Inlägg från: Anonym (Kronikern) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kronikern)

    Ange funktionsnedsättning i jobbansökan?

    Jag har en osynlig funktionsnedsättning som påverkar mig i arbetslivet. Jag klarar tex inte av för mkt stress, ansvar och för långa dagar för att nämna några. Jag har förut inte nämnt mina hinder så mkt och då brukar det sluta med att jag inte fixar arbetet genom tex hög frånvaro eller att jag slarvar med uppgifter. Det är mao inte bra för någon att inte vara ärlig från början.

    Till frågan: när bör man ange sin funktionsnedsättning, redan i ansökningen eller på intervjun? Hur lyfter man fram sina hinder utan att låta alltför svår?

  • Svar på tråden Ange funktionsnedsättning i jobbansökan?
  • Anonym (Kronikern)
    Jesper f skrev 2015-11-30 16:09:11 följande:

    Jag tycker att så länge du söker jobb inom vad som är rimligt att förvänta att du klarar av - nej - då ska det faktiskt inte spela någon roll att behöva berätta vid ett intervju tillfälle - intervjun är till för att utvärdera dina kompetenser gentemot tänkt befattningsbeskrivning, INTE gå igenom dina personliga förehavanden. Vill du ha en tjänst på 50% så är det fullt din ensak, så länge du inte medvetet skadar dig själv eller andra på din fritid. Det är faktiskt inte olagligt att ha funktionshinder eller i strid mot gällande arbetsjuridik - tvärtom, finns ganska mkt stöd både arbetstagare och arbetsgivare kan få. Vi har alla olika förutsättningar. Däremot får man inte FÖRNEKA ett sjukdomstillstånd eller liknande som ev. kan uppstå av ett funktionshinder - men det är en helt annan sakfråga, anser jag att en normalt, fungerande chef ska kunna hantera inom ramen för psykosociala arbetsmiljö arbetet, där det finns stöd både från Försäkringskassa och SARF tex.


    Tack för alla svar.

    Det finns jättefå jobb inom mitt yrke på 50% tyvärr, annars hade jag sökt dessa direkt. Det är enbart 100% som annonseras ut och det är där mitt hinder uppstår.

    Lönebidrag har redan Af myntat så det kommer nog bli aktuellt med största sannolikhet, men när berättar man om detta? Vid intervjun eller redan i ansökningen? Vissa arbetsgivare kanske gillar att få bidrag...
Svar på tråden Ange funktionsnedsättning i jobbansökan?