• pigglet

    Feber utan orsak

    Tja, vi har faktiskt testat en vända med något mycket mystiskt. Den då 5-åringa dottern och 2-åriga sonen fick typ samma sak, men dottern var sämre. De hade feber i 18 dagar (jag tror sonen något kortare, han började några dagar efter henne). 39-40 grader. Så plötsligt var hon feberfri en dag, eller några timmar, för att sedan snabbt bli dålig igen. Togs massor av prover. Till slut konstaterades iofs stjärtfluss, som inte alls ska ge feber, och på prov sattes penicillin in för att se om det kunde ta bort även febern. Efter en dag var hon feberfri. Men det var även lillebror, utan penicillin. Så vi fick aldrig veta vad det var.

    För oss följde de upp sänkan, jag tror vi tog prover med några dagars mellanrum. Ingen blev klokare av det, men det kan ju vara bra att hålla koll på vartåt det bär liksom. Tar ni om provet om några dagar så bör det ju i alla fall inte vara högre?

  • pigglet

    Men gå tillbaks om ett par dagar och be dem ta nya prover. Är då sänkan högre än förra gången så måste de ju fundera vidare, tänker jag.

Svar på tråden Feber utan orsak