• miamarina84

    Insemination i Danmark

    Vad är det för strån ni pratar om? Och vad kostar det att insemination? Genom ivf efter sina tre försök kostar ett uttag juh 35000.

  • miamarina84
    whiteshade skrev 2016-03-10 23:47:05 följande:

    Hej!

    Intressant tråd

    Jag är en tjej på precis fyllda 30 år som inte lyckats hitta kärleken i livet än, och därför funderar på att skaffa barn på egen hand innan den biologiska klockan tickat ut. Jag har som sagt inga barn än, men har varit oplanerat gravid en gång. Ville hemskt gärna behållit barnet men på grund av massa omständigheter så gick det tyvärr inte.

    Numera har jag en betydligt bättre situation och jag känner mig verkligen redo.

    Jag hade ett samtal idag med en klinik i Danmark om insemination. Till saken hör att jag har en kronisk sjukdom, vilket kanske gör det lite svårare för mig än för andra utan sjukdomar, men kliniken verkade inte se negativt på det. De ville dock ha ett läkarutlåtande, vilket jag tycker verkar rimligt.

    Efter samtalet fick jag ett mail, och det är här mina funderingar kommer in i bilden. De tycker att jag ska göra en spolning av äggledaren (jag har bara en äggstock och en äggledare kvar). Samt att jag ska ta något slags blodprov för att kolla mina hormonvärden.

    Behövs verkligen detta?

    Jag har ju relativt regelbunden mens (25-33 dagarsperioder med ett snitt på 27 dagar). Plus att jag har haft en korrekt graviditet och blev dessutom väldigt lätt gravid eftersom jag för det mesta skyddade mig.

    Blev även väldigt nyfiken när ni diskuterade Cryos. Vill gärna veta mer om det. Tvättar dom sperman precis som vanligt innan man får den hemskickad? Vilka sjukdomar testar de mot?


    Spola äggledarna o hormon provet gör man under sin fertilitetsutredning, så det får du säkert oxå göra. Spola för att se så de ibte är något stopp och hormon provet för att se bla om du ägglossar osv. Obligatoriska saker :)
Svar på tråden Insemination i Danmark