Inlägg från: CissiJissi |Visa alla inlägg
  • CissiJissi

    Bebisen ligger tyst i sängen!

    Om du lätt fåe kontakt med henne när hon ligger där så låter det bara som att hon är onormalt trygg i sig själv, det jag hade fruktat hade varit att hon stänger sig - men du ser det på hela hennes kroppsspråk om det handlar om att hon är trygg eller stängd. Med stängs tänker jag på böcker om anknytningsteori och att spädbarn har två olika mönster som handlar om överlevnad under fara - 1) gråta tills mitt skydd hämtar mig 2) vara helt still för att inte någon fara ska upptäcka mig (att barnet skyddar sig själv från faror när föräldrarna inre finns till hands) - det låter dock inte som detta om din bebis för ljud och irriterarnsif lite över nappen och så :)

    Ni kan ju läsa lite om anknytningsteori och göra som ni själva vill, jag är inte bekväm med att låta en nyfödd ligga själv, mina instinkter sa väldigt nej till det - men ni har ju en egen lilla bebis och får göra så som ni känner!:)

  • CissiJissi
    Pjåsk skrev 2015-11-26 11:23:02 följande:

    Hej igen och tack för alla kloka svar!

    Nej, hon skulle inte somna varken i famn eller i soffan, då skriker hon bara sitt "trött-skrik". Det är inte förrän hon får sin pyjamas och kommer i säng som hon lugnar ner sig.. Sen ligger hon där, hur nöjd och lugn som helst.. Hon grymtar lite när nappen flyger ur men är inte ett dugg ledsen eller orolig, hon bara ligger och "är" eller hur man nu ska förklara det :) vi går in var 5-10:e minut och då tittar hon lite på en och ibland ler hon men skulle vi ta upp henne blir det "trött-skrik" igen..

    Och sen helt plötsligt blir det tyst och då har hon somnat och sover tryggt hela natten (eller till 4-5 när det är dags för mat och då äter hon och vill sova igen)

    Hon är ju helt nöjd i situationen men det är bara jag som får lite "dåligt samvete" att det är så enkelt, om vi gör fel eller så..har inte varit med om en så nöjd unge som är så lätt att lägga.. Men samtidigt påminner jag mig om att hon faktiskt inte verkar VILJA komma upp, då hade vi självklart tagit upp henne direkt. Dagtid sover hon i vagn eller i soffan jämte mig och är mycket vaken och vill inte va i sin säng utan det är på kvällarna det blir så här.. :)


    Helt helt otroligt!!!!:D jag är glad jag inte hörde om såna bebisar innan jag blev mamma, DÅ hade jag fått chock för min var iiiinte sån!!!:)
Svar på tråden Bebisen ligger tyst i sängen!