• 191919

    Tjugo års otrohet

    Har ett 40-årigt förhållande med min man och av dessa har vi varit gifta 35. För tre månader sedan avslöjades  det att min man varit otrogen med samma kvinna 20 år.  De senaste sju åren har han messat henne regelbundet samt även besökt henne såklart. Min värld rasade samman. Tappade sömnen. Blev apatisk, slutade äta som resulterar i nio kl viktminskning. Hemmet intresserar mig inte längre. All min livsglädje är borta. Självkänslan körd i botten. Tillit till min man existerar inte. Han menar att allt var så oskyldigt. Det är mig han älskar blabla bla. Går hos psykolog, läkare, kurator. Tillsammans går vi på familjeterapi. Har sökt skilsmässa. Kastade ringen omgående. Står i lägenhetskö. Kan tillägga att vi har tre vuxna barn samt åtta barnbarn. Barnen med resp. vet. Alla är bestörta. Vi bor fortfarande under samma tak. Bråkar inte men ibland får jag vredesutbrott så jag blir rädd för mig själv. Vissa dagar gråter jag hela tiden och resten av tiden är jag nedstämd. Hjärtklappning är mera regel än undantag. Jag älskar mannen men hatar den handling han gjort mot mig. Hjälp mig snälla ni därute. Kan jag bli hel som människa igen. Nu har jag ett blödande sår invärtes. Tycker själv jag haft ett lyckligt äktenskap och det tycker även min man men uppenbarligen ville han leva dubbelliv.  

  • Svar på tråden Tjugo års otrohet
  • Pope Joan II
    Anonym (a) skrev 2018-01-23 15:46:58 följande:
    OT: Hur menar du?
    Hon menar "sorgliga" (som hon tror stavas "sorliga") och råkade använda "i"-tangenten i stället för "o". 
    Vetna skrev 2018-01-21 15:12:01 följande:

    Är ts igång och horar efter uppmärksamhet igen?

    Ingen bryr sig längre. Alla vet att du är en förlorare med en narcissistisk personlighetsstörning. Du valde den här situationen för att du hoppades att din man skulle ha tillräckligt dåligt samvete för att ge dig ett överläge. Du vill inte vara lycklig. Du vill ha makt. Eller drama. Nu har du inget dera, så du går tillbaka till den där fl-tråden där du fick så mycket rövslick förra gången. Men du får inget här heller. Folk gav dig äkta omtanke och välvilja och du slickade i dig uppmärksamheten som en liten gris och pussade dem i ansiktet.

    Jag håller aldrig med Påven Johanna, nånsin, för hen är en av de elakaste människor jag nånsin stött på - men hon har rätt om dig. Du är en drama-queen och ett vider. Jag tycker synd om dina barn som måste leva med ditt martyrskap och ditt gapande hål av självupptagenhet.

    Du har stannar i utvecklingen. Lös ditt problem eller inte, men sluta tigga uppmärksamhet här när din familj har ledsnat på att tassa kring dig.

    Du har fastnat i utvecklingen. Du är 73, inte 14. Tönt.


    Och jag är den elaka? Jag har aldrig skrivit något i den här stilen under alla mina år som medlem på Familjeliv. 
  • 191919

    Ja jag hade behov av att ventilera, mitt sätt att bearbeta.

    Vi äger hemmet tillsammans. För ett år sedan gav jag bort till mitt barndomshem med skog och mark till mina barn. Går inte in närmare på varför.

    Nej det går inte att nå A som jag kallar henne. Det är några år sedan hon slutade svara när jag ringde. Hon svarade aldrig på mail el sms hellre.

    Kalla mig gärna naiv men jag tror inte att han håller på med otrohet längre. Hans allmäntillstånd gör det inte möjligt. Saker och ting hände efter krisen. Knappast troligt att han skulle överleva den spänning och puls som han förmodligen skulle få av att hålla på med otrohet.

    För oss är livet väldigt stillsamt nu och när även jag har blivit sjuk.

  • Androb11

    Hejsan! är ny här i forumet. Jag blir chockad över vilka hårda ord som används, Dömande och känslokalla hårda ord fy!!!!. hur ni uttrycker det vissa av er, visst ska man få ha åsikter, men det jag  läser från vissa är att gå över gränsen.  Alla är vi olika, vi stjälper ju varandra istället för hjälper, om vi skriver som vissa gör här.   

  • Anonym (Charlotte68)

    Jag skulle faktiskt inte gissa att han fortsätter vara otrogen. det är en sak att vara typ 40 och inleda något som sen fortsätter, än att inleda något nytt när man är 60 + och uppenbarligen inte ens har hälsan till 100 % längre.

