• Aprildimma

    Starta med bebisverkstan april -16

    Tanken är väl att vi också ska börja i april/maj. Om inte jag får kalla fötter! Är nervös inför att bli gravid! Går med i lite sådana här trådar för att vänja mig vid tanken :P 

    Är det första barnet ni planerar? Vi har en 2 1/2 åring här hemma också :) 

    Även jag kör med natural cycles för att ha lite koll på cykeln och för att jag inte klarar hormonella p-medel. Det värsta är att jag är såå glömsk och glömmer väldigt ofta att mäta temperaturen så det är många röda dagar ;) Hur gör ni för att komma ihåg? Smidigt sen när man bara byter till att man vill ha barn istället för att motverka graviditet, man kommer ha exakt koll när man har chans att bli gravid :)

    Blir 27 i år förresten. 

  • Aprildimma
    lizkan skrev 2016-02-24 23:03:10 följande:

    Vi börjar försöka i april både för att vi inte vill ha barn sent på året (bland annat för att vi redan har 4 i familjen som fyller år oktober och november) och sen passar det bäst med jobb för mig. Jag har möjlighet att jobba extra mycket under sommaren så jag vill helst inte vara så långt gången i graviditeten då eftersom jag har ett fysiskt jobb :)

    Vi planerar första barnet! Varför är du nervös? :) Hur var förra graviditeten? Jag har ätit p-piller i 8 år så nu när jag har slutat med dem så ska vi se hur lång tid det tar innan kroppen är tillbaka i normala cykeln. Vi kör oskyddat från och med april och ser vad som händer :)


    Spännande med första barnet! Vårt första barn var inte riktigt planerat, så jag har aldrig behövt göra det valet att bestämma att man ska börja försöka. 
    Även om jag har barn och att det gick jättebra (trots ganska dåligt tajming) så är det en enorm omställning med barn. Det är nog därför jag är nervös! Plus att vi egentligen vill fixa lite praktiska grejer innan nästa så hade gärna skjutit på det tills vi kände oss "redo". Men det som gör att jag ändå vill försöka snart är att jag inte vill att det ska bli för lång tid mellan dottern och syskon. 

    Min förra graviditet gick jättebra egentligen förutom extremt illamående vilket jag bävar inför igen. Och att ha upplevt en förlossning är både lugnande samtidigt som att jag känner mig rädd för att vissa grejer ska hända igen.
  • Aprildimma
    Stellan88 skrev 2016-02-25 16:07:14 följande:

    Vi vill också ha barn tidigt på året men det beror mest på att min kille är inne på de vetenskapliga fördelarna med att vara född då. För mig spelar det egentligen ingen roll. Om vi inte får till det de första månaderna kommer vi absolut inte sluta  pga att BF ev. blir senare på året. Ett barn är en gåva oavsett när på året det kommer :)

    Jag är också jättenervös. Har aldrig varit gravid och är orolig för att det inte ska gå. Men vi har ju heller aldrig försökt. Om jag väl blir gravid kommer jag vara nervös inför det också, haha!


    Ang. NC så har jag tempen på bordet bredvid sängen, sen har jag också döpt min väckarklocka på mobilen med: TEMPA! + emojibebis och hjärtan. Tungan ute


    Ja det är ju mycket med graviditet och barn som kan kännas nervöst egentligen. Man vet aldrig innan hur det kommer att bli. Det är lite skräckblandad förtjusning för min del :P 

    Minns att jag var rädd för att inte kunna bli gravid också som yngre, hur ska man veta det liksom innan man provat! Men det kan jag fortfarande tänka, tänk om det inte går igen?? Man vet ju inte om det kommer ta ett försök eller ett år.. Hela grejen med att inte ha kontroll över situationen har jag svårt för, jag vill kunna planera allt haha! :) 
  • Aprildimma
    lizkan skrev 2016-02-29 10:21:16 följande:
    Ja, gud det är så spännande! Känns lite läskigt men vi tänkte att om vi ska vänta tills vi känner oss helt redo med allt i livet så kommer det aldrig bli några barn. Vi har åkt på en lång resa (det ville vi verkligen göra innan vi bildade familj) och vi har köpt hus. Så det finns plats och längtan efter barn så nu bestämde vi att vi börjar försöka och sen får vi se vad som händer :) Det kan ju ta ett tag att bli gravid också.

    Det måste verkligen kännas lugnande att ha genomgått en förlossning! Hur kände du inför den förra gången? Vill du berätta vad som hände som du är rädd ska upprepas? Jag har tidigare pratat mycket med min mamma som genomgått 4 förlossningar och dessutom arbetat på förlossningen i många år så har fått en hel del information av henne. Hon vet dock inte att vi har planerat att skaffa barn nu.
    Vilken trygghet att din mamma har jobbat på förlossningen, då kan du ju fråga om allt möjligt sen :) 

    Inför första förlossningen var jag väl ganska nervös men försökte läsa så mycket som möjligt och förbereda mig mentalt. Sen drog det bara igång och då var man så fokuserad på det att man inte hann tänka så mycket. Allt gick ganska bra, värkarbetet var mycket uttröttande men inte så "hemskt" som jag föreställt mig. Gick bra faktiskt. Däremot var sista fasen ett problem för mig.

    Mina krystvärkar kom aldrig riktigt igång ordentligt men det var ändå sjukt intensivt det sista. Var helt slut och hade ingen kraft. Krystade i nästan två timmar och den delen var inte rolig. Hur mycket jag än försökte kom hon inte ut. Sen fick en barnmorska trycka på magen och läkare dra med sugklocka och först då kom hon ut. Så nästa gång hoppas jag på att det ska gå till "normalt". Förlorade dessutom 2 liter blod vilket var tufft efteråt. 
  • Aprildimma
    milja87 skrev 2016-03-27 12:38:16 följande:

    Förstår vad du menar, min sambo vill absolut inte ha december barn. För min del spelar det ingen roll, har äl den 1 april och skulle isåfall få BF i slutet av december. Vissa chanser måste man ta i livet ???? Och jag räknar inte med att bli gravid med en gång heller för den delen.

    Idag är min första röda dag enligt p-datorn! Och vi tjuvstartade redan igår.

    När har ni andra äl? Ska vi göra en lista?

    ÄL

    Milja87: 1 april - Bim 17 april


    Vad är detta för p-dator? Hur funkar det och var kan man köpa en sån? Har aldrig sett innan!

    Jag ska ha äl 11 april men min cykel har varit ganska oregelbunden det senaste så vet inte om det går att lita på :) Vi kommer inte starta denna månad utan tidigast äl i maj blir det. Hade kunnat starta i slutet av april men erfersom äl är tidigare så blir det först i maj.
  • Aprildimma
    makeeverydaycount skrev 2016-03-27 13:28:35 följande:
    Visst är det så att man räknar (BF) 40 veckor från sista mensens första dag? Alltså generellt 14 dagar innan ÄL och 40 veckor framåt? Eller har jag missförstått? Borde du då ha BF i mitten av dec ju? :)
    Ja man brukar räkna första dagen på sista mensen och 40 v framåt. Men sen beror det även lite på hur lång din cykel brukar vara. 

    Enligt uträknare skulle bf bli 4 januari om jag blev gravid denna månad. Lite väl tidigt in på det nya året för mig ;) Vill inte gärna föda på nyårsafton :P 
Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16