• milja87

    Starta med bebisverkstan april -16

    Idag är jag SÅ SÅ glad så det bara pirrar i kroppen! Vi ska börja försöka få barn med start i april nästa år! Jag har längtat och längtat och nästan tjatat i 1,5 års tid och nu äntligen har jag och min sambo bestämt oss för när vi ska börja försöka!

    Jag fyller 29 nästa år och min fästman blir 31.

    Vi är båda relativt hälsosamma och normalviktiga men kan må ännu bättre av att motionera mer och stressa mindre. Och äta ännu mer avocado och broccoli

    Och så tänkte jag börja äta folsyra redan nu.

    Jag slutade med minipiller för 9 månader sen (mådde dåligt) och har nu en normal cykel.

    Är det någon som också planerar att börja försöka nästa år som vill följas åt?

  • Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16
  • milja87

    Va kul att ni är i samma "planeringsfas"

    Jag tror tiden kommer flyga fram. Det har den gjort de sista åren iaf :)

    Jag har nyligen lagt in önskad semester i april så första försöket blir i utlandet. Hehe

    Har du och din sambo varit tillsammans länge?

  • milja87

    Oj va tiden har gått fort ( och långsamt) Jag har nog undvikit FL lite och nästan glömt av den här tråden. Välkomna hit allihop!

    Så kul att vi är ett helt gäng som snart ska börja försöka :) Jag har varit bra på att prata (tjata. Hehe) om april planerna med min sambo så att han inte ska "råka" glömma det. Hehe

    Tror han har förstått hur viktigt detta är för mig.

    Den sista månaden har jag ätit folsyra slaviskt varje dag, tidigare glömde jag bort det vissa dagar. Jag har börjat använda en p-dator som jag kopplar till mobilen så nu har jag nästan stenkoll på min äl.

    Har ÄL den 31 mars och semester de två veckorna efter det. Svårt att planera in semester efter ÄL när den har varit ganska oregelbunden de sista månaderna pga stress.

    Så ja, vi kan enligt min sambo "riskera" att få barn mitt i jul och nyår men jag kunde inte bry mig mindre. Jag är helt inställd på att det kommer ta tid att bli gravid, och blir jag gravid med ett december/januaribarn ser jag det som den största vinsten i livet !

    Herregud vad jag längtar och dagdrömmer om dagarna! Skriver listor och spanar på söta barnprylar och kläder.

    Hur går det för er andra? När har ni ÄL? Har ni börjat förbereda er på nått sätt?

  • milja87

    Förstår vad du menar, min sambo vill absolut inte ha december barn. För min del spelar det ingen roll, har äl den 1 april och skulle isåfall få BF i slutet av december. Vissa chanser måste man ta i livet ???? Och jag räknar inte med att bli gravid med en gång heller för den delen.

    Idag är min första röda dag enligt p-datorn! Och vi tjuvstartade redan igår.



    När har ni andra äl? Ska vi göra en lista?

    ÄL

    Milja87: 1 april - Bim 17 april

  • milja87
    makeeverydaycount skrev 2016-03-27 13:28:35 följande:

    Visst är det så att man räknar (BF) 40 veckor från sista mensens första dag? Alltså generellt 14 dagar innan ÄL och 40 veckor framåt? Eller har jag missförstått? Borde du då ha BF i mitten av dec ju? :)


    Blir jag gravid nu så har jag bf omkring 27 december enligt flera olika uträknare. Och det kan jag leva fint med
  • milja87

    Aprildimman;

    Det är en Daysy, www.daysy.me

    Ganska ny på marknaden men kommer från samma tillverkare som flera av de klassiska p-datorerna.

    Jag tänkte först börja med natural cycles men med de så måste man ju mäta vid samma tid varje dag, och pga mitt jobb som flygvärdinna går inte det. Med Daysy kan man mäta vid olika tider så länge man har sovit minst 3-4 h sammanhängande.

    Jag är väldigt nöjd med denna p-datorn, och nu när vi försöker få barn kan Daysy till och med säga ifrån vilken dag som det är störst chans för pojke resp. flicka

  • milja87

    Det verkar ju lovande Stellan88

    Är det NC du använder? Jag har inte helt koll på hur man läser av den tabellen eftersom jag använder Daysy.

