• Rani

    Bebisen ligger tyst i sängen!

    Min grundregel är att inte bebisen ska behöva vara ledsen ensam. Men om bebisen ligger lugnt och stilla och är nöjd så hade jag gjort som er. Jag hade också en etta som var jättesvårsövd och nu en tvåa som kan somna själv. Vi lägger henne lugn i vår säng, går ut och går bara in om hon är ledsen eller om hon tappat nappen. Hon somnar också snabbare då än om vi är med, utan att vara ledsen.

  • Rani

    Om det känns läbbigt att låta henne ligga själv i sängen så kanske någon av er kan ligga i er säng bredvid och läsa/kolla på play eller så medans hon somnar. Min bebis somnar på tio minuter max så jag vet inte hur jag skulle gjort om hon legat i timmar.

    Hon somnar inte om hon får ligga i soffan/där ni är?

  • Rani

    Njut så länge det varar! Hoppas det varar länge. Låter fantastiskt.

    Så långe ni går in och visar er och hon inte är ledsen så låter allt lugnt tycker jag.

  • Rani
    Iowhannah skrev 2015-11-26 19:39:28 följande:

    Herregud! Jag blir så avundsjuk! Har en gosse på sex veckor och han har så svårt att somna i vaggan. Han sover helst på nån av oss eller i vagnen efter en promenad. Och tyst är han sällan när han är vaken :/

    Förvisso äter han bara en gång per natt, till vår glädje, men det vore skönt om han kunde vara såpass trygg i sig själv att han kunde somna så fint i vaggan.


    Det är ganska få bebisar som gör det, särskilt så små. Så få att det verkar konstigt när de gör det. Det tror man inte innan man blir förälder.
Svar på tråden Bebisen ligger tyst i sängen!