• Anonym (Tss)

    Varför sån hysteri över "Live your age"?

    HäckHäxan skrev 2015-10-04 23:50:06 följande:

    Jag fattar inte riktigt vad string på 45 plus kvinnor har att göra med mentaliteten att kasta in pensionärer på hem.

    Gällande lev som din ålder. Alltså man måste inte följa normer bara för att de finns eller för att vissa menar att man minsann skall vara på ett visst sätt. Jag har fått lära mig här inne att jag minsann borde ha mer vårdad klädsel och det har jag fått höra irl också. Bara det att jag känner mig obekväm som faen i så kallat vårdad klädsel och jag är bekväm och sist jag kollade så levde jag liksom för min skull och inte för alla andras så jag skiter i vilket och tänker fortsätta gå runt majoriteten av min tid i gummiskor, jeans, linnen och munkjackor och leggings och vad annat jag än tycker känns bekvämt.

    Ser inte heller vad mitt val av klädsel har med respekten från yngre att göra eller varför deras respekt skylla vara lägre för att jag är puckad nog att tex följa normer jag inte trivs med alls.

    Klipp inte av håret om du inte vill. Det är väl ingen som hotar dig med pistol?

    Gå i string om du trivs bäst med det.

    Skit i vad fan alla andra kan tänkas tycka. Det är ditt liv lev det som du vill och trivs med.

    Jag undrar med varför det är så jävla viktigt vad alla andra tycker eller tänker eller anser är rätt och fel och mindre viktigt vad man själv mår bra med?

    Är det någon typisk kvinnlig grej. För problemet om man nu skall kalla det problem verkar långt större bland kvinnor och för kvinnor ön bland män och för män. Det verkar alltid med okej att e man på 40 plus går i munkjackor jeans gummiskor och gillar döskallar eller en at tryck än att jag som kvinna gör det samma. Det verkar helt enkelt provocera folk mer att jag som kvinna går klädd sådär än att män jag känner gör det.


    Så bra sagt... :D inte tänkt på det men det har du fan rätt i! Så skevt. Det är förbannat irriterande att så många följer en norm... Det finns väl massa klädnormer i olika subkulturer iofs... Men just kvinna o man. Bra sagt.
Svar på tråden Varför sån hysteri över "Live your age"?