Inlägg från: MissIrene |Visa alla inlägg
  • MissIrene

    BF juni/juli

    Hej, jag är 25år gammal, första barnet och varit tillsammans med pappan i snart 8år. Är gravid i v 7 och bf 6 juni :) så spännande men det känns fortfarande overkligt :). Mår illa på morgonen innan jag kliver upp och lite mensvärk stundvis under dagarna. Också rädd för missfall såklart :( ska bli kul att följa alla :D

  • MissIrene

    Hej, jag är 25år gammal, första barnet och varit tillsammans med pappan i snart 8år. Är gravid i v 7 och bf 6 juni :) så spännande men det känns fortfarande overkligt :). Mår illa på morgonen innan jag kliver upp och lite mensvärk stundvis under dagarna. Också rädd för missfall såklart :( ska bli kul att följa alla :D


    Snorkfraken91 skrev 2015-10-25 14:44:38 följande:

    Grattis och välkommen! :DVälkommen! :D Gratulerar! Spännande att höra om inskrivningen!Tror absolut inte något är fel! Min syster har aldrig känt några symtom under sina fem graviditeter. Så det där är så olika! :) Oroa dig inte! Jag hade faktiskt ganska kraftiga symtom innan bim som håller i sig, visste att jag var gravid pga dem. Var sådär galet illamående och hade spända bröst. Förutom det är jag nog tröttare än vanligt måste jag säga. Men mina symtom går ganska upp och ner. Redan igår spydde jag första svängen och idag har jag varit lite illamående hela tiden, men inte alls som igår. Brösten kan gå från att vara lite småspända bara till att verkligen värka. Blir ju orolig när jag ena stunden inte känner något. Överanalyserar allt! -.-' 

    Jag bor i norra norrland! :) Jag är i vecka 5 (4+1). När jag fick missfall fick jag det 4+3 så för mig är det ett stort steg att ta mig förbi den dagen, även om det förstås inte är någon garanti. Men känns som att det är en viktig dag att passera!

    Ska resa bort i helgen också på en weekend med några vänner så hoppas på att allt ska gå bra. Men vet inte vad jag ska ha för ursäkt till att inte dricka?! Har ni några idéer? :D Min vän kommer helt klart reagera på det så det känns som om jag måste ha en bra anledning. ;)


    Vad kul, jag bor också i norra Norrland :) kan du inte säga att du har urinvägsinfektion och inte får dricka för penicillinet eller något sånt? :D
  • MissIrene
    Snorkfraken91 skrev 2015-10-25 15:08:51 följande:

    Du gör också det?! Visste jag inte. Så kul! Jag bor i Norrbotten för att vara med specifik. :) 


    Jag bor också i Norrbotten, vilket sammanträffande :)
  • MissIrene
    Snorkfraken91 skrev 2015-10-25 19:48:07 följande:

    Nämen, tänka sig hur det kan bli! :) När vi väl har tagit oss förbi den kritiska perioden båda två kanske vi kan höras mer privat om du vill det. Hade varit kul med en gravidkompis! :) Och vi är ju jämngamla och allt. Sen är ju Norrbotten stort så vi kan ju bo en bit ifrån varandra ändå. ;) Kul hur som helst!


    Ja det tycker jag absolut! Hade varit kul, jag har ingen kompis som jag vet om är gravid just nu, så det hade helt klart varit kul med någon som går igenom samma sak! Sen som du säger, vi kan ju vara en bit från varandra ändå, tur internet finns då :D.
  • MissIrene
    sasaj skrev 2015-10-26 07:21:49 följande:

    Hallå alla! Tänkte ställa en liten fråga.

    Äter ni några vitaminer eller nåt sånt?

    Jag äter folsyratsbletter men har aco gravidtabletter hemma och vet inte om man ska gå över på dom :s

    Lite kluven för man läser att man ska undvika tillskott men den heter ju ändå gravid så ja?? :S


    Jag äter såna gravidtabletter, då får jag i mig lite av varje tänker jag :)
  • MissIrene
    Snorkfraken91 skrev 2015-10-26 12:38:52 följande:

    Någon annan än jag som mår illa än? Alltså urk vad jag mår illa ibland. Fattar inte hur jag ska kunna gömma det här på jobbet. Men blir som sagt glad över det ändå eftersom det tyder på att det verkligen är något som växer där i.

