Inlägg från: scanmia |Visa alla inlägg
  • scanmia

    Barn som inte lyssnar

    Under ett-tre-års ålder är det jättesvårt att motivera dem att komma. Vill de inte sluta leka så vill de inte och de har svårt att tänka så pass långt att de kanske kan hitta på något roligare hemma eller inte kommer att få leka nästa gång för att du inte har tid att jaga efter dem när det är dags att gå.

    Något som funkar ibland är att sätta sig ner på huk och sträcka ut armarna i en bamsekram så att de kan springa in i famnen och hissas upp i en snurrkram. Funkar det så är det väldens bästa knep.

    Annars är det bra att försöka få dem att fokusera på nästa moment i hemfärden. Tror du att den söta hunden är ute i sin trädgård idag? Eller kan du hjälpa mig att trycka på knappen så att vi kan få grön gubbe?

    Annars kan man få dem att börja tänka på hemfärden genom att skicka iväg dem på något sista uppdrag. Åk en sista gång nerför rutschkanan! De lyssnar på dig för att du ger dig in i leken och säger något som är relevant i deras ögon. 

    Jag och maken skojar ibland om att vi borde döpt barnen till Godis, Tårta och Glass, för då hade de i alla fall lyssnat när vi ropade på dem...

Svar på tråden Barn som inte lyssnar