• Anonym (man)

    Tjugo års otrohet

    191919 skrev 2015-09-24 19:00:01 följande:

    Så skönt att så många svarar. Tro det eller ej men jag älskar ju karleländet men jag hatar det han har gjort mot mig. Jag tror ändå att det rätta beslutet kommer att mogna fram för även om jag älskar honom är det inte självskrivet att jag kan leva med honom. Jag tror att jag med tiden känner vilket som är det rätta och bästa för mig. Just nu kan jag inte ta vettiga beslut. Han gör verkligen ALLT för mig nu. Sådant som han aldrig gjort på 40 år. Tvättar, städar, lagar mat, pysslar om mig, hör av sig stup i kvarten osv. Jag gör inget i stort sett mer än putsa på mig själv i så fall. Jag jobbar inte här hemma längre. Tror väl fan jag att han anstränger sig, han är väl rädd att mista mig på riktigt. Jag visar att läget är allvarligt och att man inte leker med mig längre. Den andra kvinnan har han gjort "slut" med både via telefon och brevledes när jag hört och sett vad han skrivit. Jag har pratat med henne ett par gånger och hon är inte värd att lägga energi på. Dels sa hon att hon var helt oskyldig, och att hon dessutom var lesbisk och inte alls intresserad av honom. Kan då tillägga att hon hade fnittrande väninnor i bakgrunden. Lågt, mycket lågt. Mitt sociala liv är rikt. Sitter inte hemma på kammaren i vanliga fall men såklart är jag rätt "sargad" just nu så jag söker mig endast till lugna miljöer för tillfället. Jag har dock väninnor som jag kan spy galla för


    Ja det är väl klart han smörar och är jättesnäll nu när han riskerar att hushållerskan tillika sexdocka dumpar honom men varför gjorde han inte det tidigare och vad kommer han göra efter att allt lugnat sig? 20 års vanor ändrar man inte bara sådär. 
  • Anonym (man)

    Ok, och du är fortfarande ihop med honom att.....? ???

  • Anonym (man)
    191919 skrev 2015-10-08 21:05:31 följande:

    Jag förstår att det låter galet men så är fallet. Dels har jag inte fått lägenhet än och dessutom har mina krafter tynat totalt. Överallt får man höra att man inte ska ta snabba beslut i mitt vilsna läge men du ska veta att jag vänder och vrider på det hela. Kommer alltid fram till att det är omöjligt att fortsätta mitt liv med en bedragare. Han är inte värd mig. Det bör finnas någon bättre där ute för mig annars får jag väl leva i ensamhet. Det är väldigt lugnt under vårt tak, vi bråkar aldrig numer. Det enda man hör att tickande klockor. Tv och radio har aldrig varit påslagna dessa månader eftersom jag blivit så stresskänslig.


    De råden gäller om det finns hopp om att fortsätta tillsammans, 20 års dubbelliv och svek tillsammans med noll förståelse och skuldkänslor gör det nog omöjligt i ert fall.

    Du kommer inte må bättre av att fortsätta dela din vardag med en vandrande påminnelse om hans svek. Du kommer må mycket bättre när du slipper honom helt och kan omgärda dig med människor som du vet bryr sig om dig, han är källan till ditt illamående, se till att få bort det ur ditt liv så snart som möjligt så du kan börja läka.
  • Anonym (man)
    Ego Lovers skrev 2015-10-09 00:50:16 följande:

    Du kanske skulle fråga honom. Om jag lämnar dig här och nu, skulle du gå till henne då? Om svaret är ja så är han ju inget att ha utan han skulle kasta sig i hennes armar så fort han blir ensam för han är nog mer rädd att bli ensam än att verkligen älska sin partner och göra allt. För han kommer komma in i en saknad efter henne när allt lugnat sig. Det kommer han.


    Det där förutsätter att han är villig att vara ärlig för en gångs skull
    Är det så troligt från en man som bedragit sin fru i 20 år?
  • Anonym (man)
    191919 skrev 2015-11-04 09:52:37 följande:

    Ja han måste ju absolut köpa ut mig men då kommer den där moderliga känslan "tänk om han får det svårt ekonomiskt stackarn? Det är inte klokt att jag ska tänka så. Jag önskar jag kunde vara ordentligt arg istället men jag är bara sorgsen. I en skilsmässa är alla förlorare och jag får det hur som helst svårast. Ska jag börja om vill jag ha allt nytt, inget som påminner om gamla livet. Skulle jag sparat tårarna hade det varit en sjö nu. Gud, ge mig mod, ge mig kraft...


    Varje gång den där moderliga känslan kommer så tänk på om han någonsin öht ens tänkte på dig och dina känslor när han bedrog dig i 20 år. Låt den jäveln klara sig bäst fan han kan och vältra sig i den skit han själv skapat, ju mer desto bättre.

    Köpa nytt kan du göra i omgångar, man säljer / slänger och köper nytt lite åt gången i den mån man har råd. Du kommer ändå få köpa en massa nytt eftersom svinet har rätt till hälften.
  • Anonym (man)
    Anonym (Pepp) skrev 2015-11-18 10:49:01 följande:
    Inte schysst av henne att skicka brev till dig nu, men att han tycker att hon ställt till det är ju löjligt. De har ställt till lika mycket båda två, han mer än hon eftersom det faktiskt är han som är gift med dig.

