Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Vem av oss bör steriliseras?

    Han ska inte genomgå en sterilisering om "det går att återställa" har betydelse för beslutet. För även om det i en del fall är möjligt är det absolut inget man ska räkna med utan beslutet om sterilisering ska ses som permanent.

    Givetvis ska inte du heller genomgå det om du inte känner dig helt trygg med att "stänga dörren".

    Precis som flera skriver ska beslutet om sterilisering handla om vad individen vill. Även om man givetvis bör prata om saken som par och lyssna till partnerns känslor genomgår man det som just individ. Så endast den som känner sig helt säker på att man inte vill ha fler barn ever ska göra det (om vi räknar bort fall där man bör göra det ändå p g a hälsoskäl) , vilket även kan innebära att mer än en i relationen gör det.

  • Jennie med ie

    Jag tycker inte du ska göra detta till nån rättvisefråga alls, att det är "hans tur" för att du minsann varit gravid o s v. En omständighet han knappast kan beskyllas för heller, det handlar ju om biologi. Nej det blir bara fånigt och osakligt. Den som ev. genomgår ingreppet måste vara säker på att det känns OK för egen del att så att säga stänga dörren.

    Jag förstår att du inte vill "bråka", men så länge ni har samlag måste ju ändå skyddsfrågan lösas.


    TS Zingoalla skrev 2015-11-16 08:07:11 följande:

    Tack så mycket för alla svar! Ska gå igenom dem mer noggrant idag. Men generellt känner jag att det är stora ingrepp som kan få negativa biverkningar oavsett vem av oss som gör det. Jag är ändå ganska bestämd att jag inte ska göra det.. Varför ska jag behöva ta den biten egentligen..? Jag har burit hans barn varav två av graviditeterna var riktigt kämpiga, jag har fött, jag har ammat och jag har experimenterat med min kropp med diverse hormoner för att skydda oss. Nu är det min tur att låta kroppen vila :)

    Men detta vill jag först säga till honom i ett möte med en läkare eller barnmorska. Vi får fundera ut ett annat sätt att skydda oss.. Natural Cykle låter ju intressant.

    Just nu vill jag inte bråka utan njuta av vår familj och bearbeta missfallet (trots att det egentligen var det bästa som kunde hänt oss just nu).


Svar på tråden Vem av oss bör steriliseras?