Inlägg från: Farfallos |Visa alla inlägg
  • Farfallos

    Ni med Amstaff, ärligt nu

    I alla hundraser finns mer eller mindre "varg", och i varje individ är det samma sak. Hur ägaren fostrar sin hund, och vad den exponeras för varierar ju också, så ALLA hundar (med sina begränsade hjärnor) kan hugga i fel situationer. MEN, vi vet att Amstaff är framavlade just för att kämpa, så att de är vanligt förekommande i diverse överfall är inte konstigt eftersom man har avlat på "aggressiva" individer, punkt.

    ...men det är klart att flertalet hundägare har så god hand om sin hund att det aldrig blir problem. Men eftersom hunden har ett sådant rykte som den har så skulle jag aldrig personligen skaffa en sådan hund. Jag vill inte bli tagen för att vara kriminell eller en så rädd stackare att jag måste skaffa mig en "vakthund". Där jag bor finns det två killar med någon form av kamphundar (identifierade av mig som det pga av de breda käftarna och grisögonen) och båda killarna är tatuerade på halsen och jobbar aktivt på sin kriminella look. 

    Det finns så otroligt många bra raser och framför allt friskare blandraser, så jag ser ingen anledning att skaffa en hund med förhöjd risk, även om den är liten och jag inte skulle göra annat än att få den att bli en harmonisk och bra familjehund. 

Svar på tråden Ni med Amstaff, ärligt nu