Inlägg från: Chiquita07 |Visa alla inlägg
  • Chiquita07

    Låta snart 1,5 åring leka själv?

    Min son är 1 år och 4 månader och älskar som säkert de flesta barn att leka ute. Det får han också göra. Vi bor i hus så han är på utsidan och leker nu (jag ser honom hela tiden). Brukar ni leka med era barn eller låter ni också dom leka själva såhär? Ena sidan av mig får dåligt samvete av att jag sitter vid datorn en stund om dagen (handlar alltså inte om timmar). Men samtidigt så är det skönt att få en "lugn stund" liksom. Jag leker med honom ibland såklart men pappan är mkt mer lekfull som person och leker alltid med honom när han kommer hem från jobbet. Jag är alltså mammaledig med vår son fortfarande. När sonen kommer för att visa mig något får han uppmärksamhet så jag ignorerar honom såklart inte. Så jag finns för honom hela tiden naturligtvis. Hur gör ni med era små? Är ni allltid aktiva och leker eller sitter som jag ibland? Jag kan säkert uppfattas som en lat person men saken är nog mer att jag inte är så himla lekfull som pappan utan tycker om att sitta och göra ingenting helst emellanåt. Det är mitt sätt att koppla av.

  • Svar på tråden Låta snart 1,5 åring leka själv?
  • Chiquita07
    Grön elefant skrev 2015-10-09 15:46:41 följande:

    Jag skulle inte lämna mitt barn utomhus själv att leka i den åldern. Tänk OM du tittar bort en stund och sen är han borta.

    Däremot hemma har jag låtit barnet sitta själv o leka medan jag fixar med annat, eller bara läser, surfar på mobilen etc. Man kan ju inte leka hela dagen. Tycker det är så trist att leka ????. Bara man har lite koll, säkrat hemmet från farligheter som barnet kan slå i eller få tag på.


    Trädgården är inhängnad med staket så så han inte direkt komma utanför. Men jag förstår hur du menar!
  • Chiquita07
    Anonym (Men) skrev 2015-10-09 17:36:51 följande:

    Men en ettåring kan ju få för sig att stoppa något i munnen?! Antingen en sten, kotte, ett blad som är giftigt, en rolig men farlig liten svamp som fort dyker upp även i trädgårdar på hösten. Jag fattar faktiskt inte hur ni som lämnar så små barn ute själva tänker.


    Min son på 1 år 4 mån har slutat stoppa saker i munnen. Annars hade jag givetvis inte lämnat honom.
  • Chiquita07
    Anonym (Men) skrev 2015-10-11 19:27:01 följande:

    Vill bara påpeka att det för med att stoppa i munnen/smaka på saker ofta återkommer i omgångar...


    Okej där ser man, tack för du berättade det, jag visste inte detta.
  • Chiquita07
    Anonym (funtade saker) skrev 2015-10-14 22:27:14 följande:

    Nästan så man borde införa undersökningar om man är "fit" nog till att va förälder och få en licens för att föröka sig, kanske de kommer mer vett in i folk istället..

    Just sayn Flört


    Då skulle nog ingen bli godkänd :) ingen är perfekt
Svar på tråden Låta snart 1,5 åring leka själv?