• lizkan

    Starta med bebisverkstan april -16

    Hej! 
    Jag tänkte att jag hänger på er här! Jag och sambon är 23 år gamla och vi ska göra vårt första försök i april! Jag tog sista p-pillret den 19 februari och fick mensen idag. Nu ska jag gå helt utan skydd tills nästa mens för att jag ska få koll på cykeln. Sen kommer jag antagligen att ha ÄL den 4 april så det blir första försöket för oss! 

    När tänker ni börja försöka? :)

  • lizkan

    Vi börjar försöka i april både för att vi inte vill ha barn sent på året (bland annat för att vi redan har 4 i familjen som fyller år oktober och november) och sen passar det bäst med jobb för mig. Jag har möjlighet att jobba extra mycket under sommaren så jag vill helst inte vara så långt gången i graviditeten då eftersom jag har ett fysiskt jobb :)

    Vi planerar första barnet! Varför är du nervös? :) Hur var förra graviditeten? Jag har ätit p-piller i 8 år så nu när jag har slutat med dem så ska vi se hur lång tid det tar innan kroppen är tillbaka i normala cykeln. Vi kör oskyddat från och med april och ser vad som händer :)

  • lizkan
    Aprildimma skrev 2016-02-26 21:15:46 följande:
    Spännande med första barnet! Vårt första barn var inte riktigt planerat, så jag har aldrig behövt göra det valet att bestämma att man ska börja försöka. 
    Även om jag har barn och att det gick jättebra (trots ganska dåligt tajming) så är det en enorm omställning med barn. Det är nog därför jag är nervös! Plus att vi egentligen vill fixa lite praktiska grejer innan nästa så hade gärna skjutit på det tills vi kände oss "redo". Men det som gör att jag ändå vill försöka snart är att jag inte vill att det ska bli för lång tid mellan dottern och syskon. 

    Min förra graviditet gick jättebra egentligen förutom extremt illamående vilket jag bävar inför igen. Och att ha upplevt en förlossning är både lugnande samtidigt som att jag känner mig rädd för att vissa grejer ska hända igen.
    Ja, gud det är så spännande! Känns lite läskigt men vi tänkte att om vi ska vänta tills vi känner oss helt redo med allt i livet så kommer det aldrig bli några barn. Vi har åkt på en lång resa (det ville vi verkligen göra innan vi bildade familj) och vi har köpt hus. Så det finns plats och längtan efter barn så nu bestämde vi att vi börjar försöka och sen får vi se vad som händer :) Det kan ju ta ett tag att bli gravid också.

    Det måste verkligen kännas lugnande att ha genomgått en förlossning! Hur kände du inför den förra gången? Vill du berätta vad som hände som du är rädd ska upprepas? Jag har tidigare pratat mycket med min mamma som genomgått 4 förlossningar och dessutom arbetat på förlossningen i många år så har fått en hel del information av henne. Hon vet dock inte att vi har planerat att skaffa barn nu.
  • lizkan
    Aprildimma skrev 2016-03-28 20:11:42 följande:

    Vilken trygghet att din mamma har jobbat på förlossningen, då kan du ju fråga om allt möjligt sen :) 

    Inför första förlossningen var jag väl ganska nervös men försökte läsa så mycket som möjligt och förbereda mig mentalt. Sen drog det bara igång och då var man så fokuserad på det att man inte hann tänka så mycket. Allt gick ganska bra, värkarbetet var mycket uttröttande men inte så "hemskt" som jag föreställt mig. Gick bra faktiskt. Däremot var sista fasen ett problem för mig.

    Mina krystvärkar kom aldrig riktigt igång ordentligt men det var ändå sjukt intensivt det sista. Var helt slut och hade ingen kraft. Krystade i nästan två timmar och den delen var inte rolig. Hur mycket jag än försökte kom hon inte ut. Sen fick en barnmorska trycka på magen och läkare dra med sugklocka och först då kom hon ut. Så nästa gång hoppas jag på att det ska gå till "normalt". Förlorade dessutom 2 liter blod vilket var tufft efteråt. 


    Ja, det är verkligen en lyx och det kommer säkert hjälpa mig mycket längre fram :) Längtar så efter att kunna berätta att vi väntar deras barnbarn! :)

    Okej, jag förstår. Jag förstår verkligen att du oroar dig när du tänker på det. Skönt att höra att värkarbetet inte var så illa iaf! Min storasyster väntar barn nu i september så jag hoppas på att kunna få mycket detaljerad information av henne efter hennes förlossning för att kunna förbereda mig ;) har jag llte tur så är jag gravid då :)
  • lizkan
    marple skrev 2016-04-07 20:37:26 följande:

    Hej allihopa! Detta är första gången jag skriver på familjeliv någonsin! Har dock läst mycket och längtat länge! Igår (efter VÄLDIGT lång väntan ) bestämde sig min sambo för att han äntligen är redo! Så vi ska köra på direkt vid nästa ägglossning, och jag hittade denna tråd och ville hänga på.^^, Tänker jag rätt om jag tänker 2 veckor efter första mensdag, vilket blir 18:e april?

