Inlägg från: Anonym (mummy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mummy)

    Dålig relation till dottern

    Fokusera på det positiva. Skriv ner i en bok varje kväll en lista på små små saker vad din dotter gjort som varit bra. Och saker som du gjort som varit bra när det kommer till kontakten med din dotter. Det kan ta några veckor, men när man ändrar synsätt är det ofta som praktiken också hänger med. Hon känner ju troligen av din irritation och det får henne att utagera än mer? Du behöver inte vara snäll och gullig hela tiden, bara minska på irritationen. Och glöm inte att ge beröm för det hon gör som du verkligen uppskattar. 

    Om du inte klarar av att vända det själv tycker jag du ska gå och prata med någon. Lite oroväckande och kanske också orättvist att du kritiserar henne för att hon är som dig. Kanske behöver du hjälpa att acceptera dina egna sidor, för att också sen kunna acceptera din dotters liknande sidor?

    Och låt henne få sista ordet då, hon är 8½ så hon kan ju faktiskt inte bestämma över dig på riktigt. Egentligen är ju många av de egenskaper du beskriver bra egenskaper. Kanske behöver hon också få något litet som hon får bestämma helt över, något klurigt som kräver mycket av den där envisheten? Rikta den där envisheten och skinnet på näsan mot något mer konstruktiv än lill-boss i familjen.

Svar på tråden Dålig relation till dottern