• PMEH

    Starta med bebisverkstan april -16

    Hoppar gärna in här om det är okej? :) jag är 25 år och sambon är 29. Kommer enligt natural cycles ha äl runt den 13:e april så det blir vårt första försök :)

  • PMEH
    makeeverydaycount skrev 2016-04-01 09:44:54 följande:

    Spännande! Jag har precis haft äl (igår), så vi börjar första försöket nästa äl, som blir kring den 27e april! :) Kör också med natural cycles.

    Hoppas det är vad du tror det är..stellan88 :D


    Har du använt natural cycles länge? :) jag har genom att använda NC fått reda på att jag har en kort lutealfas (8-9 dagar) men jag hoppas att det ska gå att bli gravid ändå, har hört att det kan hända att man får tillsätta progesteron när man har så kort lutealfas eftersom att ägget inte hinner fästa på den tiden.
  • PMEH
    makeeverydaycount skrev 2016-04-01 10:12:22 följande:

    Ja rätt länge, sen i september ifjol ungefär. Jasså hm inget jag har tänkt på..Min lutealfas är 12-14 dagar. Beror det på att du har för lite egen produktion av progesteron som gör att lutealfasen blir så kort?  Det är verkligen en komplicerad process att tillverka ett barn, mycket som ska klaffa. Hoppas och tror att det kommer att gå bra för er ändå! :)


    Okej, men då har vi använt NC lika länge då :) ja det kan bero på för liten produktion av progesteron. Din lutealfas är ju väldigt bra om den är runt 14 dagar men som du säger så är det mycket som ska klaffa! Jag håller tummarna för oss i tråden :)
  • PMEH
    makeeverydaycount skrev 2016-04-01 11:04:07 följande:
    Ja det låter ju bra, men kan ju finnas annan problematik för mig som jag inte vet om än..det får helt enkelt visa sig, men hoppas ju att det ska gå bra för oss alla :) Första steget blir ju att pricka in ÄL ;)

    Hur länge har du och din kille varit tillsammans? bor ni i hus/lägenhet? Har du börjat med folsyra? Kul att veta lite om vem man sitter i samma båt som, men du behöver inte svara om du inte vill :)
    Ja exakt :) 

    Vi har varit tillsammans i snart 4,5 år, vi bor i en lägenhet som vi köpte förra året. Jag äter tabletter som bland annat innehåller folsyra, de som heter "kvinna" från apoteket :) Vet inte om det är någon större skillnad på dem och de som heter "gravid", vet du det? Hur bor ni och hur länge har ni varit tillsammans? :)
  • PMEH
    makeeverydaycount skrev 2016-04-01 14:00:15 följande:
    Jaha men du då är vi lite i samma sits där också, vi har också varit ett par i ca 5 år och bor i bostadsrätt sedan ett par år tillbaka. Jag åt också apotekets kvinna men de tog slut för ca två veckor sen och efter det köpte jag "gravid" på apoteket. Det var inte jättstor skillnad men tänker att det är ju kanske bra att fylla upp depåerna med vitaminer och mineraler som är bra vid en graviditet. Det är ungefär samma sorter av vitaminer och mineraler men det var lite skillnad i doseringen av dom, inte jättestor skillnad dock så kör på med dom du har dom är säkert bra! :)

    Förbereder du/ni er på något annat sätt? Förutom att hänga här då? ;)
    Okej :) Jag köper nog också de som heter gravid efter att min burk är slut!

    Vi har inte börjat förbereda oss så himla mycket, egentligen hade vi tänkt börja försöka till hösten men sen pratade vi om det och kände att vi ville börja nu istället :) Jag är så nojig över min korta lutealfas så jag har köpt en progesteronkräm som jag smorde med förra månaden, då blev lutealfasen 1 dag längre, alltid något! Vi äter ganska nyttigt båda två, motionerar, röker inte och dricker inte, så det blir inga stora förändringar gällande sånt. Hur förbereder ni er?
  • PMEH
    makeeverydaycount skrev 2016-04-01 14:28:31 följande:
    okej :) Ja en dag är alltid något! Försök att inte oroa dig alltför mycket :)

    Det låter ju som bra förberedelser. Jag försöker dra ner på kaffet, ääälskar kaffe ;) så det kommer bli tufft att måsta sluta med det. Annars äter vi nyttigt och motionerar båda två, aldrig varit några rökare eller stordrickare så det blir inget problem. Annars tycker jag att vi båda tar upp ämnet mycket oftare nu. Det är kul och även om min sambo inte skulle erkänna så tror jag allt att han är spänd av förväntan ;) Första barnet för oss båda. Annars försöker jag bara att få vardagen att rulla på som vanligt, har längtat länge nu så tiden går ju så himla långsamt..
    Vi har också börjat prata mer om det, och det var min sambo som tog upp att han ville börja tidigare än i höst. För oss är det också första barnet och sambons bästa vän fick barn för några månader sedan och det gjorde nog att han började reflektera mer över det än vad han gjorde innan :) 
    Jag tycker också att tiden går långsamt, även fast vi har tidigarelagt allting :p men bara för att vi bestämt oss för att inte skydda oss så känns tiden fram till äl otroligt lång! Jag har ju äl så sent i cykeln också, på dag 20 ungefär, så efter att mensen är slut känns det som en evighet tills äl ska komma :P
  • PMEH

    Väntar på äl som är runt den 13 april! Bim blir runt den 22a april :)

  • PMEH

    Jag har inte tagit fler test men tempen steg ordentligt igår :)


    Bäbiiiis skrev 2016-04-11 13:36:07 följande:

    Har du tagit fler äl-test?

    Är de fortsatt starka eller börjat gå ner igen?


  • PMEH

    Nu är det bara att vänta och se :) natural cycles satte ut min äl idag iaf.

  • PMEH
    lizkan skrev 2016-04-15 22:16:47 följande:

    jag har testat varje morgon precis när jag gått upp sedan cykeldag 9 (idag är dag 17) men jag har inte fått ett positivt test någon gång. Det kan ju vara så att jag har väldigt sen ÄL, jag fortsätter att testa varje morgon för att se. Jag borde väl inte ha haft ÄL innan dag 9? Jag är fortfarande hoppfull på att det kommer men känns jobbigt att inte veta :/


    Jag har bara fått positiva test när jag testat på eftermiddagen, så ett tips är att testa på en annan tid än på morgonen också :)
  • PMEH

    Jag har precis haft mens och äl är om ca en vecka. Håller tummarna för er andra :)

Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16