• Pjåsk

    Bebisen ligger tyst i sängen!

    Hej! Det här är ett "problem" som egentligen inte är ett problem och man kanske inte alls borta klaga och det gör jag inte, men som förälder blir man nojig ;)
    Det är nämligen så att jag har en liten pärla på 7 veckor som den senaste veckan har velat komma i säng kl 19.30 ungefär.. Och det är ju såklart skönt.. MEN min oro har blivit att hon ligger där inne 1-1/2 timme innan hon somnar.. Hon skriker inte, hon gnyr inte, hon grymtar lite när hon tappar nappen.. Men sen ligger hon där, i 1-1/2 timme och tittar på sin sängmobil eller spjälskyddet.. Tar man upp henne eller försöker ha henne vaken längre blir hon jättegrinig men lägger man ner henne i sängen lugnar hon sig och ligger och tittar.. Och tittar.. Och tittar.. Och sen somnar hon.. Vaknar ca 4-5 och äter och sen bråkar jag med henne när jag ska lämna stora på skolan till 8 och sen sover hon oftast nån timme till..
    Men min fråga är egentligen enkel. Är det galet av oss att låta henne ligga där inne själv, med en nattlampa tänd och bara titta innan hon somnar, eller borde vi ta upp henne.. Skadar detta henne på nåt sätt, att hon skulle bli "inbunden"'och osocial senare? Man hör ju om bebisar som är grymt känsliga och även den stora tjejen va mer svårlagd..
    Men det här är ju löjligt enkelt så att säga... Äsch, vad jag svamlar, skriv vad ni tror/känner/tycker!

  • Svar på tråden Bebisen ligger tyst i sängen!
  • Pjåsk

    Hej igen och tack för alla kloka svar!
    Nej, hon skulle inte somna varken i famn eller i soffan, då skriker hon bara sitt "trött-skrik". Det är inte förrän hon får sin pyjamas och kommer i säng som hon lugnar ner sig.. Sen ligger hon där, hur nöjd och lugn som helst.. Hon grymtar lite när nappen flyger ur men är inte ett dugg ledsen eller orolig, hon bara ligger och "är" eller hur man nu ska förklara det :) vi går in var 5-10:e minut och då tittar hon lite på en och ibland ler hon men skulle vi ta upp henne blir det "trött-skrik" igen..
    Och sen helt plötsligt blir det tyst och då har hon somnat och sover tryggt hela natten (eller till 4-5 när det är dags för mat och då äter hon och vill sova igen)
    Hon är ju helt nöjd i situationen men det är bara jag som får lite "dåligt samvete" att det är så enkelt, om vi gör fel eller så..har inte varit med om en så nöjd unge som är så lätt att lägga.. Men samtidigt påminner jag mig om att hon faktiskt inte verkar VILJA komma upp, då hade vi självklart tagit upp henne direkt. Dagtid sover hon i vagn eller i soffan jämte mig och är mycket vaken och vill inte va i sin säng utan det är på kvällarna det blir så här.. :)

  • Pjåsk
    CissiJissi skrev 2015-11-26 14:21:25 följande:
    Helt helt otroligt!!!!:D jag är glad jag inte hörde om såna bebisar innan jag blev mamma, DÅ hade jag fått chock för min var iiiinte sån!!!:)
    Jo, jag vet, jag är ju lika förvånad själv! ???? min äldsta dotter va absolut inte lika enkel och där fick man göra långa utdragna nattningar som aldrig verkade bli nån rutin på.. Så jag är ju jättenöjd och glad men ändå så känns det lite märkligt så därför jag va tvungen att kolla med er :)
Svar på tråden Bebisen ligger tyst i sängen!