• Chiquita07

    Låta snart 1,5 åring leka själv?

    Min son är 1 år och 4 månader och älskar som säkert de flesta barn att leka ute. Det får han också göra. Vi bor i hus så han är på utsidan och leker nu (jag ser honom hela tiden). Brukar ni leka med era barn eller låter ni också dom leka själva såhär? Ena sidan av mig får dåligt samvete av att jag sitter vid datorn en stund om dagen (handlar alltså inte om timmar). Men samtidigt så är det skönt att få en "lugn stund" liksom. Jag leker med honom ibland såklart men pappan är mkt mer lekfull som person och leker alltid med honom när han kommer hem från jobbet. Jag är alltså mammaledig med vår son fortfarande. När sonen kommer för att visa mig något får han uppmärksamhet så jag ignorerar honom såklart inte. Så jag finns för honom hela tiden naturligtvis. Hur gör ni med era små? Är ni allltid aktiva och leker eller sitter som jag ibland? Jag kan säkert uppfattas som en lat person men saken är nog mer att jag inte är så himla lekfull som pappan utan tycker om att sitta och göra ingenting helst emellanåt. Det är mitt sätt att koppla av.

  • Svar på tråden Låta snart 1,5 åring leka själv?
  • Anonym (ww)

    Vill barnet leka själv så är det ju helt ok att man inte med i leken hela tiden! Däremot skulle jag aldrig lämna en 1.5-åring ensam ute. Det var inte länge sedan jag läste en intervju med en mamma som hade för vana att låta sin 1-1,5-åring vänta nedanför trappen till villan medan hon hjälpte storasyskonet med ytterkläderna (med öppen ytterdörr). En dag hade 1-åringen fått för sig att traska iväg och hittades drunknad i en damm i grannens trädgård. Och ändå sprang mamman direkt iväg och letade, för hon märkte ju efter bara ett par minuter att barnet var borta. Men det var försent. Ett litet barn kan dessutom drunkna i en vanlig vattenpöl, ramlar de med ansiktet före och drar in vatten så kommer de inte upp. Så nej. Inga ensamma småbarn ute!

  • Anonym (Men)

    Vill bara påpeka att det för med att stoppa i munnen/smaka på saker ofta återkommer i omgångar...


    Chiquita07 skrev 2015-10-10 12:03:21 följande:

    Min son på 1 år 4 mån har slutat stoppa saker i munnen. Annars hade jag givetvis inte lämnat honom.


  • Anonym (ww)
    Anonym (Men) skrev 2015-10-11 19:27:01 följande:

    Vill bara påpeka att det för med att stoppa i munnen/smaka på saker ofta återkommer i omgångar...


    Precis! Min äldsta slutade med det strax över året, men började plötsligt igen när han var runt 20 månader. Plötsligt satt han t ex med en liten pennvässare i munnen, en grej han fått ha jättelänge utan problem. Ute fick man plötsligt börja hålla koll på småstenar igen och pinnar/bark ville han också tugga på. Det gick över på några veckor.
  • Chiquita07
    Anonym (Men) skrev 2015-10-11 19:27:01 följande:

    Vill bara påpeka att det för med att stoppa i munnen/smaka på saker ofta återkommer i omgångar...


    Okej där ser man, tack för du berättade det, jag visste inte detta.
  • Anonym (funtade saker)

    åh herre..låta en 1,5 åring va ute själv. Tror inte du har ögonen på han konstant.

    Inte undra på man läser att barn hittas i sjön eller vid motorvägen. Tar 1 sek så POOF. önskar du nog att du hade han inne eller satt med han.,,.

    FOLK ASSÅ..vart är ansvaret, vettet?

  • Dijon

    Hade aldrig låtit henne leka ute själv! Hon är 14 månader och även om hon inte stoppar mycket i munnen började hon käka sten häromdagen ute i sanden.

  • Drottningen70

    1,5 åringen är ute i trädgården och du är inne vid datorn!

    Jag baxnar...

  • Vestra

    Nej jag har inte låtit mina barn vara ute ensamma när dom var 1,5 år.. Aldrig. 
    Dom har däremot haft fri tillgång att leka och gå runt i huset som dom vill utan att jag sprungit efter dom. 

    Jag kan ha fixat med något och dom gått in på sina rum och donat, kommit och kollat så jag är kvar efter en liten stund för att sedan tralla vidare in i ett annat rum och dona. Och så har det varit. Så dom har alltid kommit och kollat var vi föräldrar är och så har det varit iväg ensamma igen.

    Men ute?! Mina barn hade inte gått med på att leka ute ensamma vid 1,5. Hur är er anknytning ts? Eller springer han in varannan minut?


    Något meningsfullt, imponerande och gärna lite skrytsamt.
  • vampyria2

    Jag tänkte först fråga om du inte trollar nu men kom på att jag har läst liknande saker på FL tidigare så du gör säkert inte det.
    har du inte läst om barn som drunknar eller råkar ut för andra olyckor? Man lämnar aldrig en sån liten ute när man själv är inne vid datorn, ärligt talat såna saker borde man bli av med barnen för!

  • Anonym (lol)

    Jag antar att du låter din son vara ute själv för att du sitter vid datorn som du påpeka själv i texten. Inte en chans att du märker om någon tar sig in i trägården å sticker med ditt barn. Pinsamt hur vissa resunerat lämna en sådan liten ut själv. Hur jävla svårt är de å gå ut med sitt barn. Pinsamt

Svar på tråden Låta snart 1,5 åring leka själv?