• Anonym (soc.)

    hur får jag han till att flytta...

    Nej egentligen kan man inte slänga ut nån hursomhels. Men i realiteten så KAN du rent krasst göra dig av med hans grejer och byta lås när han är ute. Ingen kommer att "göra nåt" åt det,så att du på nåt vis kan råka illa ut Det gäller bara att du har is i magen och envist vidhåller att han inte alls bott där.

  • Anonym (soc.)

    Polis kommer ej att hjälpa dig utan behöver avhysningsbeslut från kronofogden. Men om du begär hjälp från fogden tillstår du också att han faktiskt redan bor där och processen blir långdragen. Kan rent av sluta med att han får rätt till bostaden då man bedömer att du har större möjlighet att skaffa ny, än vad han utan inkomst har. Gå den informella vägen med ett par raska vänner och en Låssmed istället.

  • Anonym (soc.)
    Anonym (pillan) skrev 2015-10-14 18:18:28 följande:

    Lite svårt att få rätt till min bostad e jag bara jag som står på kontraktet vi är särbo igentligen han har egen lägenhet men som sagt blivit av med så tror knappas han kan få min lägenhet när inte han står på kontraktet om han nu stått med så kan d bli så men inte när han inte finna skriven. Sen ingen inkomst. Jo jag måste samla mod känner mig hemsk men jag måste kan inte leva så när han inte med en som inte kan ta ansvar för sin familj å drar in 0 kr han e som en parasit har 2 stor barn som kräver vill ju inte lägga mina pengar på bara mat som kan bli för mycket vi behöver kläder mm. Men men han går ju aldrig ut alltid närheten så ska lösa på något sätt sen var han åker skiter jag i han måste ordna upp saker han kan ju inte ha sitt barn utan ekonomi och bostad.


    Om du Erkänner att han faktiskt bor där (som du gör om du begär avhysning via KF) så kan han faktiskt hävda att han har störst behov av lägenheten och få rätt) vem som står på kontraktet är inte så avgörande som folk tror . Hursomhelst kan en avhysning via kf dra ut ett år på tiden med alla vändor Byt lås Det är enklast.
  • Anonym (soc.)

    Men seriös. Byt lås eller låt bli. Byta lås kock bli av med honom kan du göra i morgon. Eller så väljer du att fortsätta ha det som du har det ett bra tag framöver.

  • Anonym (soc.)
    Anonym (kvinnojour) skrev 2015-10-14 19:24:06 följande:

    Om han inte står skriven på lägenheten så bor han egentligen inte där. Då har han en annan "bostad", så det där att han kan få lägenheten är inte så troligt. Reglerna med "uppsägning" brukar vara 3 månader, men då måste personen vara skriven på adressen.

    Kontakta närmsta kvinnojour, de kan hjälpa dig med hur du ska gå tillväga.

    Om han hotar dig så ska du definitivt ta den vägen. De brukar även kunna lösa skyddat boende en period om det finns behov.


    Även om man ej står skriven på adressen eller kontraktet kan man inte hur som helst vräka någon som har sin varaktiga bostad på ett visst ställe.
Svar på tråden hur får jag han till att flytta...