• Lars E

    Kommer Miljöpartiet att marginaliseras efter sveket mot väljarna?

    Ganska pinsamt att se Åsa Romson stå och gråta krokodiltårar efter att partiet godkänt en åtstramning av asylpolitiken som nästan håller SD klass. Ute i distrikten "rasar" medlemmarna efter det som liknas vid ett svek i deras hjärtefrågor. Men vad hade ledningen för val? Antingen gå med på kravet eller lämna riksdagen med det kaos det skulle innebära med kanske ett nyval som enda utväg. Röstar inte själv på dom men gissar att många här gör det så hur är era åsikter om det som partiet nu med kniven på strupen tvingats att medverka till?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-11-25 16:56
    Menade naturligtvis lämna regeringen

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Kommer Miljöpartiet att marginaliseras efter sveket mot väljarna?
  • K Markatta

    Tänk om Billström sagt "vi vill strama åt och lägga oss på miniminivån för invandring i EU". SD har ju som jämförelse bara sagt att de vill ha samma nivå på invandringen som EU-snittet. Här går Löfven och Romson ännu längre och vill ha den lägsta nivån i EU.

  • Moderno
    Kung Markatta skrev 2015-11-26 12:54:15 följande:

    Tänk om Billström sagt "vi vill strama åt och lägga oss på miniminivån för invandring i EU". SD har ju som jämförelse bara sagt att de vill ha samma nivå på invandringen som EU-snittet. Här går Löfven och Romson ännu längre och vill ha den lägsta nivån i EU.


    Dessutom aviserade Liberalerna att de inte stödjer alla delar i förslaget.

    Kvar finns väl då bara M, KD - och SD... Vilken paradox om det blir SD som ser till att regeringen får igenom sina åtstramningar! Då har ju alla de turer kring hur man försökt utesluta SD från alla makt helt kommit på skam.

    En märklig situation.
  • Gert

    Man får inte glömma bort att även Socialdemokraterna har svikit sina väljare. Förhoppningsvis kommer även S att marginaliseras.


    Give ´em Hell!
  • Lars E





    Lite statistik från SVT om hur opinionen nu har vänt. Förutom inom MP som är kärringarna mot strömmen som vanligt
  • Gert

    Det bevisar bara att folk inte röstar på Miljöpartiet för att de vet vad partiet står för. De röstar bara på MP för att de har ordet miljö i sitt partinamn.


    Give ´em Hell!
  • Lars E

    Hmmh vad tyst det blev helt plötsligt på godhetsmaffian? Sanningen svider tydligen.

  • Åttionian
    Rataxes skrev 2015-11-26 05:50:56 följande:

    F? Grundades av ett gäng (fd? ) kommunister och har ett flummigt program fyllt ax tokmarxism.

    Nej jag tror inte att KLP kommer in i riksdagen 2018 eller 2022. Jag är nöjd om det börjar diskuteras liberalism på riktigt.


    Det gör det på detta forum ibland. Annars kan du bara starta en tråd om det.

    Jo, men uttrycks ingen formellt stöd för kommunism, precis som det inte gör med rasism i SD:s program.
  • Åttionian
    Tecum skrev 2015-11-26 10:24:29 följande:

    Jag gillar varken Mp eller F! men av två onda ting väljer jag Mp. F! är ett i grunden odemokratiskt parti vars partiprogram i praktiken bygger på att diskriminera halva befolkningen. Och risken är att nu när Mp hamnat i en svekdebatt så går deras väljare till F! och V. Ur askan i elden...


    Kan så vara. FI hävdar ju annars att nuvarande samhällsordning diskriminerar halva befolkningen, fast kvinnorna.
  • Åttionian
    Konservativ skrev 2015-11-26 10:53:12 följande:

    Jag kommer att tänka på Nixon. Bara en inbiten antikommunist som han kunde göra upp med kommunistkina. PÅ samma sätt kan det vara med mp. Bara mp kan göra upp om flyktingpolitiken utan att riskera att bli kallade nazister. Bara en tanke...


    Vad skulle du kalla Kina idag då? Mentat t ex som är höger precis som du, brukar ju annars hylla Kina.
  • Åttionian
    Mentat skrev 2015-11-26 11:09:09 följande:

    Det har du givetvis rätt i. För vilka tar till stora släggan om rasism? Media, befolkat av väldigt (mp)-vänliga journalister...

    Vi kan ju bara föreställa oss hur det skulle ha låtit om en Alliansregering hade vidtagit exakt de här åtgärderna, eller t.o.m mycket mindre. Eller snarare, vi kan nog inte föreställa oss det ramaskriet!

    Det är skillnad på olika.


    Är det inte viktigare att MP:s gräsrötter reagerar än att journalisterna reagerar? Dessutom är det så färskt att det inte har sjunkit in än för vissa kan jag tänka mig.
Svar på tråden Kommer Miljöpartiet att marginaliseras efter sveket mot väljarna?