Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Kan man öka sin spermieproduktion?

    Till skillnad mot äggkvalitet,finns det rätt mycket man kan prova för att få fler och bättre spermier.

    Gå ner i vikt
    Sluta röka-nog det bästa av allt ifall man gör det!
    Sluta dricka alkohol
    Inte ha pungen för varmt
    Inte ha "paketet" tätt packat med t.e.x snäva kallingar
    Inte vara tävlingscyklist eller brandman-de har oftare dåliga spermier

    Och de där med folsyran stämmer. Dock ska det vara tillsammans med zink och båda två i stora doser. Långt mer än RDI för män! En liten studie visar också på bra resultat med astaxantin.

  • Jag är bara jag

    Zink minst 50 mg per dag och folsyra minst 100 uq. Folsyran motsvarar två piller av Mitt val folsyra som finns på apotek. Sen kan det ju vara så att vissa män saknar spermier av skäl som inte går åtgärda, men allt är värt prova.

  • Jag är bara jag

    Mannen bör hålla sig minst 3 dar före ett spermaprov-det tar nämligen tre dar att få fullt antal igen.  En helt ny uppsättning spermier tar tre månader-då är alla nya. Om man äter stora mängder zink under väldigt lång tid kan njurarna påverkas, men inte av några månader med den dosen. Folsyra pinkar man ut-det är vanligt b-vitamin.

  • Jag är bara jag

    Den studien jag läst rekommenderade väldigt höga doser båda av zink och folsyra. Tror t.o.m zinken var hela 65 mg. Maken tog 45.

  • Jag är bara jag

    Vi har vänner där han saknar spermier sen cancer som barn. De adopterade och är jättenöjda med det. Så barn kan man ju absolut få på nåt sätt. Men hoppet om genetiska barn ger man upp när man vet att det är kört och det vet du inte än. Vet de som fått ut några dugliga spermier och fått barn via IVF.

Svar på tråden Kan man öka sin spermieproduktion?