    Som du säger är det ju trots allt bra att du får reda på det här nu. Det är svårt att vara arg på någon som inte lever längre och var ska man då göra av alla de känslorna. Nu kan du ju faktiskt skälla ut honom. Det finns inget som kan försvara det han gjort!

    Styrkekramar!
    Människor som gjort andra illa kommer alltid ha ett behov av att skylla allt på andra, det är bara så de hanterar skuld och skam, och det är det som gör det möjligt för det att kunna hålla på som de gör, de har alltid en ursäkt, alltid något eller någon att skylla allt på. Inget man ska lägga någon energi på att fundera över, det är bara så den typen av människor fungerar. Man kommer aldrig få dem att inse. Det enda man kan göra är att själv inse att den personen är ingen man vill ha i sitt liv, dumpa och omge sig med människor som man trivs bättre med.
  • Anonym (man)
    191919 skrev 2015-11-23 16:46:08 följande:

    Nej det finns inget utrymme för att lida med honom. Han har gjort en medveten handling mot mig i 20 år och det har han också erkänt. Vi har haft ett bra äktenskap med mycket kärlek. Jag har inte saknat något och det har väl förmodligen inte min man hellre. Har har bara behövt lite " förstärkning " vid sidan om. För mig är det inte ok och det är ju därför jag lämnar honom också. Vi har vårdat vårt äktenskap på många sätt och vis. Rest mycket, träffat trevliga människor, umgåtts ofta med barn och barnbarn. Någonstans inom mig så finns ju ändå frågan " vad saknar jag som A har "


    Den frågan finns det inget svar på, det hon har är något du aldrig någonsin kan uppfylla nämligen att vara någon annan än du, otrogna säker ofta bara någon annan för variation, vissa tänder tom på själva smygandet och dubbelspelet.
    Släpp det där du kommer aldrig kunna sätta dig in i vad han tänkte eftersom du har normala värderingar och inte han. 
  • Anonym (man)
    strangertown skrev 2015-11-23 16:09:37 följande:
    Du har avslöjat mig. Jag missionerar absolut för förhållanden där folk inte smyger bakom ryggen på varann, inte håller på med fasadlycka eller förtrycker känslor. Gör inte du det?
    TS mans problem är inte förtryckta känslor eller fasadlycka, hans problem är feghet och oförmåga att vara ärlig, det råder inte öppna förhållanden bot på, är man en feg, egoistisk liten skit som monogam så kommer man fortsätta vara det som polly.
  • Anonym (man)
    strangertown skrev 2015-11-23 22:17:50 följande:
    Det vet du såklart bäst. Kanske är det fortfarande för tidigt för honom att se sanningen i vitögat. Låter märkligt att han nu helt plötsligt irriteras av henne, det tyder kanske på att hon associeras med en sanning som han inte känner sig bekväm med? Denna sanning kan ju såklart vara: "att jag är ett otroget svin" men det kan också vara "nu kommer jag behöva leva utan inte bara en utan säkert båda mina kärlekar".
    Varför inte både och?
    "Nu kommer jag behöva leva utan någon av dem för att jag är ett otroget svin som trodde han kunde äta kakan och ha den kvar"
  • Anonym (man)
    191919 skrev 2015-11-26 08:32:47 följande:

    Mentaliseringsförmåga verkar även A sakna. Som jag tidigare nämt så kallar jag den andra kvinnan A. Jag har de senaste fjorton dagarna försökt nå A för att få svar på vissa frågor men det är dödstyst från hennes håll. Först sände jag ett mail, när svar uteblev skrev jag ett brev. Jag har varit otroligt vänlig och vädjat till henne att hjälpa mig för att kunna gå vidare i livet. Jag börjar mer och mer förstå att hon helt saknar empati. Hon bryr sig inte ett dugg om hur jag mår. Jag tror inte ens hon inser hur hon bidragit till att rasera en hel familj. Konsekvenserna av att hon haft en relation med en gift man är enorma. Såklart bär min man största ansvaret gentemot mig men nu ville jag bara berätta vad jag tycker om henne.

    Jag är större människa än henne så till vida att jag besitter känsla och omtanke om mina medmänniskor. Jag tror att jag mår bättre i långa loppet. Mitt samvete är rent......


    Jag tror ett väldigt vanligt misstag är att tro att alla människor har samma värderingar man själv har, det är svårt att riktigt förstå att det kan finnas så egoistiska och hänsynslösa människor, man försöker hitta någon bra förklaring för det... men det finns ingen bra förklaring... förklaringen är snarare att det helt enkelt bara finns människor som inte bryr sig ett skvatt om någon annan än sig själva.

    Det är ganska meningslöst att försöka vädja till hennes medmänsklighet, moral eller vad man vill kalla det, det finns helt enkelt inte där, iaf inte i den form som du tror, hon har andra värderingar än du, i hennes värld är det ok att göra som hon gjorde och hon har antagligen tusentals bra sätt att rättfärdiga det för sig själv.
Svar på tråden Tjugo års otrohet