bara en person. Om ts accepterar att hon inte får ha sin man för sig själv utan att han då och då kommer framöver också sätta på andra kvinnor, ja då kan de ha ett lyckligt liv. Om ts däremot tror att han kommer vara trogen mot henne så lurar hon sig nog rätt grovt. Tyvärr.
Svar på tråden Tjugo års otrohet