Inlägg från: Anonym (Astrid) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Astrid)

    PCO & pergotime

    Hej!
    Jag har också PCO och går på pergotime.Första omgången nu och jag fick ägglossning och allt har rullat på. Ingen min diagnos i höstas så hade jag ingen egen mens eller ägglossning fåtal små blödningar under året men inget mer så jag fattade ganska fort att något inte var som det skulle och påbörjade en utredning i höstas. Här står jag nu och väntar på mens eller inte väntar på mens. Jag hoppas ju såklart att den inte kommer vi passade på innan ,under och några dagar efter ägglossning och hoppas att något tog sig. Har inga känningar gravid/mens.
    Hur långt har du kommit i utredningen?
    Jag har tagit blodprov och gjort en HSS spolning (spolning av äggledare med kontrastvätska) och min sambo har gjort ett spermaprov.

  • Anonym (Astrid)
    Anonym (Barnlös) skrev 2015-11-19 16:43:58 följande:

    Ätit fyra omgångar med pergotime. Har ägglossat varje gång, men ingen graviditet. Spolades i äggledarna för några veckor sedan och då de inte kunde se någon genomströmning på ena äggledaren är nu en operation bokad. Så nästa vecka ska jag genomgå en titthålsoperation i buken för att de ska se om jag har sammanväxningar eller endometrios... Just nu är det totalt svart i mina tankar och jag känner en stor sorg för att det inte fungerade med pergotime. Vi har nu försökt i mer än 1 år med hjälp av sjukvården...


    Ge inte upp! Men jag förstår på många här inne som kämpat länge att det är tufft. Fört kanske man försökt själv ett tag och sedan får man hjälp så drar det också ut på tiden! Men kan det inte räcka med endast en äggledare?

    Vad är nästa steg då? Har ni en bra gynekolog?

    Kram
  • Anonym (Astrid)

    Ja jag förstår att det är tufft. Jag började min andra omgång Pergotime idag och det känns jättetufft och jag går in på andra omgången!

    Våran är också ganska tillbakadragen känns som att jag inte får några besked bara massa vi får se och kanske.. Men ingen kan ju veta exakt hur kroppen ska reagera.

    Tiden tickar på så sjukt fort.. Det jag tycker är värst är att man större delen av livet skyddat sig MOT graviditet och nu när man slutat med p-piller så kan jag ändå inte få barn. Det blev som ett slag i magen. Jag slutade med p-piller i våras och hade verkligen räknat med att vara med barn nu! :(

    Är det lång väntan för ivf?

Svar på tråden PCO & pergotime