    Så DET är nog det minsta problemet.

  • Anonym (Charlotte68)
    Anonym (man) skrev 2018-01-23 13:39:26 följande:
    Och ändå säger du att du skiter i TS problematik "Jag har följt din berättelse men lägger ingen känslosam värdering i dina val och helt ärligt så bryr jag mig inte heller."  Det är ju ett väldigt märkligt sätt att visa empati. Jag menar det är ju lätt att vara superneutral om man skiter i allt men det går ju knappast att kalla för empati.

    Du blandar ihop empati och medhåll. Bara för att man förstår vad TS känner så betyder det inte att man måste hålla med om vad hon gör. Du har aldrig funderat över att anledningen till att TS får kritik är just pga empati? För att många tycker att hon slösar bort sitt liv genom att leva kvar i ett destruktivt förhållande som får henne att må dåligt med en man som bedragit henne i 20 år?

    Det spelar ingen roll om det var just mig du vände dig till, det är trotts allt en ÖPPEN tråd.
    Jag bryr mig inte så mycket att jag »hetsar upp mig« över TS val. Men jag bryr mig tillräckligt för att vid några tillfällen i denna långa tråd skriva till TS. Det jag hakar upp mig på är dessa som i tråden »bryr sig så mycket« (hög grad av empati ;) ) att de verkligen hätskt FAR ut mot TS hur extremt idiotisk hon är som inte lämnar mannen. De som inte kan se det ur lite olika infallsvinklar. DET tycker jag är oempatisk, osympatiskt och om något omoget.
  • Anonym (man)
    191919 skrev 2018-01-23 16:53:22 följande:

    Ja jag hade behov av att ventilera, mitt sätt att bearbeta.

    Vi äger hemmet tillsammans. För ett år sedan gav jag bort till mitt barndomshem med skog och mark till mina barn. Går inte in närmare på varför.

    Nej det går inte att nå A som jag kallar henne. Det är några år sedan hon slutade svara när jag ringde. Hon svarade aldrig på mail el sms hellre.

    Kalla mig gärna naiv men jag tror inte att han håller på med otrohet längre. Hans allmäntillstånd gör det inte möjligt. Saker och ting hände efter krisen. Knappast troligt att han skulle överleva den spänning och puls som han förmodligen skulle få av att hålla på med otrohet.

    För oss är livet väldigt stillsamt nu och när även jag har blivit sjuk.


    Fast om han är eller inte är otrogen längre är väl det minsta problemet just nu. Du verkar ju inte må speciellt bra. Lever man med en man som man själv kallar för "bödeln" så borde man ju fatta att det inte är ett speciellt kärleksfullt och upplyftande förhållande.

    Dina tidigare inlägg (innan han charmade dig tillbaka) var sorgsna men hade ändå en framåtanda. Dina senaste inlägg andas uppgivenhet och martyrskap. Som du själv kan se av svaren du fått av de som följt din tråd sen starten så verkar utvecklingen inte ha gått åt rätt håll. 3 år senare mår du sämre än vad du gjorde då men du vill ändå inte erkänna för dig själv att det skulle bero på att valt att leva kvar med honom.

    Du har bara ett liv, varför väljer du att slösa bort den på en manipulativ man som bedragit dig i 20 år och som du själv kallar för en bödel? Hade du valt att dra som du tänkt göra från början så hade du kanske mått betydligt bättre nu, 3 år är ganska lång tid. På 3 år hinner man bygga upp en nytt liv, om man vill dvs.
  • 191919

    Hur du än tolkar vad jag skriver så mår jag absolut betydligt bättre nu än i början av katastrofen. Chocken har lagt sig för länge, länge sedan. Jag har på nåt vis vant mig vid vad som varit.

    Ja, jag har använt ordet " bödel" och kan erkänna att det är ironi bakom. Absolut felval ord i detta läge. För två år sedan var det rätt i allra högsta grad.

    Vad jag ändå inte förstår är varför så många vill/ tycker att jag ska lämna och rentav bli arg för att jag inte gör det?

    Ingen av er har den blekaste aning om vem jag är. Jag är med andra ord helt anonym och ändå upprör jag så mångas känslor. Och varför läsa det som upprör så mycket?