    Jag har dock ännu väldigt ont i området svanken/ländryggen/svanskotan. När jag söker info är det bara massa om foglossning, men känns väldigt tidigt med foglossning redan nu när det är första barnet? Känns ändå mer muskulärt än som molvärk, har molvärk i magen då och då, men det är ju som på ett annat sätt.


    Jag mår illa nästan hela dagarna, det blir bättre när jag äter och just ätit, sen kommer det tillbaka efter ett tag :( inge roligt, men somsagt, då vet man att lille bebben förhoppningsvis växer :D

    Jag hade väldigt ont i nedre delen av ryggen, som mensvärk, någon vecka efter ägglossningen. då hittade jag dem som skrev att deras barnmorska sagt att om man vanligtvis har mensvärk i ryggslutet så är det helt normalt att ha så vid graviditet också :) sen en vecka efter plussade jag :D
  • MissIrene
    Snorkfraken91 skrev 2015-10-26 19:59:08 följande:

    Åh, vi får inte KUB-test i vårt län. :/ Det är synd! Jag ska däremot boka in ett privat UL kring vecka 10 tänkte jag. Om allt är bra nästa vecka gör jag nog det då. Vill se att det är någon där med ett hjärta som slår! Känns så overkligt att något växer där.


    Det är så synd att det inte finns i Norrbotten! Jag tänkte faktiskt boka in ett kub-test i Umeå som är närmaste, men det är ju rätt långt ändå :)

    Ursäkta för orelevant fråga men, visst kan ingen se någon mer information om mig än mitt användarnamn? Har fått ett privat meddelande där någon skrivit "hej vill ni ha barn nu", och jag vill ju helst vara anonym här tills allt känns ok. Tänkte ifall jag missat någon mer information som står om mig.
  • MissIrene
    Enamorada skrev 2015-10-26 20:37:26 följande:

    det enda jag ser är att du är 25 år


    Tack så mycket! Skönt! :)
  • MissIrene

    Känner mig så orolig nu, gick på toa och upptäckte blod i trosan :( är så himla ledsen. Ringde 1177 och hon sa att jag bara skulle avvakta och ringa igen ifall jag fick ont eller om det kommer mer. Har än så länge inte haft ont och det har inte kommit så mycket, en liten fläck i trosan endast, vad tror ni? Ni som fått barn tidigare, har ni varit med om något sådant och allt har gått bra?

  • MissIrene

    [quote=76113573][quote-nick]Y o L o skrev 2015-12-13 19:35:37 följande:[/quote-nick]Fick nyss en blödning. Inte jättemycket men färskt blod. Vad har ni för erfarenheter kring liknande? Tycker det molar i nedre delen av magen. Är i v 12.

    Har ju haft inställningen att det går som det går, tänkt positivt o tänkt att jaha får jag missfall så får jag (typ). Nu känner jag mig rätt skärrad och orolig. Googlat att det inte behöver betyda något men det gör mig inte lugnare. Har ni några erfarenheter kring detta eller goda råd?[/

    Jag fick en liten blödning för flera veckor sedan, då ringde jag 1177. Hon sa att jag inte skulle åka in ifall jag inte fick väldigt ont eller om det kom så pass mycket att jag var tvungen att använda binda, vilket det inte var för mig. Sen pratade jag med min barnmorska om det, hon sa att det inte alls är ovanligt med en liten blödning när livmodern växer och mycket händer där inne. Sen några veckor senare såg jag en livlig liten krabat på ul när jag gjorde kub.

    Men är du väldigt orolig kan det vara skönt att ringa och prata med någon ändå :). Hoppas allt är bra!

  • MissIrene
    Y o L o skrev 2015-12-15 13:40:47 följande:

    Då var det konstaterat, jag hade en MA. Känns sorgligt och tomt just nu. Tack för ert stöd tidigare, lycka till allihopa. Jag glädjer mig åt att jag har en underbar dotter och så får vi se hur det blir i framtiden, om vi försöker igen!


    Jag beklagar verkligen, massa styrkekramar! Hjärta Lycka till om ni bestämmer er för att försöka igen! Verkar dock vanligare än vad man tror, två personer i min närhet har fått ma och nu har båda två friska barn. kram
Svar på tråden BF juni/juli