• Ego Lovers

    Snälla hjälp mig med min vardag (ADD, asperger)

    Anonym (sebbe) skrev 2015-11-26 23:23:47 följande:

    Jag skulle städa bort sambon.

    Jag förstår att han har bra sidor också och att du kanske älskar honom.

    Men det är vad jag skulle göra. Skulle inte orka med någon som störde sig på lite kläder på sovrumsgolvet och är det stökigt kan han städa själv. Tycker det är väldigt ignorant att påstå att asperger är ett påhitt. Skulle inte palla med någon som skällde på mig så pass mycket helt enkelt. Går jag inte till min skola så är det mitt val och mitt problem, jag är vuxen.

    Men så är jag singel också.


    Det är ju ett problem när man städar så sällan att när man väl har gjort det så är man helt slut i flera dagar.
    Det du behöver ts är struktur. Det finns många bra hjälpmedel som man kan använda sig av som hjälper en i vardagen så man inte bränner ut sig av att göra allt samtidig. Du har ju inga problem med att städa som jag förstår. Problemet är din Add som gör att din motor, drivet att börja städa inte går att starta självmant utan din sambo måste veva upp dig (gapa och gorma).
    Köp en kalender där man ser vecka för vecka och gör
    Måndagen grön
    Tisdagen blå
    Onsdagen vit
    Torsdagen brun
    Fredagen gul
    Lördagen rosa
    Söndagen röd

    Sedan gör du en lista över vad som behövs göras dagligen tex diska, plocka i diskmaskinen, ur diskmaskinen, laga mat, plocka undan kläderna och sortera så smutskläderna hamnar i smutskorgen och kläder du kan använda dagen efter hamnar på en stol i sovrummet, göra rent toaletten och handfatet.
    Sedan gör du en lista över vad som behövs göras varje vecka tex dammtorka, dammsuga, våttorka, städa duschen, städa speglarna, tvätta.

    Av dessa gör du små lappar som du sätter in under varje dag på kalendern och när du sedan har utfört det som står tar du ner lappen för just den dagen.
  • Ego Lovers
    Saffrodite skrev 2015-11-26 23:43:25 följande:
    Tack så mycket! Super bra tips det här ska jag absolut testa!
    Ett råd är att köpa en maskin så du kan laminera dina kort med sysslor så de inte slits ut. En lamineringsmaskin kostar runt 200-500kr och lamineringsplats ligger runt 100kr för 50 st i A4 format.
Svar på tråden Snälla hjälp mig med min vardag (ADD, asperger)