• Cilla93

    Vem av oss bör steriliseras?

    Han vill inte använda kondom och han vill inte ha fler barn, du vet inte om du är klar med barnafödande men ändå tycker han att det är DU som ska sterilisera dig? Väldigt märkligt resonemang.

    Det är ett mindre ingrepp för honom plus att du redan har stått för preventivmedel och låtit din kropp påverkas av dem (kan vara riktigt jobbiga biverkningar) och din kropp har dessutom gått igenom tre graviditeter och förlossningar (INGEN enkel grej för kroppen). Så OM någon av er ska steriliseras tycker jag att det är helt självklart att det är han. Men om han inte vill det så ska han såklart inte göra det, men då får han inse att det är kondom som gäller. Han kan inte förvänta sig att du ska göra saker mot din kropp som du inte vill (olika preventivmedel, sterilisering eller abort) enbart för att han inte vill göra en så enkel grej som använda kondom. Han kanske inte har tänkt på hur väldigt liten uppoffring det är att använda kondom jämfört med det han förväntar sig att du ska göra? Förklara för honom.

  • Cilla93
    Anonym (...) skrev 2015-11-18 10:10:53 följande:

    Konstigt att det alltid är mannen som ska sterilisera sig.

    Så tyckte också mitt ex när hon absolut inte ville ha mera barn. Men jag vägrade, hon vägrade och efter nåt år separerade vi. Nu är hon gravid igen och gråter över det varje dag..

    Oberoende om det är större risk med narkos under operation när kvinna gör det så borde det nog likställas mera. Och som en före skrev här. vem offrar mera. Kvinnan 5år fertilitet, mannen 50 år...


    Konstigt att det alltid är kvinnan som ska tänka på preventivmedel trots att det preventivmedel som finns för män (kondom) inte har några biverkningar.

  • Cilla93
    Anonym (Magnesium) skrev 2015-11-18 18:07:52 följande:

    Kondom är inte speciellt roligt för varken kvinnan eller mannen. I början med min nuvarande flickvän var jag alltid väldigt noga med att använda kondom. Hon ville hellre ha oskyddat till och med. Sedan valde hon själv att sätta in en hormonspiral.

    Kondom är ett av de mest osäkra preventivmedlen också. 6 av 100 st kvinnor blir gravida under ett år. Felkällor kan diskuteras men det är ett statistiskt faktum.


    Det är inte heller så kul med ständigt återkommande svampinfektioner, mellanblödningar, rikligare mens, kraftigare mensvärk, humörsvängningar, depressioner, minskad sexlust, huvudvärk, ömma och spända bröst, oönskad viktuppgång och så vidare.. För vissa funkar hormonbaserade preventivmedel utan problem och då är det ju skitbra. Kondom är inte lika skönt som utan MEN mycket mycket hellre kondom än besvärliga biverkningar och vill ens partner inte trycka i sig hormoner får man respektera det.

    Kondom är ett väldigt säkert skydd om det används på rätt sätt. Bäst föret ska inte ha gått ut, man ska ha på den hela samlaget och använda kondom varje gång man har sex! Så statistiken är missvisande.
  • Cilla93
    Anonym (Magnesium) skrev 2015-11-18 20:50:29 följande:

    Självfallet skall kvinnan inte använda hormonbaserade p-medel om biverkningarna väger över fördelarna, sexet i detta fall.

    Väldigt få kvinnor jag har varit med har ens velat att jag använder kondom. Känner även själv att sex med kondom kan kvitta. Såpass dåligt är det. Även dyrt i längden om man har sex 1-2 ggr per dag.

    Räcker att det kommer lite försats utanpå gummit så är det kört. Gummit kan även spricka. I TS fall är det ju bara att komma överens om alternativ.

    1. Mannen steriliserar sig

    2. Kondom

    3. Inget sex

    Bara att välja.

    Att sterilisera sig är ett stort beslut. Jag själv hade känt mig stympad och omanlig. Kanske är inte mannen i din relation säker i era förhållande? Kan vara en bidragande faktor till hans tvekande.


    Dessvärre är det inte självklart för alla att kvinnan inte ska ta hormonbaserade preventivmedel trots att hon mår dåligt av dem. Tycker att det förväntas att man som kvinna i ett fast förhållande ska stå för preventivmedel.

    Ja jag håller med om att sterilisering är ett stort beslut därför är det väldigt märkligt att TS man förväntar sig att hon ska göra det!

    Jag hade kunnat tänka mig natural cycles efter vi fått barn, men det kanske inte är tillräckligt säkert för TS och hennes man.
  • Cilla93
    Anonym (Wifie) skrev 2015-11-19 03:04:07 följande:

    Lustigt, vi har använt kondom under aktivt sexliv i 20 år. Mannen tycker att det funkar kanon, jag också. Båda kommer varje gång.

    Jag skulle aldrig stoppa i min kropp varesig p-piller eller spiral. Ingen skall tala om för mig att jag skall sterilisera mig.

    Lustigt angående fertilitetssnacket. Om mannen är rädd att förlora några av sina 50 fertilitetsår så gäller det ju i så fall för att han vill ha barn med annan kvinna.

    Har innan mitt läkaryrke varit undervisat i sexualkunskap, och verkligen försökt pränta in i flickor i årgångar att de varken skall ha sex, stoppa i sig p-piller eller göra abort på order av någon annan, när biverkningarna är så stora avs de sista båda.

    Killarna kör "papper på kola"-snacket, gärna med lite grupptryck också. Ledsen grabbar, det kanske är tråkigare för er med sex m kondom, det är det oftast för en tjej med p-piller också!


