Inlägg från: Anonym (what) |Visa alla inlägg
  • Anonym (what)

    Mamma gör fel.

    Jenniferen skrev 2015-11-14 14:26:05 följande:

    Mamman sover i sängen som finns i köket och hon får rummet för sig själv? Fixat och klart. Tror du hade resonerat exakt likadant som ts om du var 15 år.


    Så mamman ska sitta i köket dygnet runt? Eller vart tycket du hon ska va under dagarna? Är hon i rummet så är det ju inte dotterns eget rum. Har man bara en 1:a så får man faktiskt dela på det utrymme som finns. Hade dom haft en 2:a så fine, då skulle dottern haft rummet och mamman kunde sova och vistas i vardagsrummet. Men så är ju inte fallet.
  • Anonym (what)
    Jenniferen skrev 2015-11-15 02:09:37 följande:

    Är du född på 30 talet eller? Sluta hoppa på TS och inse att hennes mamma gör fel!! Man ger rummet till sitt barn, punkt. Allt annat är som sagt brist på bra föräldraskap. En 15 åring ska INTE dela rum med sin förälder och det är förälderns ansvar att klara upp allt.


    Nej det är inte bristande föräldraskap. Det är ingen mänsklig rättighet att ha eget rum. Hennes mamma gör inte fel, visst skulle hon kunna sova i köket så dom slapp sova i samma säng, men dagtid måste hon självklart få vistas i rummet. Man kan inte begära att hon ska sitta i köket dygnet runt.

    Bästa vore ju att dela upp rummet så båda kunde få ett litet eget kryp in. Sätt upp en skärmvägg eller draperi.
  • Anonym (what)
    Lemt77 skrev 2015-11-15 08:44:19 följande:

    Självklart ska du TS ha rummet och du ska inte behöva dela med mamman! Jag har en flicka på 13 år och hon skulle aldrig vilja dela rum med mig och jag skulle aldrig tänka tanken. Jag har 4 barn och vi bor trångt men jag sover på soffan.


    Lemt77 skrev 2015-11-15 08:47:36 följande:

    Men en tonåring vill inte och ska inte behöva dela rum med sin mamma!! Att flytta är inget gott råd att ge till en 15 åring. Mamman får sova i köket/soffan eller golvet. Var som helst men dottern ska kunna få ha rummet!


    Ja du sover i vardagsrummet, men dom bor i en 1:a. Dom har ett rum och ett kök. Självklart kan mamman sova i köket så dom slipper sova tillsammans men hon måste ju få vistas i rummet på dag/kvälls tid. Hon kan inte tvingas sitta i köket dygnet runt.

    Det är ingen mänsklig rättighet med eget rum. I landet min man kommer ifrån så har i stort sätt ingen eget rum. Min svärmor delar rum med en pojke på 12 år och två tjejer på 23 och 26 år. Ingen klagar eller tycker det är jobbigt, man delar på det utrymme som finns.

    Jag hade aldrig ens tänkt tanken att förvisa min mamma till köket!
  • Anonym (what)
    Lemt77 skrev 2015-11-15 09:08:35 följande:

    Det ligger väl nåt i det what.. Men på samma gång har jag full förståelse för dottern. Tänker på min egen 13 åring. Men visst, finns ju de som inte ens har ett hem. En större lgh skulle de behöva för dotterns skull. Som du säger så finns det de som delar rum hela familjer, i andra länder. Men här är det sällan så, våra barn är väl kanske bortskämda med att inte behöva dela och kan tänka mig att TS kanske är ensam bland sina vänner att ha det så.. Ja det finns väl två sidor av det.


    Absolut, vår kultur är annorlunda. Här räknas det nästan som en rättighet med eget rum, möjligen dela med syskon, men det är faktiskt inte det. Jag bor i en 3:a med två barn, jag kommer nog aldrig ha råd med nåtta större, men nu är dom så små så båda sover hos mig och ena rummet är mer lekrummet. Stora tjejen har en säng där men vill sova med mig, sen kan dom dela rum några år och sen får dom nog varsitt rum och jag får sova i vardagsrummet. Men ts och hennes mamma bor i en 1:a pga bostadsbrist. Jag kanske tänker annorlunda pga att min mamma dog när jag var 13 år, jag hade aldrig möjlighet att vara omogen, självisk eller ställa massa krav som tonåring, jag var tvungen att ta massa ansvar och hjälpa till för att vår familj skulle kunna fungera. Plus att jag reser mycket till.min mans hemland och ser hur lite människorna där faktiskt har, vilket gör mig väldigt tacksam över vad jag har. Men bara idéen att förvisa sin mamma till köket dygnet runt är för mig helt främmande, det är ju inte så att det är hennes fel att det är bostadsbrist.
Svar på tråden Mamma gör fel.