• Fanny b

    Snälla hjälp mig med min vardag (ADD, asperger)

    Saffrodite skrev 2015-11-27 21:11:49 följande:
    Ja precis vi ska prata om bland annat boendestöd på mötet och jag hoppas verkligen att jag kommer att få tillgång till det.
    Min sambo har varit guld värd och min klippa i flera år och han gjorde allt för mig. Han skötte hemmet, lagade mat och betalade alla räkningar, men för typ 1,5 till 2 år sedan gick han in i väggen och han orkar inte städa eller någonting och då ligger allt på mina axlar och det är då det har blivit riktigt tungt.
    Angående sonen så avgudar han honom och spenderar mer än gärna all ledig tid med honom.
    När det gäller din sambo tror jag på att vara tydlig med att han inte får behandla dig på det sätt som du beskrivit, även om han goda sidor också. Som någon redan skrivit, det är din sak om du går till skolan eller inte.
    Som någon annan redan skrivit, när han ifrågasätter dina diagnoser ifrågsätt hans utbrändhet, säg att om han vill kan han ändra sig och inte längre vara utbränd.
    När man lider av psykisk ohälsa kan det ibland vara svårt inte överreagera när man blir upprörd men jag tycker ändå man har ett ansvar för hur man hanterar sina känslor. I ditt fall skulle din sambo tex kunna hantera sådana situationer genom att gå ut på en promenad/gå undan. Han kan då bara säga till dig att han vill vara ifred.

    Han har gått in i väggen och genom dina diagnoser har du problem med struktur, så i detta fall tror jag inte på någon av er ska sköta allt i hemmet själv utan det ni kan göra är att tillsammans diskutera vad som är viktigast att göra i hushållet och hur ni kan underlätta hushållsarbetet.
    Och sedan planera dag för dag som någon redan skrivit, alltså att inte bara du gör det vad som ska göras. T ex på måndagar dammsuger du medan din sambo städar badrummet. På tisdag lagar du maten medan sambon dukar, etc,

    Om din sambo inte klarar av detta på grund sin utbrändhet skulle jag säga till sambon att jag sköter hushållet på det sätt jag orkar, så om det är lite stökigt så får det vara det.

Svar på tråden Snälla hjälp mig med min vardag (ADD, asperger)