    Gud så skönt med någon från sjukvården som INTE försöker pränta i kvinnor att de ska trycka i sig hormoner!
  • Cilla93
    Anonym (rewen) skrev 2015-11-19 08:29:28 följande:

    Kondom är lite obekvämt de gånger man har sex (inte för oss i och för sig) men p-piller är djävligt dygnet runt varje dag hela året.

    Istället för att lida varje dag för att vara säker de gånger vi har sex har vi kondom de gånger vi har sex.

    !


    Precis! :)
  • Cilla93
    Anonym (Magnesium) skrev 2015-11-18 20:50:29 följande:

    Självfallet skall kvinnan inte använda hormonbaserade p-medel om biverkningarna väger över fördelarna, sexet i detta fall.

    Väldigt få kvinnor jag har varit med har ens velat att jag använder kondom. Känner även själv att sex med kondom kan kvitta. Såpass dåligt är det. Även dyrt i längden om man har sex 1-2 ggr per dag.

    Räcker att det kommer lite försats utanpå gummit så är det kört. Gummit kan även spricka. I TS fall är det ju bara att komma överens om alternativ.

    1. Mannen steriliserar sig

    2. Kondom

    3. Inget sex

    Bara att välja.

    Att sterilisera sig är ett stort beslut. Jag själv hade känt mig stympad och omanlig. Kanske är inte mannen i din relation säker i era förhållande? Kan vara en bidragande faktor till hans tvekande.


    Glömde nämna att även andra preventivmedel än kondom kan vara väldigt dyra.
  • Cilla93
    Anonym (Magnesium) skrev 2015-11-19 18:53:10 följande:

    Om kondom funkar för er och känns precis som oskyddat ser jag inte ens varför ni skulle diskutera om det som ett problem?

    Bara att köra på med vetskapen om att det är ett av de mest osäkra preventivmedlen på marknaden.


    Nej kondom är inte ett osäkert skydd. Som sagt är statistiken missvisande eftersom alla som är med i statistiken inte använt kondom korrekt.
  • Cilla93
    Anonym (Wifie) skrev 2015-11-19 19:14:57 följande:

    Tror att det är mycket det som det handlar om, att få män och killar att empatiskt inse vad p-piller och aborter innebär för en tjej. Folk tänker alledels för mycket på sig själva....

    Kondom är ett extremt säkert preventivmedel - och en kondom spricker inte om man har en kvinna som är tänd och våt. Om hon egentligen inte vill - och mannen bara ligger och pumpar och skaver, så är det självklart att den brister. Det är ju gummi.

    Det är ju självklart att känslan blir en annan med kondom, det fattar ju en 5-åring, men konsekvenserna av att inte ha en, eller att låta den man säger sig vara kär i eller älska ta biverkningarna av p-piller är ju helt knäppa att välja.

    Jag har undervisat både tjejer och killar i högstadieålder i ca 10 år, och mött killarnas attityd (som vi ser hos männen i denna tråd) tusen gånger. Föräldrar till pojkar ha viktig uppgift här, liksom föräldrar till tjejer måste uppfostra sina flickor till att inte stanna hos egoister som tvingar dem till saker de inte vill.

    Btw är ett annat riktigt bra preventivmedel att bli lesbisk. Då kan man ha sex utan att behöva bry sig!


    Precis.
  • Cilla93
    Anonym (Magnesium) skrev 2015-11-19 21:50:03 följande:

    Trots perfekt användning är risken för graviditet 2% enligt en.wikipedia.org/wiki/Birth_control

    Det är det sämsta av alla alternativ.

    Kondomer har en tendens att kunna åka av, speciellt om man har en för liten eller för stor kondom. har själv varit med om detta och dagen efter piller blev ett faktum. Det är även enkelt att fumla med den och sätta den omvänt i början vilket medför kontaminering av spermier på den sidan som ska in i slidan.

    Jag skulle aldrig känna mig trygg med enbart kondom. I så fall i kombination med hormonmedel eller spiral för att minimera risken för graviditet.

    Känner en som blivit gravid 6! ggr trots kombinationspiller.


    Det finns inget preventivmedel som är 100% säkert, om man vill vara absolut säker på att det inte blir en graviditet får man låta bli att ha vaginaltsex. 2% risk för graviditet vid användning av kondom känns inte som en hög risk. Kondomer har ju inga otäcka biverkningar som andra preventivmedel har.
  • Cilla93
    Pluppen86 skrev 2015-11-27 19:51:28 följande:

    Det är så djävla intressant att utvecklingen går så sakta fram för manlig p-piller pga av biverkningarna (som är demsamma och tom lägre än de för vanliga p-piller!).

    Jag har mått så dåligt av p-piller och vägrar använda det eller liknande mer! Låg sexlust, finnar, hormonsvängningar med riktiga downs, fett hår och sköra slemhinnor- så inte nog med att suget på sex var lågt, det gjorde ont också!

    Och ändå så ses det som en självklarhet att vi tjejer ska knapra detta eftersom killar inte tycker det är lika skönt med gummi... Jösses, om jag någongpng får en son så ska jag fan lära honom empati och värdera andras hälsa och välmående precis lila mycket som hans eget! Varför tänker killar: JAG JAG JAG medan kvinnor tänker: VI VI VI? Vad gick fel hos männen?


    Anonym (rewen) skrev 2015-11-30 07:33:30 följande:

    Så du jämställer att kvinnor måste lida 356 dagar om året med att mannen "inte får det lika skönt" de gånger man har sex? I så fall är du ett praktexempel på att sakna empati! Förutom de biverkningar som nämnts kan man även få blodpropp av dessa piller. Riskerar du att få blodpropp om du använder kondom?


Svar på tråden Vem av oss bör steriliseras?