Inlägg från: Anonym (Zingoalla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Zingoalla)

    Vem av oss bör steriliseras?

    Jag och maken har tre ljuvliga barn, alla under 10 år. Vi är nöjda och vill inte ha fler barn. Men det har varit svårt med skydd, min kropp reagerar riktigt illa på hormoner så p-piller går bort (orkar inte med alla biverkningar och småndepressioner jag får av dem), minipiller känns för riskfyllt och spiralen var ett helvete. Min man vägrar kondom för han tycker känslan försvinner. Så vi kör säkra perioder.

    Men trots detta (var helt 100 på att vi var i en säker period) så blev jag gravid. För mig kändes det surt men ok, abort är inget allternativ och jag var säker på att det inte kommer bli så stor skillnad på att ha 3 eller 4 barn. Maken fick panik och ville ta bort det. Vi bråkade en hel del , men det löste sig iom att jag fick missfall.

    Nu föreslår maken sterilisering, på MIG. Men är det inte rimligare att han genomgår det? Vad jag förstått så är det ett betydligt mer komplicerat ingrepp att göra på en kvinna än en man? Dessutom går väl en sterilisering på en man att återställa? Jag vill inte ha fler barn men känns hemskt att helt ta bort den möjligheten vid 35 års ålder... Vem vet hur vi känner om några år liksom?

    Men han har helt spårat in på detta och jag får inga vettiga svar. Ibland känns det som han är rädd att hans manlighet ska påverkas om han steriliseras.. Kan man boka rådgivning för båda angående detta? Vad har ni för kunskaper om detta?

    Vill ha all information klart innan ett beslut fattas.

  • Svar på tråden Vem av oss bör steriliseras?
  • Anonym (Zingoalla)

    Jo jag känner lite samma.. Och speciellt när jag inte får rimliga svar.. Tror han är skraj för ingrepp "där nere" tror att han är rädd att det ska påverka hans potens och personlighet.. Men det är bara vad jag efter att fått ut brottstycken ur våra samtal

Svar på tråden Vem av oss bör steriliseras?