• Bäbiiiis

    Starta med bebisverkstan april -16

    Hej jag hoppar också gärna in här. Vi ska också börja försöka skaffa vårt andra barn nu. Tjuvstartade lite förra månade men det var inte riktigt avsiktligt och det tog sig ju inte. Men nu ska vi köra äl-test tempning och förhoppningsvis kommer jag nubha normal regelbunden menscykel efter en väldigt lång cykel efter p-pillerstopp och sedan en någorlunda normal cykel sist.

    Spännande med positivt äl-test PMEH. Då blir det nedräkning till bim nu då.

  • Bäbiiiis
    makeeverydaycount skrev 2016-04-10 10:45:14 följande:

    Spännande! När beräknar du ha äl då? Jag väntar in mensen här i dagarna och  vi startar vid äl efter det :) Sååå segt vill bara att mensen ska dyka upp nu ;)


    Ja det är verkligen spännande. Äl borde bli omkring 21-22 april och det känns som en evighet till dess. Jag är så otålig. Sen är bim 6 maj.

    Just nu vill jag bara att mensen ska ta slut helt och sen ska jag börja tempa (jag struntar i att ta tempen när jag har mens) och omkring den 18 april tror jag att jag ska börja med äl-test.
  • Bäbiiiis
    PMEH skrev 2016-04-08 15:50:06 följande:

    Trodde att jag skulle ha äl om ca en vecka men fick detta idag :)


    Har du tagit fler äl-test?

    Är de fortsatt starka eller börjat gå ner igen?
  • Bäbiiiis
    milja87 skrev 2016-04-11 11:03:11 följande:

    Jag är på äl+10 eller bim-6 idag. Har verkligen försökt att inte känna efter så mycket (mission impossible) men det enda som är ovanligt den här månaden är ömma bröst från äl+1. Det har hållt i sig sen dess, det normala för mig är ömma bröst tidigast en vecka före mens.

    Har också varit känslig till och från med nära till tårarna. Vågar inte hoppas för mycket...

    Är ni många som fortfarande väntar på ägglossning? Jag håller tummarna för er!


    Ska du göra gravtest eller vänta in bim.

    När jag plussade med min son var det på äl+10 ;)
  • Bäbiiiis
    milja87 skrev 2016-04-11 23:28:07 följande:

    Åh det låter frestande att testa typ nu för otåliga mig. Men har bestämt mig för att vänta lite till... Fick du starkt pluss då på äl+10?

    Min sambo fyller år i veckan så jag kanske testar då eller så väntar jag till Bim på söndag

    Jag veeet att vi inte missade äl nu i april, jag hade alla tecken så frågan är hur stor chans hade VI, där och då..Blir tokig på att det är omöjligt att svara på den frågan


    Jo jag plussade ganska tydligt då faktiskt fast kanske inte superstarkt.

    Håller verkligen tummarna för er!
  • Bäbiiiis
    Emmask skrev 2016-04-11 21:39:06 följande:

    Jag undrar om ni kan ge mig perspektiv på detta med att få barn i slutet av året. Mina vänner har rått oss att vänta vänta vänta en månad men är det så väldigt viktigt? Råkade.... Nej hade medvetet oskyddat sex idag vid äl trots att vi bestämt att vänta. Nu sitter jag här och funderar på om vi varit dumma. Hade extremt lätt att bli gravida förra gången. Hjälp mig få perspektiv?


    Jag hade själv samma funderingar förut innan mensen kom men kom då fram till att det inte är så tokigt att fylla i december. Förlossningsavdelningarna är ju troligtvis inte lika fulla så större chans att få föda där man vill. Inte alltid så dumt att vara yngst i klassen heller. Man kanske "kommer undan" med lite mer liksom när man är minstingen ;) Jag känner flera som t.o.m. gick i skolan med de som var ett år äldre och det har gått jättebra. Utvecklats till tuffa duktiga personer och inte haft det svårare i skolan för det. Tycker man det är tråkigt att fylla år nära jul kan man ju fira halvårsfödelsedagar på sommaren som komplement kanske.
  • Bäbiiiis
    lizkan skrev 2016-04-13 09:01:45 följande:

    Det här är första gången vi försöker och jag håller på och försöker hitta ÄL. Det första testet gjorde jag i söndags (10 april) och det högra gjorde jag idag (13 april). Jag tycker att sträcket på första bilden är mycket tydligare än det idag men alla test däremellan har varit mycket mindre tydliga.

    Hur är det för er andra? Varierar tydligheten innan eller blir det starkare för varje dag ni närmar er ÄL?


    Svårt att säga. Vilken cykeldag är du på? Kan det vara så att du redan haft äl? Annars kan det säker variera lite fram och tillbaka beroende på vilka tider på dygnet du testar, hur mycket du druckigt, när du senast kissade m.m.
  • Bäbiiiis

    Hur går det för er allihopa? Någon som närmar sig äl eller bim?

    Jag har ca 7 dagar till äl så nu är det bara att sexa på för fullt och hålla tummarna. Spermierna kan ju leva upp till 7 dagar med lite tur.

    Är det någon här som gör några särkilda tjejbebis/killbebis försök t.ex undvika sex dagarna precis innan äl och satsa på 4-5 dagar innan äl för att öka chansen för en tjej? Har läst och hört att tjejspermier lever längre än killspermier men är inte lika snabba. Vi funderade på att testa detta eftersom vi har en son och det skulle vara kul med en av varje men nu vill vi mest bara bli med barn oavsett kön.

  • Bäbiiiis
    lizkan skrev 2016-04-15 22:16:47 följande:

    jag har testat varje morgon precis när jag gått upp sedan cykeldag 9 (idag är dag 17) men jag har inte fått ett positivt test någon gång. Det kan ju vara så att jag har väldigt sen ÄL, jag fortsätter att testa varje morgon för att se. Jag borde väl inte ha haft ÄL innan dag 9? Jag är fortfarande hoppfull på att det kommer men känns jobbigt att inte veta :/


    Jag tänkte ifall du kunde haft äl mellan 10 och 13 april efter testet blev svagare 13 april jämf med 10e. Ibland missat man ju lh-stegringen när man bara testa en gång per dag eftersom vissa bara har din topp under några få timmar.

    Men jag har ju bara sett de två bilderna som du lade upp (för 10e och 13e) så jag drar ju kanske fel slutsats.
  • Bäbiiiis
    lizkan skrev 2016-04-16 09:20:48 följande:

    ja, så kan det ju vara. jag får fortsätta ett par dagar till och testa så får vi se om det blir något positivt besked. jag kan ju ha haft tur att ha prickat in myset med ÄL ändå :)


    Ja precis :)

    Spermierna kan ju leva upp till ca 7 dagar om de är starka. Och om äl redan varit är det ju kortare till bim!
Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16