    Jag är jätteorolig över att det inte ska bli något, att jag lägger in för mycket tankar i det, så jag försöker att inte lägga så stor vikt vid exakt tidpunkt..:/ Men det är svårt!!


    Hej och välkommen hit! Vad spännande! Min app räknar ut ägglossning så som du skrev, men jag har köpt ÄL-test som jag ska ta då när jag misstänker att jag har ÄL för det kan variera från person till person.

    Försök att fokusera på det positiva istället för att oroa dig! Nu har ni bestämt er, det är ju super! Nu börjar äventyret! Lycka till!!
  • lizkan
    makeeverydaycount skrev 2016-04-10 08:47:10 följande:

    Jajemen! I startgroparna iallafall! :) Tempar du också eller?


    Ja, jag hoppas det! Nej, det här är första försöket för oss så jag har bara använt mig av en app för att räkna ut ungefär när jag har ÄL och enligt den är det den 13 april. bilden är från idag (10 april) så det verkar som att det kan stämma. det betyder att jag kom igång med ÄL och mens på en gång efter att ha slutat med p-piller. så nu är det bara att tuta och köra!
  • lizkan

    Det här är första gången vi försöker och jag håller på och försöker hitta ÄL. Det första testet gjorde jag i söndags (10 april) och det högra gjorde jag idag (13 april). Jag tycker att sträcket på första bilden är mycket tydligare än det idag men alla test däremellan har varit mycket mindre tydliga.

    Hur är det för er andra? Varierar tydligheten innan eller blir det starkare för varje dag ni närmar er ÄL?

  • lizkan
    Bäbiiiis skrev 2016-04-15 18:47:50 följande:

    Svårt att säga. Vilken cykeldag är du på? Kan det vara så att du redan haft äl? Annars kan det säker variera lite fram och tillbaka beroende på vilka tider på dygnet du testar, hur mycket du druckigt, när du senast kissade m.m.


    jag har testat varje morgon precis när jag gått upp sedan cykeldag 9 (idag är dag 17) men jag har inte fått ett positivt test någon gång. Det kan ju vara så att jag har väldigt sen ÄL, jag fortsätter att testa varje morgon för att se. Jag borde väl inte ha haft ÄL innan dag 9? Jag är fortfarande hoppfull på att det kommer men känns jobbigt att inte veta :/
  • lizkan
    Makintoch skrev 2016-04-16 00:56:37 följande:

    Jag fick aldrig positiva utslag på äl-test! Provade NaturalCycles som visade klar och tydligt att jag har ägglossning! Rekommenderas varmt!


    tack snälla! det ska jag prova om jag inte får ett sent resultat i dagarna som kommer!
  • lizkan
    Bäbiiiis skrev 2016-04-16 08:26:17 följande:

    Jag tänkte ifall du kunde haft äl mellan 10 och 13 april efter testet blev svagare 13 april jämf med 10e. Ibland missat man ju lh-stegringen när man bara testa en gång per dag eftersom vissa bara har din topp under några få timmar.

    Men jag har ju bara sett de två bilderna som du lade upp (för 10e och 13e) så jag drar ju kanske fel slutsats.


    ja, så kan det ju vara. jag får fortsätta ett par dagar till och testa så får vi se om det blir något positivt besked. jag kan ju ha haft tur att ha prickat in myset med ÄL ändå :)
  • lizkan
    Emmask skrev 2016-04-16 10:14:23 följande:

    Såg detta i en annan tråd


    och jag läste någonstans att morgonurin är bäst för att det är mest koncentrerat? haha ja, det är inte lätt att hålla koll! jag forsätter så här tills mensen kommer och sen provar jag att ta på annan tid på dygnet nästa månad! tack snälla för tipset!
  • lizkan
    Fizzybubble skrev 2016-04-27 09:44:16 följande:

    Jag är på ÄL +5 så får vänta 4 dagar till minst innan test..

    Har du inte provat testa än? När ska du göra de?


    Nej, jag har inte vågat testa än! Sambon och jag jobbar om varandra den här veckan så vi har sagt att vi ska testa på lördag om jag inte har fått mens då! :D
Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16