Inlägg från: Anonym (Gnistlös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gnistlös)

    "Vi har tappat gnistan"

    Hej, 

    Har varit tillsammans med min sambo i strax över 4 år. Vi har såklart haft våra upp och nedgångar men på senaste tiden har vi börjat ha sex allt mer sällan. Igår när min sambo nekade när jag ville så tog jag upp detta och han sa då "vi har tappat gnistan just nu, har redan provat allt och sett allt med dig". Paniken. Vad betyder detta? 

    Tips på hur man får tillbaka gnistan? Är det nu man ska köpa sjuka sexleksaker och börja ha sex på offentliga platser? 

  • Svar på tråden "Vi har tappat gnistan"
  • Anonym (Gnistlös)
    Anonym (?) skrev 2015-10-07 10:12:00 följande:

    Oj, "har redan provat allt och sett allt med dig" lät ju inte så bra. Jag tolkar det som han tycker ert sex/ert förhållande är tråkigt? Annars hade han väl velat uppleva och prova "allt" om och om igen. Men fråga honom vad han tycker ni ska göra för att få tillbaka gnistan, och hoppas på ett rakt och ärligt svar.

    Blev plötsligt väldigt tacksam över min sambo sedan 5 år tillbaka. Vi hade en period när jag inte alls ville, den perioden var nästan 2 år lång. Vi hade sex totalt tre gånger på 2 år, men det tog vi oss igenom helt utan gnäll och tjat. Ibland inser man inte hur bra man har det..


    Jag vet.. Bör dock tillägga att han påminde mig om att jag hade en svacka när för ett tag sedan när jag inte ville och nu har han en svacka (stressig period). HERREGUD, tre gånger på tvåår?! Hur kom ni ur det? 

    Vi har sex i alla fall 2-3 gånger i månader (VÄLDIGT lite för oss). 
  • Anonym (Gnistlös)

    Puffar upp tråden lite!

    Är tacksam för alla tips, små som stora! Praktiska som mentala! 

  • Anonym (Gnistlös)

    Som jag nämnde i ovan kommentar så har vi båda (som självklart hör till vanligheterna) gått igenom stressiga perioder. Jag hade en period i våras när jag var helt totalt, osugen på sex och var så trött så att jag slocknade så fort jag satte mig ner (kan självklart diskuteras hur hälsosamt det är också). Han har sin period nu, något vi också diskuterade kort igår. 

    Håller med om att det var okänsligt av min kille att häva ur sig på det sättet - därför reagerade jag och blev paff. Däremot uppskattar jag att han är ärlig då jag är en person som har nära till tankar som "duger inte jag längre" eller "nu tänder inte han på mig längre" vilket han därmed dementerade på ett sätt. 

    Vi har dock aldrig någonsin varit särskilt frigjorda i vårt sexuella liv utan har varken använt oss av sexleksaker, rollspel, spännande miljöer eller liknande. Därför förstår jag hans resonemang - det har blivit slentrian. 

    Min fråga är därför - hur tar man sig ur det? 

  • Anonym (Gnistlös)

    Sista puff-försöket! Kom igen nu, ni måste ju ha lite tips att bjussa på! 

  • Anonym (Gnistlös)
    Anonym (50 shades) skrev 2015-10-07 17:28:38 följande:

    1 sätt dig ner och fundera på vad du har för fantasier och saker du vill testa
    2 sätt dig ner med din partner och prata igenom kommentaren och hör vad han vill förbättra/testa på
    3 båda skriv ner en lista på prova på inom sex, byt med varandra och diskutera vad ni tycker är ok/ inte ok
    4 köp sexiga/porriga underkläder, handklovar, dildo och kör en överrasknings show för din man. (Han ska va fast spänd).


    Tack! Mer sånt! 
  • Anonym (Gnistlös)
    Anonym (8765) skrev 2015-10-07 17:31:30 följande:

    Hur gamla är ni? Har ni barn som ställer till det?


    Vi är 25 och 27, inga barn.. Det är det som är det värsta.
  • Anonym (Gnistlös)
    Jemp skrev 2015-10-07 17:39:47 följande:

    Känns ju som att det finns flera eventuella problem för er att diskutera kring.

    1) Han har det stressigt. Är det tillfälligt, påverkar det bara sexet eller blir han/ni lidande på flera sätt? Om det är mer permanent, vad kan han göra åt det? Om deg är tillfälligt, är det bäst att du bara är tålmodig och väntar ut det då, eller har han andra förslag?

    Hur mycket ledig tid har ni, avsätter ni någon tid bara för er?

    2) det har blivit slentrian. Fundera på om/hur du skulle vilja ha förändring. Prata om era eventuella fantasier. Tolkar dig som att offentligt sex och leksaker inte känns som alternativ. Kolla på porr ihop? (Antingen för upphetsning eller för att få idéer att diskutera kring). Utforska den andra lite mer?

    3) "upplevt allt med dig" gäller det bara sexet eller finns tristess även i vardagen? I så fall, finns potential att fortsätta? Utflykter eller liknande ihop?


    Mm, du har helt rätt. Han studerar just nu på en tuff nivå och det är mycket press från skolan. Han är väldigt stressad över det i perioder och det är något vi jobbar med. Detsamma gäller mig med mitt jobb. Vi turas nästan om att vara stressade och bära varandra (inte så bra för den generella energin). 

    Vi har pratat om att aktivt sätta undan mer tid till varandra. Som det är nu så sätter jag mig framför Tvn när vi kommer hem och han framför datorn och så sitter vi där tills vi går och lägger oss (inte så kul).. 

    Sexleksaker är ett alternativ, bara att det är helt nytt för oss båda. Absolut värt att prova dock. 

    Annars planerar vi mycket framtid ihop, försöker att resa (på resorna har vi alltid otroligt mycket sex, gärna flera gånger per dag), men resa kan man ju inte direkt ha som lösning för att få igång sexlivet igen (ekonomin..). 
  • Anonym (Gnistlös)
    Anonym (v) skrev 2015-10-07 18:00:22 följande:

    Men vad menade han då, menade han bara sexet när han sa att ni har testat allt och sett allt. Eller syftade han på hela relationen?


    Förstod det som att han menade att vi alltid gör samma sak, samma förspel, samma ställningar. I övrigt är vi rätt taggade på att prova nya grejer.
  • Anonym (Gnistlös)
    Anonym (v) skrev 2015-10-07 18:00:22 följande:

    Men vad menade han då, menade han bara sexet när han sa att ni har testat allt och sett allt. Eller syftade han på hela relationen?


    Förstod det som att han menade att vi alltid gör samma sak, samma förspel, samma ställningar. I övrigt är vi rätt taggade på att prova nya grejer.
Svar på tråden "Vi har tappat gnistan"