Inlägg från: Anonym (hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hjälp)

    tips att klara två barn tätt

    Fick reda på att jag va gravid för ca två veckor sen efter att jag tagit ett graviditets test då jag kände sparkar i magen. Fick ett snabbt ul och visade sig att jag va i v 23. Har inte alls känt mig gravid. Fick aldrig tillbaka min mens efter förlossningen min yngsta blir ett år denna månaden. Varit på vc i mitten av augusti pga magen svullnade lite och hade extremt mycket magsmärtor, en utbuktning ovanför naveln mm. Togs flera prover och läkaren kände och klämde på min mage och hon kontaterade att jag hade bråck på magmunnen därav smärtorna och utbuktningen och lite andra symptom. Och hon sa även att mins magmuskler inte hade gått tillbaka helt sen förlossningen och det skulle jag va beredd på att leva med.

    Har skämts så mycket över min mage som blev lite större efter jag varit hos henne. Har haft på mig såna här trosor som ska dra in magen och fett nästan dagligen. Varje dag stod mab och tänkte vad man ska ha på sig så att magen inte ska synas. Började skolka med maten och vågade knappt äta pga jag ville inte gå upp mer. Så från stt gå och ha de så här varje dag så får man reda på att man är gravid och har gått mer än hälften av graviditeten. Håller på och jobbar bort tankarna som inte försvann direkt för jag är frtf chockad och har svårt att tro att jag är gravid.

    Men har lite panik över att tiden går så snabbt känns de som. Min minsta kommer va 16 månader och är extremt mammig och sover med mig då han vägrat sin spjälsäng. Han vaknar på natten för att knipa mig lite (försöker jobba bort knipandet det började efter jag slutade amma nör han va tio månader vet inte om det är hans sätt att söka närhet) och rulla runt innan han somnar om. Har iaf bestämt att denna månaden byta rum så att han och storebror som är i skolåldern får det stora rummet och vi det lilla och sen får dom ha en våningsäng där lillebror ligger där nere och vi får jobba på att han ska vänja sig vid att sova självmen vi kmr ligga brevid tills han somnar som vi gör nu i vår säng. Hoppas att det ska gå smidigt och han ska ha vant sig tills den lilla kommer.

    men allt annat hur kan en sån liten inte känna svartsjuka och känna sig bortbytt? Det är mkt det jag är rädd för vill inte han ska va ledsen hela tiden och sen den lilla kanske gråter mkt med och jag ser bara en bild framför mig med långa dagar av gråt för att båda vill va med mig. Hur kan man underlätta detta? Ge mig alla tips och trix ni har för att klara detta

  • Svar på tråden tips att klara två barn tätt
  • Anonym (hjälp)

    Jag är mest rädd för att inte räcka till. Inte kunna ge alla den uppmärksamhet dom behöver. Storebror har ju läxor som behövs göra med och han behöver också lite egentid med mig.

    Vet ju allt de här med att va med när man bytar och tar hand om den lilla gjorde ju så led storebror. Men det är ju svårarr att få dom små att anpassa sig efter att den stora behöver sin tid med läxor och sådant

  • Anonym (hjälp)

    Jag har fått dagisplats till honom men funderar nu på att inte ta platsen eftersom han är så liten och jag kommer ändå vara hemma med den lilla? Eller det är kanske dumt hur han ni gjort med dagis? Vi cyklar till skolan med stora och lämnar och hämtar och nu kommer vi få gå vilket kommer ta ca en halvtimme till skolan det är mkt sånt jag tänker på pckså. När ettåringen va nyfödd bodde vi nära skolan ca fem tio minuters promenad och jag kommer ihåg att jag fick bära honom flera ggr för han grät hela vägen och med en timme fram o tbx sammanlagt hoppas jag verkligen att det inte händer komma föda i början på februari så de kmr ju va kallt ute.

  • Anonym (hjälp)

    Tack för era ord hjälper mycket ???? får va noga med rutiner men inte ha det helt inpräntat utan får ta de lite som de kommer. Det är väl just de här att få reda på de så sent så känner man extra panik och attman inte har så mycket tid att förbereda sig på. Ska på ett till ultraljud imorgon de första va bara snabbt för att se vilken vecka jag va i, så det ska bli kul att se bebisen en gång till :). Vad har ni haft för syskonvagn? Känner att man måste börja besyämma sig för de snart. Funderar mycketpå babyjogger city select någon som haft den?

Svar på tråden tips att klara två barn tätt