    Är det inte bara att konstatera vad jag väljer och tänka "jaja så väljer hon att göra"

    Det har absolut gett mig mycket att skriva men jag hade nog inte gett mig in i det om jag vetat resultatet. Det har varit otroligt obehagligt till och från och gett mig hjärtklappning att gå in och läsa. Jag har dock inte kunnat låta bli för jag är ju på nåt vis "skyldig" till vad jag skriver. Jag har verkligen svårt att förstå att många nästan velat döda mig för mina val.

  • MR Human
    Anonym (man) skrev 2017-05-11 15:52:05 följande:
    Ingen människa förblir sig lik hela livet ut, vi lär oss och anpassar oss till den miljön vi befinner oss i. När man råkar ut för en sån uppskakande upplevelse så är det självklart att man påverkas och förändras, både på gott och ont kan man väl säga.

    De förändringar jag lagt märke till i mig själv efter mina egna erfarenheter är...

    Jag är mycket mer krass och realistisk nu än förr, jag har inte en lika svartvit bild av relationer längre, jag har lärt mig att människor generellt sett är en blandning av både gott och ont och att människor kan tvärvända väldigt snabbt

    Jag har inga problem med att lita på folk trotts allt, jag förväntar mig inte att bli lurad men jag är mer medveten om att det kan hända, att man inte kan ta för givet att den man valt att lita på alltid kommer motsvara ens förväntningar. Inget jag oroar mig över eller ens tänker på utan mer som en medvetenhet

    Jag har blivit bättre på att hantera motgångar, förmodligen för att jag inte längre har lika naiva förväntningar som tidigare. Jag har anammat en mer "shit happens" mentalitet. Ingen idé at oroa sig för att saker ska gå fel för det finns ändå inget man kan göra åt det, skiter det sig får man ta smällen, läka och gå vidare. 

    Jag har utvecklat en nolltolerans mot bullshit, slingrande, lögner och oärlighet. Jag tolererar det mesta bara man är ärlig mot mig men börjar man slingra sig åker taggarna ut med en gång.

    Skulle jag bli sviken igen skulle jag förmodligen inte ta det lika hårt som första gången, men jag skulle heller inte lägga ner en sekund på att reparera relationen utan lämna allt bakom mig på två röda.

    Ibland kan jag sakna den jag var tidigare, min naiva syn på min partner, där jag bara såg gott, ibland kan det vara lite deprimerande att se så mycket falskhet och egoism överallt, för den finns faktiskt överallt bara man lägger märke till det, jag kan ibland sakna tiden då man blundade för det, inte såg det trotts att den hela tiden fanns där lite varstans när man tänker efter. Men samtidigt ser man också mycket gott också och då värderar man det så mycket mer än när man tog det för givet, och då tänker jag att det kanske är bra ändå att ha en realistisk syn på livet, den är rätt vacker ändå trotts alla sina brister Flört
    Jäklar anamma! Det var otroligt bra skrivet! Om jag kunde skulle jag skriva vartenda ord själv!

    tack!
  • Anonym (liknande)

    TS om du kommer ihåg mig med lite liknande historia som din men med annat slut. NU i dagarna har jag plötsligt känt att nu har jag förlåtit mitt ex för allt han gjort. Det tog ett antal år.

    Känner mig så lätt plötsligt. Nu kan jag gå vidare tror jag.

    Kram!

  • 191919

    Jo jag kommer ihåg och det gör mig glad att det känns bra för dig. Det brukar sägas att tiden läker alla sår. Jag vet inte om det är så men ibland kanske. Ärren finns dock alltid kvar

  • 191919

    Jag bär på en hemlighet som jag kommer berätta i framtiden. Det är vissa omständigheter jag måste ta hänsyn till. Inte nu, inte än men jag har en plan....

  • Utan Barn

    Hittade denna tråd bland "mina favoriter" och undrar hur det har gått för TS.
    TS, finns du kvar här på Familjeliv och vill berätta hur det gått för dig?

  • Anonym (Lilla My)

    Oj...vilket öde... och en undrar ju hur det har gått för dig nu TS .

  • 191919

    Jag blev aldrig riktigt lycklig. Jag har engagerat mig i andra människor bla mor och barnbarn. Tänker dock på att ta mig ur, ändra på mitt liv så att säga. En dag så.......

  • Anonym (Du är stark, glöm inte det.)
    191919 skrev 2019-12-20 22:20:37 följande:

    Jag blev aldrig riktigt lycklig. Jag har engagerat mig i andra människor bla mor och barnbarn. Tänker dock på att ta mig ur, ändra på mitt liv så att säga. En dag så.......


    Hoppas att du en dag finner lycka.
Svar på tråden Tjugo års otrohet