    Men så här ser min tabell i Daysy view appen ut under vanliga cyklar;

  • milja87

    Jag har äl idag och vi har haft sex varje dag sedan lördag ????

    Hoppas hoppas att det fungerar. Men bara 1:a försöket så jag har inte så höga förhoppningar.

    Stellan88;

    Daysy's färger har följande betydning:

    Grön = ej fertil

    Grön med vit prick = mens

    Gul = inlärningsfas

    Röd= fertil

    Röd med vit prick = ägglossning

    Om alla tre lamporna lyser på p-datorn tror Daysy att man är gravid

  • milja87

    Nu har den segaste väntan börjat, Bim är 17 april. Känns låångt bort..Jag har dessutom semester så dagarna går ännu långsammare. Men det är ju iförsig bra att jag bara är hemma och tar det lugnt

    Hur går det för er andra? Väntar ni på äl?

    När har ni andra Bim?

  • milja87
    marple skrev 2016-04-07 20:37:26 följande:

    Hej allihopa! Detta är första gången jag skriver på familjeliv någonsin! Har dock läst mycket och längtat länge! Igår (efter VÄLDIGT lång väntan ) bestämde sig min sambo för att han äntligen är redo! Så vi ska köra på direkt vid nästa ägglossning, och jag hittade denna tråd och ville hänga på.^^, Tänker jag rätt om jag tänker 2 veckor efter första mensdag, vilket blir 18:e april?

    Jag är jätteorolig över att det inte ska bli något, att jag lägger in för mycket tankar i det, så jag försöker att inte lägga så stor vikt vid exakt tidpunkt..:/ Men det är svårt!!


    Hej och välkommen!

    Så jätte spännande, vet hur det känns att vänta och vänta.

    Känner du igen dina egna tecken på äl? Jag var HELT säker på att min äl var den 14:e dagen i cykeln. Det var ju det min mens-app sa. Men så köpte jag en p-dator (Daysy) och med hjälp av den så fick jag veta att jag har äl på dag 11 ibland 12.

    Mitt tips till dig för att pricka rätt dagar är att antingen köpa äl tester eller en basal termometer (om inte p-dator är nått du kan tänka dig) För dagen man har ägglossning varierar VÄLDIGT från person till person
  • milja87

    Jag är på äl+10 eller bim-6 idag. Har verkligen försökt att inte känna efter så mycket (mission impossible) men det enda som är ovanligt den här månaden är ömma bröst från äl+1. Det har hållt i sig sen dess, det normala för mig är ömma bröst tidigast en vecka före mens.

    Har också varit känslig till och från med nära till tårarna. Vågar inte hoppas för mycket...

    Är ni många som fortfarande väntar på ägglossning? Jag håller tummarna för er!

  • milja87
    Bäbiiiis skrev 2016-04-11 13:37:21 följande:

    Ska du göra gravtest eller vänta in bim.

    När jag plussade med min son var det på äl+10 ;)


    Åh det låter frestande att testa typ nu för otåliga mig. Men har bestämt mig för att vänta lite till... Fick du starkt pluss då på äl+10?

    Min sambo fyller år i veckan så jag kanske testar då eller så väntar jag till Bim på söndag

    Jag veeet att vi inte missade äl nu i april, jag hade alla tecken så frågan är hur stor chans hade VI, där och då..Blir tokig på att det är omöjligt att svara på den frågan
  • milja87

    Äl+14 idag. Två dagar kvar till bim och jag har fortfarande inte testat. Har tre tester hemma och det kliiar i fingrarna...
    Brösten ömmar om jag trycker på dem och jag börjar gråta för ingenting. Tempen är fortfarande hög och vissa av mina kläder känns väldigt obekväma.

    Annars har jag inga tecken. Har ställt in mig på att få mens...

  • milja87

    Fick min mens idag. Blev såklart besviken, men igår fick jag veta att jag ska gå från att flyga inom Europa till att flyga till USA (är flygvärdinna)

    Det har varit en dröm länge. Livet är bra konstigt ibland. Har iaf kommit fram till att jag ska göra det ett litet tag innan vi fortsätter försöka bli med barn.

    Och jag har fått grönt ljus av mannen att köpa söta små amerikanska barnsaker/kläder (OM jag springer på nått oemotståndligt i New York, Chicago, osv) I can live with that ??

Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16