• Berguven

    Att låta mannen ta beslutet.

    Mindly skrev 2015-10-13 20:09:28 följande:

    Hahahah.. Visste att den kommentaren skulle komma.

    Tror i många fall att dom besluten inte tas tillsammans utan att det är tjejen som "bestämmer". :-P


    Tyvärr ser det nog ut så.

    Hade jag bestämt så hade vi haft ett barn just nu, eftersom att jag fick en rejäl barnlängtan för ungefär ett år sedan. Nu har den försvunnit och jag är verkligen glad att min sambo kände att han inte riktigt var redo än för just nu är jag inte det minsta sugen på en unge. 

    Men när det väl kommer till kritan så kommer jag absolut inte bestämma själv då vi är två stycken i detta förhållande och att skaffa ett barn är inget man gör själv (i vanliga fall) och därför ska det vara ett gemensamt beslut. 

    Men du verkar ju inte vara emot att skaffa ett till barn utan tar det mer som det kommer; dvs. du bryr dig inte om det blir ett till barn eller inte. Där har du tagit ditt beslut och bestämt dig: Du lämnar det upp till honom att besluta om HAN vill ha ett barn, eftersom att det inte spelar någon roll för dig.

    Jag har faktiskt också haft det tankesättet när jag suttit och funderat över barn. Om det är viktigt för min sambo så kan jag skaffa mig ett barn för jag vet att jag kommer älska det villkorslöst och att när jag väl är gravid så kommer det vara det största som hänt mig. Men vill min sambo dock aldrig skaffa barn så känner jag ibland att det inte gör något, att jag kan tänka mig leva ett liv utan barn så länge jag får vara med honom. Utan måsten. Utan att vara "fast" på ett sätt. 18+ år av att ta hand om någon annan än mig själv skrämmer mig ibland. Men det försvinner nog. Någon gång.
Svar på tråden Att låta mannen ta beslutet.