Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Regeringen föreslår åtstrypning av asylmottagandet

    Ja vad ska man säga? Det är ett pinsamt uppenbart konstaterande och han framstår som en fårskalle med tanke på vad han tidigare stått och hävdat inför resten av EU:s ledare. 

    Känns ungefär som ett barn som verkligen måste bränna sig på plattan innan det förstår att det är en dum idé att ta på den. Analogierna kan hagla i evigheter men det fyller föga någon större funktion, hur någon på regeringsnivå någonsin trott att det skulle fungera övergår mitt förstånd. 


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa

    Att vi dessutom inte ska betala 1900:-/dygnet för Afghanistans alla 25-35 åringar som påstår sig vara 15-17 år ter sig också ganska självklart. Polisen går bananas över sina usla arbetsvillkor och löner, känns bisarrt när vi bara i år kastat bort motsvarande hela polisens budget 2015 på att härbärgera ensamkommande. Undrar vad en skälig löneökning för hela kåren motsvarar, 3000 30+:are?

    Men det är väl MP som varit bojsänke för Löfven och att han inte dumpat dem/kört över dem tidigare framstår som märkligt. 


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    Moderno skrev 2015-11-24 22:52:12 följande:
    Har bara hört på radion, men om jag förstod saken rätt innebär den nya migrationspolitiska inriktningen att metoder för att åldersbestämma kommer att börja användas på motsvarande sätt som i våra grannländer?
    Det låter väl rimligt. 
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa

    Ska bli intressant att se om alla stackare som bor i gymnastiksalar och dylikt får stanna där i ett år eller två nu. Jag och dottern var och hälsade på i en gymnastiksal där vi bor för ca en vecka sedan med lite kläder och leksaker till barnen. Fy tusan vilken tristess, men det slår väl tältläger iaf.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    nordanvinden skrev 2015-11-25 06:22:14 följande:

    Det är en tragisk utveckling som tyvärr drivits fram av övriga eu-länders ovilja att leva upp till de mänskliga rättigheterna. Jag ser inte att regeringen i rådande läge kan göra på annat sätt och samtidigt säkerställa att flyktingmottagandet fungerar. Tyvärr riskerar ju åtgärderna att slå hårt mot de mest skyddsbehövande. Som legitimationstvånget tex.

    En sak begriper jag dock inte och det är alla som raljerar över att verkligheten kommit ikapp regeringen och att de nu till sist tvingats inse "sanningen". När flyktingströmmen började så hade vi inga större problem med boplatser och mottagande. Alltså var det inga problem vid den tiden. Efter en tid (nu) så kom det så pass många flyktingar att vi inte kunde ta hand om dem. Då valde regeringen att göra något åt det. Helt i sin ordning med andra ord. Det är ingen verklighet som kommit ikapp någon och något som kunde undvikit om man lyssnat på allasjälvförhärligande proffstyckare. Det är en förändring av läget och man har nu justerat politiken i enlighet med detta nya läge.


    Trots att många "proffstyckare" varnat för detta och då blivit hånade och kallade sdare? Eller hade de bara tur när de gissade? Att trycket har varit ohållbart länge är ingen nyhet även fast Åsa inte kunde se det för två veckor sedan. Hon har antagligen ingen tv i husbåten får man anta.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa

    Skyttedal blev fascistförklarad för denna förra sommaren. 

    www.dn.se/debatt/vi-maste-borja-diskutera-grans-for-antalet-flyktingar/

    Märkligt att en "ungdom" kan se så nyktert på verkligheten jämfört med våra seniora politiker i toppen, Åsa upptäckte tydligen detta för mindre än två veckor sedan. 

    www.expressen.se/debatt/nu-synliggors-skenheligheten-som-legat-till-grunden-for-svensk-asylpolitik-vanst/


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    KillBill skrev 2015-11-25 20:09:14 följande:

    Jag tycker att det är märkligt att många borgerliga debattörer inte förstår att det är skillnad på att föreslå begränsningar i flyktingmottagandet när Sverige har kapacitet och att föreslå begränsningar i invandring när Sverige saknar kapacitet.

    Sara Skyttedal är inte ärlig när hon vill göra invandringen till en vänster/liberal fråga. Förra sommaren när Sara skrev sin debattartikel så satt Kristdemokraterna i regeringen och både Moderater och Kristdemokrater gick någon månad efter Saras artikel till val på samma migrationspolitik (öppna ditt hjärta) som den nuvarande regeringen har drivit.

     


    Hon är väl i opposition i sitt eget parti, på samma manér som mp är oppositionsparti trots att de sitter i regeringen. Hon har fortfarande åsikten men inte makten att förändra någonting. MP förstår ju fortfarande ingenting och tror fortsatt på öppna gränser. Jag ser det snarare som att de flesta ansåg det vettigt att bromsa innan man kör huvudet in i väggen.

    Något som är minst lika märkligt är ju varför den andra debattörsidan ljuger sig blåa för att försköna invandringens effekter. Ekonomiska vinster, mängder av akademiker och ökat BNP till följd av konsumtion med lånade pengar.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa

    Romson och Mp måste vara galna eller korkade, nu har man fått testa sina öppna gränser i en kort period och myndigheterna gick rätt omedelbart på knäna. Ändå strävar man fortsatt efter idén?

    Det är ju bara att hoppas Stefan slänger ut Mp, de är inte dugliga att regera. De kan fortsätta fantisera utanför regeringen där de inte gör någon skada. De borde även precisera vilken del av välfärden de vill avveckla först i sitt partiprogram så väljarna är tydligt informerade. Fast de tror antagligen att allt går att kombinera.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
Svar på tråden Regeringen föreslår åtstrypning av asylmottagandet