Inlägg från: Misszandra |Visa alla inlägg
  • Misszandra

    Fler som försöker bli gravida?

    Hejsan allihopa.

    Är de någon mer än jag som håller koll på sin ÄL och BIM och försöker verkligen bli gravida?

    Jag och min sambo är inne på andra månaden av försök.
    Har ÄL torsdag den 8/10.
    Några fler som vill följas åt med alla funderingar och frågor man har?!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-10-02 23:36
    RÄTTNING:

    Har ÄL den 7/10. Alltså onsdag nästa vecka. (Inte 8/10)
    Enligt appen då alltså, vilket jag inte vet om det stämmer egentligen. För att göra en lång historia kort så har jag innan p-medel haft väldigt oregelbunden mens. (2-4 gånger PER ÅR) men efter Nuvaring kom den exakt den dagen appen sa den skulle komma. Så jag gissar på att jag har ÄL när appen säger att jag har det.

  • Svar på tråden Fler som försöker bli gravida?
  • Misszandra
    babytjejen skrev 2015-10-02 18:22:20 följande:

    Jag har äl den 11 oktober..vi är inne på det sjätte el sjunde försöket. Tog ett år förra gången så är beredd på att det ska ta lika länge denna gången men hoppas på tidigare förstås :)


    Jag håller tummarna för er! Tråkigt att det tar så lång tid. Är rädd att det kommer ta tid för oss också. Har du ett barn sen tidigare? :)
  • Misszandra
    Fian88 skrev 2015-10-02 18:38:57 följande:

    Har äl ca 9-10 oktober och bim 23e. Vi har en son som fyller två på söndag:). Han blev till på andra försöket. Nu har vi försökt sen juli -14, fick plus förra veckan men det slutade tyvärr i tidigt missfall. Eftersom det var så tidigt så kör vi direkt igen. Vill så gärna bli gravid snabbt igen. Håller tummarna för oss!!:)


    Åh grattis till tvååringen! :) och jag får beklaga ert missfall. Hur lång tid tog det för er att bli gravida sen ni börja försöka? Jag håller också tummarna för oss! :)
  • Misszandra
    Lillemy1980 skrev 2015-10-02 20:27:48 följande:

    Vi provar också, började jan 14, blev gravid jan i år men fick ma. Testar varje månad men det blir ju aldrig. Bra koll på ägglossning också och har sex jämt över hela månaden. Väntar nu på samtal från gyn på måndag så får jag höra vad dom säger


    Har du regelbunden mens och så eller? Jag försöker hålla koll på min ÄL men inte alltid lätt att pricka in sex ändå. Man vill ju inte att det ska vara tvunget, inte lika kul då. Lycka till på måndag! :)
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-10-02 20:52:48 följande:

    Har ingen erfarenhet av varken familjeliv eller försöka skaffa barn.

    Är inne på andra försöket nu, ägglossning igår.. Ouff. Så nervöst varje dag.


    Man lär sig för varje dag som går. Man är alltid nybörjare på allting. Får önska dig också lycka till. Jag håller tummarna för dig. Berätta gärna hur det går! :)
  • Misszandra
    Lillemy1980 skrev 2015-10-02 23:37:05 följande:
    Regelbunden med en dag från eller till. Vi känner oss aldrig tvunget till sex, myser med det bara. Men klart man vill att det skall bli resultater av det. Tack, får väl vänta tills januari med att få hjälp men får höra hur det blir iaf och känslan att något händer. Lycka till själv
    Nej jag menar inte tvungen så. Utan mer att man så gärna vill bli gravid att man måste runt ÄL. Eftersom det bara händer en gång i månaden, sen är det kört. Får man fråga varför du måste vänta tills Januari? T

    Tack så mycket! {#emotions_dlg.flower}
  • Misszandra
    babytjejen skrev 2015-10-03 01:57:10 följande:

    Ja, har en dotter som fyller tre i Jan..kan ju ha med min vikt att göra..Förra gången lyckades vi efter jag gått ner lite...nu väger jag mer än förra gången så tror jag måste ner mer i vikt för att vi ska lyckas igen så kämpar på med det samtidigt som vi fortsätter försöka...


    Åh ja. Man har ju hört att det spelar stor roll. På båda hållen, alltså även om man väger "för lite" om du förstår hur jag menar. Jag önskar dig lycka till. Behöver också gå ner några kilo. Vi kan peppa varandra! :)
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-10-03 08:41:45 följande:
    Tack! :) Det verkar vara sån mysig stämning i dom här trådarna så det var därför jag blev medlem. Än sålänge är det bara jag och min sambo som vet att vi testar. Det var lite jobbigare att vänta in resultat än vad jag trodde! Haha.
    Jaa det tycker jag med. Men har upplevt att det kan vara lite svårt att "komma in" i vissa. Så därför jag startade en ny och hoppas att folk hakar på! :)

    haha, jaa jag vet hur det känns. Man väntar på att mensen inte ska komma. Eftersom jag alltid haft så oregelbunden mens så var jag stensäker på att min mens inte skulle komma oavsett om jag var gravid eller inte. Men den kom, som en klocka. Berätta gärna om du får symptom, man kan ju få det ganska tidigt.
  • Misszandra
    mli01 skrev 2015-10-03 13:14:08 följande:

    Är det någon här som vet om de är farligt att bli gravid direkt efter ett missfall? Nät har man ägglossning då?


    Jag bör inte ge råd, eftersom jag inte själv vet. Men man har ju hört att man ska vänta ett tag innan man fortsätter försöka. Anledningen kan jag inte säga, då jag inte vet. Googla det vet ja.
  • Misszandra
    GästenT skrev 2015-10-03 17:44:01 följande:
    Ah kan tänka mig att vissa har följts åt ett tag i vissa trådar. :) jag har ju precis hajat att det oftast tar tid att bli gravid även fast allt är "ok". Jag måste ha levt under en sten. :P

    Och om inte det är nog har jag tydligen pco, men utan viktuppgång och med regelbunden mens. Haha. Vad gyn kunde se så ägglossar jag, fick direktkontakt med en "expert" på fertilitetsmortagningen på en gång märkligt nog. Så skulle det bli problem så var det bara att höra av sig.

    Men verkar ju jättevanligt att det tar upp till ett år så är ju svårt att göra en bedömning att det inte fungerar..

    Måste vara ännu mer frustrerande när mensen är oregelbunden. Har ni barn sen innan? :)
    Ja, det är nog så. Och vet därför mycket om varandra utefter vad de skrivit. Men vad bra, låter ju grymt. Hoppas vi att det tar sig snabbt. Angående att man inte trodde det skulle ta sån tid är nog för man har blivit tillsagd av allt och alla att om man missar en ppilla så är risken för graviditet stor osv. När man var yngre var man ju rädd för det. Så man förväntade sig nog lite det när man väl slutade med pmedel. Nej detta är första. Får man fråga hur gamla ni är? :)
Svar på tråden Fler som försöker bli gravida?