• Vinterankan

    Hur fördela julbudget?

    Vi köper ingenting till mina syskonbarn (och när vi gjorde det så var det för ca. 1-200 kr). De köper inte heller något till oss och alla familjer har det bra ställt.

    Till min sambos syskonbarn köper vi för kanske 500 kr totalt (2 barn) och de för kanske en hundring totalt. Deras gemensamma bruttoinkomst är ungefär samma som jag och sambon har var i nettoinkomst så vi har väldigt olika ekonomiska förutsättningar. Skulle känna mig väldigt obekväm om de köpte för mer än 100 kr per barn till oss.

    Köper den familjen stora saker till er så kan det mycket väl vara så att de gjort det just på grund av att de vet att ni haft det knapert och ser det som en möjlighet att göra något för er.

    Vi har ibland fått något hemmagjort som trolldeg i olika färger och hemmagjord hudkräm,det är väldigt uppskattat. Det kostar inte mycket men har ju verkligen krävt engagemang.

  • Vinterankan
    Anonym (y) skrev 2015-11-30 18:03:39 följande:

    Kusinens familj gav en liten present när barnet föddes men inga födelsedagspresenter eller julklappar.


    Men då finns det ju verkligen ingen anledning för er att köpa något.
    Anonym (y) skrev 2015-11-30 18:06:55 följande:

    Som jag fattar det har kusinen typ frågat efter presenter när vi inte haft råd att ge några så sambon känner sig dum pga det.


    Då är det ju viktigt att ni svarar på ett bra sätt så att kusinen slutar förvänta sig presenter. Det är ju bara att säga att han får presenter av sin familj och ert barn får presenter av er familj. Och att ni inte byter presenter med kusiner på din sida heller.
Svar på tråden Hur fördela julbudget?