• MammaMusan

    alla dessa julklappar

    Jag har tidigare år läst typ " våra barn får max en julklapp för 80 kr". Vad 17 köper ni då? Ett spel till PS kostar ju 600kr. Och en jäkla Barbiedocka lika mycket. Calle me crazy men själv skulle jag bli besviken när jag var barn för 1 paket. Och tro mig, jag växte inte upp i överflöd på nått sätt, tvärtom. Jag skulle gissa på att vi lägger ca 10 000 på julklappar. Då är ca 3000 till familjen vi firar med och 7000 till våra 2 barn. Så har det varit de senaste åren. Nej de får inte vad de vill.

    Så,vad köper ni?

  • Svar på tråden alla dessa julklappar
  • Vanja
    MammaMusan skrev 2015-11-16 20:44:14 följande:

    Ok då, en barbi kanske man får för 400 kr. Fortfarande en massa pengar för så lite


    Men Barbie är ju en märkesvara, nog kan du hitta billigare dockor än så! :)
  • Ego Lovers

    Åk till Ica maxi. Där kostar en Barbie under hundralappen. Man måste inte alltid ha det dyraste

  • Unaangelita

    Jag är en sån där som ÄLSKAR julen och allt som hör till! Allt från musiken, pyntet, granen, maten, godiset, gemenskapen och även julklapparna! Aldrig i helvete att jag skulle sluta ge klappar till någon som jag firar julen med. Jag skulle heller aldrig sluta ge till min fina underbara sambo. Vuxen eller ej, klappar får man av mig. Tomte

    Har inga egna barn ännu, förutom lilleman i magen som jag hoppas kommer nästa år, men jag kommer inte ha några direkt begränsningar angående julklappar till vårt barn. Kommer köpa det jag vill köpa helt enkelt. Vissa år kanske för 3000 kr och andra år kanske för 300 kr. Det vet man aldrig. Eftersom jag har olika julklapps-budgetar varje år så har jag ingen summa till övriga familj och vänner samt vänners barn heller. Köper det jag har råd med och ofta blir det hemmagjorda saker också, som i år ska jag koka marmelad och ge bort i fina julburkar jag har pysslat med nu under hösten. Billigt och väldigt uppskattade julklappar har jag märkt under årens gång.

    Angående märkesgrejer så googlar jag ofta det billigaste alternativet och köper det mest prisvärda. Vill något barn ha just Barbie köper jag Barbie och inte Barby. 
    ÅÅÅÅÅ vad jag längtar till jul nu!!!

  • Vinterankan

    Vi köper för kanske 2-3000 totalt till våra barn, dvs 1000-1500 kr styck. De brukar få några saker som båda gillar tillsammans (typ spel och byggsatser) och några saker själva. Totalt kanske 3 tillsammans och 4 till de var. Får sammanlagt 2-4 paket för knappt 1000 kr totalt av andra släktingar.

    Sedan om det behövs nya skidor eller något så blir det ju dyrare paket det året. Egentligen så ser vi inte så mycket till priset utan köper vad vi tycker är lagom mycket.

  • whitestar

    I år blir det nytt legospel till Xboxen åt sonen för 700 kr( kostar eg 900 men vi hittade det billigare) och en film+ 2 böcker oxå nå kläder och sängkläder. Vi brukar snitta ungefär 5 paket/barn. Den äldre blir det en film, en cd-skiva, presentförpackning med duschcreme o deo. Sen får han nog pengar o ev nå presentkort. Brukar lägga mellan1000-2000 kr per barn.till dom vuxna ca 400 kr/ par

  • Kimban

    Det varierar jättemycket hur mycket/lite sonen får. Prismässigt med.

    I år får han för ca 600, två lego grejer och en turtles grej vi ska på en resa nästa år så vi lägger hellre pengar på det. Sen får han av så många så det går inte nöd på honom.

    Den överlägset dyraste present han fått var ett fadderbarn, det kostar oss nästan 4000 om året. Det är den bästa present han fått, då förutom att man hjälper någon annan så har han fått en insikt i att det finns människor som inte har det lika bra som oss. Och vi skriver brev till honom och pratar mycket om honom här hemma.

  • mammalovis

    Här håller vi nere summan för julklappar per barn till ca 200-300 kr då de får så mycket ändå. Äldsta dottern fyller också år, så där blir det dubbelt. Från mor- och farföräldrar får de för ca 500 kr per barn. Äldsta får även från bonusfarmor. Mina barn är 5 och 2,5 år samt 2 månader till jul. Till lilleman vet jag inte ens vad vi ska hitta på, då han inte bryr sig, bara han får mat.  

    Å andra sidan får de ju fram pulkor och skidor när vintern kommer och kläder får de främst när de byter storlek samt efter årstid och sedan lite då och då om jag springer på något. Till sommaren får äldsta en sommarpresent med passande leksaker för årstiden, sedan byter jag ut t ex pussel efter förmågan. Nya böcker får de främst vid bokrean även om vi lånar mycket också.

    Av far- och morföräldrar kan de få t ex dyrare lego/duplosatser, lek- och lärlaptop, CD-spelare mm. Än så länge önskar de ju sig inte så dyra saker som cyklar, mobiler, surfplatta heller, så det känns onödigt att överdriva, den tiden lär väl komma. Å andra sidan går det passa på när det är rea, så ett år fick dottern två Steffiedockor (typ Barbie) och en Evidocka plus att jag sytt och virkat lite kläder och hon var nöjd med det som 3-åring. Vi får ju istället plocka undan lite av det hon får då det annars blir för mycket på en gång och ta fram senare.

  • Nightrod

    Jag och frugan älskar julen klart den bästa tiden på året.

    Vi köper massor tomtar numera varje år för att fylla hela hemmet. Sedan köper vi klappar i massor.

    Vi köpte nog för 20 lapp förra året men det var utöver d vanliga.

    Och då har vi inga barn i familjen.

    Bara vi två mor och fader till oss båda och några få vuxna syskon. Det är ju nu när man är vuxen man har råd att köpa klappar så då slår.vi på stort. Love it

  • Fiiee

    Sonen på nio år får en speldator för 9000kr iår. Och dottern 13 år får en Mac book air för 9000kr av oss. Sedan får dom paket av mor och far föräldrar också.

    Och nej mina barn är inte bortskämda och får allt dom pekar på. Dom är duktiga i skolan och dottern får bara A:n.

    Vi har pengarna. Varför inte ge dom något dom önskat sig?

    Hellre det. Än att bara köpa en massa som dom egentligen inte vill ha.

  • mammalovis

    ts och ni andra som köper för flera tusen, vad räknas in i julklapparna egentligen?

    Är det ny slalomutrustning, mobil, surfplatta, märkeskläder utöver legosatser och DS-spel? Allt beror kanske också på vad de får under resten av året och så klart ålder, en tonåring har ju dyrare önskemål än en 5-åring tänker jag. Jag läste i en annan tråd att de fick kommande års kläder och då förstår jag att det drar iväg.

    Ser man till totalsumman barnen får julklappar för så landar det nog på 2200 till 4000 kr per barn ändå och då är inte skidor, pulkor och julkläderna inräknade, så det går ingen nöd på barnen, anser jag..

Svar på tråden alla dessa julklappar