• sportpappa

    Varför slutade ni festa?

    Det blev tråkigt att gå ut och festa. Jag testar någon gång per år att gå ut, men blir snabbt uttråkad varje gång.

    Jag fick andra intressen. Det är trevligare att gå ut på god middag, dricka något gott till maten och efter maten och prata. Sen komma i säng i vettig tid vilket för mig är innan midnatt. De flesta uteställen öppnar sent (midnatt) och man kommer inte i säng förrän framåt morgonen. Det är trångt och högljutt ute så man kan inte prata med sina vänner. Då och då blir det bråk. Om inte vid utestället så blir det på spårvagnen hem. Ofta blir det ganska dyrt. Helgen är den lediga tid jag har för att ägna åt ordentlig träning med långdistanspass och umgås med familjen. Jag vill inte slösa bort den tiden genom att ta sovmorgon eller ha baksmälla. Träningen blir lidande av att dricka och vara uppe på nätterna. Barnen går upp vid 07:00 oavsett vilken dag det är.

    Vad andra gör är upp till dem. Jag kan dock tycka att det känns lite tragiskt att det största nöjet är att dricka sig full och sen sova bort halva helgen. Har de inte några andra intressen? Handlar livet bara om att jobba på veckorna och sen festa på helgen?
    Jag var själv sån när jag var runt 20 år så jag förstår att ungdomar gör det, men sen runt 25 år hittade jag andra intressen som jag tyckte var mycket mer givande.

Svar på tråden Varför slutade ni festa?