• Fjäril kär

    Välja bort relation med någon man älskar? (ny)

    Sen måste man ju inte ha ett traditionellt förhållande. Ingen tvingar er att bli sambo.

    Man kan vara särbo. Man kan vara gift och särbo.

  • Fjäril kär

    vad jag menar med min kommentar om särbo i början av tråden är att vi är många som inte lever traditionella familjeliv - fast vi faktiskt gör just det.  Allting är ju inte svart eller vitt . 

    Jag är förvisso inte särbo men jag har en man som både skiftarbetar och har jourgång var fjärde vecka då han är låst till sin hemort (brandman)  Så vissa veckor ses vi inte alls , jag märker att han sover brevid mig men det är typ allt. 

    Vi lyckas ändå fostra 6 barn tillsammans och får Familje AB att funka utmärkt. Det ställer en del krav på oss båda givetvis men vi är båda medvetna om vad som krävs av oss och det funkar väldigt bra. 

    Jag har många aktiviteter för mig själv och min man likaså på sitt håll  och när min man och jag träffas och hittar på något så är det ju verkligen kvalitetstid tillsammans och vi bokar ofta hotellnätter och weekendresor och verkligen tar tillvara på den lediga tid vi får ihop. 

    Jag tror inte vi hade hittat på ens hälften av det vi gör nu om vi haft ett mer synkat familjeliv ihop, då hade nog vi också fastnat i soffträsket med fredagsmys och jympabrallor och förmodligen tråkat ut varandra rejält med att helt enkelt bara vara tråkiga ihop. Vi hade inte orkat vara påhittiga och ambitiösa om båda två fått slita i Familjen AB och sen bara haft en helt ledig lördag tillsammans och sen rullas det igång igen.  Det hade inte funkat. 

    Så med det sagt så måste inte hennes arbetstider vara något negativt. Allt blir ju vad man gör det till. 

    Däremot måste ni ju givetvis ha diskussionen igång och verkligen vara synkade i hur ni vill ha det och att ni är överens om att detta är bådas ansvar och bådas jobb att lösa. 

    Jag ställer ju mig frågan om hon faktiskt vill göra det som krävs av henne för att få ihop er tid som sambos och kunna leva tillsammans eller om hon anser att karriären går först och resten är ditt problem?   är hon villig att diskutera saken eller tycker hon bara att "det löser sig"?  Inser hon att detta är ett problem? 

Svar på tråden Välja bort relation med någon man älskar? (ny)