• Tom Araya

    Att inte vara ideal

    Anonym (Utmaning för självkänslan) skrev 2015-10-13 10:40:15 följande:

    Antag att du träffar världens mest underbara person och ni inleder ett förhållande. Ni har det bra på alla sätt och det leder till äktenskap och barn. Ni älskar varandra över allt annat men ert sexliv har aldrig riktigt blommat ut, din partner är inte så sexuell som du önskar.

    Efter ett antal år får du veta att din partner har en väldigt stark (fysisk) sexuell preferens som du inte kan tillfredsställa. Denna preferens har varit väldigt dominant och styrande i din partners tidigare förhållande.

    Tex att din man tänder på små smala tjejer och har bara dejtat sådana tjejer tidigare. Själv är du lång och mullig.

    Eller att din kvinnan tänder på extremt vältränade killar och har enbart dejtat sådana killar tidigare. Själv är du otränad med mage.

    Hur hanterar du denna vetskapen? Kommer det störa dig? Är du trygg nog i er kärlek att du kan slå bort dessa tankar?

    Jag själv lever i ett sådant förhållande och har så svårt att få detta från mina tankar trots att jag vet att min partner älskar mig.


    Man kan ju hoppas i ett sådant läge att preferenserna ändrats.
    Ibland är det ju så att man har något för sina inre tankar man dras till och så kanske man gör val efter det i livet, men så upptäcker man en dag att IRL, när man får en direkt kontakt och upplevelse av något annat, som avviker från dessa inre tankar man haft tidigare, att man faktiskt gillar och dras till något annat eller i alla fall annat också. Man tycker inte lika om allt rakt igenom hela livet.
Svar på tråden Att inte vara ideal