• Anonym (Mjo)

    Varför slutade ni festa?

    Amanda84 skrev 2015-12-03 04:13:58 följande:

    Jag måste väl också tillägga att jag inte har något emot folk som festar så länge de sköter det viktiga i livet däromkring (går till jobbet i tid och inte är slutkörd efter en helgs festande eller leker med sina barn utan att sätta dem framför en iPad halva dagen eftersom man som vuxen är bakis.) Klarar man att fungera som vanligt dagen efter i de saker som gör att livet fungerar, så får man lov att festa hur mycket som helst. Men jag har svårt för en bekant som plötsligt inte kan följa med till lekland med sitt barn eftersom hon är för bakis för att köra bil.


    Så du tycker inte det är ok nån gång ibland? Inte ens om det finns två föräldrar?
  • Anonym (Mjo)
    Amanda84 skrev 2015-12-03 07:02:59 följande:

    Jo, självklart är det okej någon gång ibland, men då får man också vara lite förutseende och planera innan, så att båda föräldrar är införstådda i hur morgondagen kommer att vara. Jag har lite väl ofta i bekantskapskretsen upplevt tillfällen då mamman är sur på pappan för att han drack för mycket dagen innan, och jagar upp en halvfull och supertrött karl, för att tjata hål i huvudet på denne kring att man minsann måste ta hand om barnen i alla fall, eller som exemplet som jag skrev tidigare, med mamman som hade lovat barn och vänner att gå på lekland men som fick ställa in för att hon var för bakfull att köra bil. Har man en bra dialog som "Om du går ut med tjejerna ikväll så tar jag barnen till en lekplats direkt efter frukost imorgon så att du får sova ut", ja, då är det helt okej. Dessvärre upplever jag inte att den dialogen alltid finns. I alla fall inte i min bekantskapskrets.


    Ok, ja, klart det gäller att göra upp om det innan. Men det vore ju hemskt om man aldrig mera fick gå ut och ha roligt för att man fått barn. :D Det är alldeles för många som har det tänket, speciellt på fl. Men sen är det väl oxå den mer "speciella" kategorin mammor (mest) som hittat hit oxå..
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (Värderingar) skrev 2015-12-03 08:39:27 följande:

    Började aldrig "festa" är uppvuxen med missbruk och vet vart festen leder.. Dessutom bränner du inga kalorier när du har alkohol i kroppen. Kroppen bekämpar alkoholen innan den bränner fett! Häng med på gymmet lördag och söndag morgon efter en god natt sömn och få en massa endorfiner istället! Umgås gärna med vänner, dansar och har kul men utan alkohol!


    De flesta klarar sig dock fint från missbruk trots att de festar! Och alla vill/behöver heller inte bränna kalorier.. ;) (Och då tränar jag 3-6ggr/v, gymmet har öppet både vardagar och helger!) :D
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (Värderingar) skrev 2015-12-03 09:53:17 följande:
    Svarade till TS som hävdade att hen brände kalorier på krogen! Självklart leder det inte till missbruk för alla, men för många är det där som det börjar! Gymmet tog jag med för att TS hävdar att det är chipsätande kontra festande.. Finns ju fler alternativ! Alla behöver röra på sig för att vara friska!
    Absolut, men nog fan bränner man bort en del av en helkvälls dansande! :D
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-04 15:56:04 följande:

    Slutade festa när jag gifte mig(22 år) eftersom det kändes så ofräscht att vara vuxen FRU och festa....


    Haha, jisses..
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-05 13:09:24 följande:

    ?


    Ja, ditt inlägg! Du hör inte själv hur det låter?
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-05 15:28:59 följande:

    Du får gärna tycka att det är löjligt, men så tycker jag. Det är så ofräscht överlag med vuxna som festar loss, men speciellt om man är kvinna, mamma, fru.


    Tyck så du. Det beror ju helt på hur man festar.

    Jag vet oxå av erfarenhet hur såna som du blir efter några år., ofräsht är för övrigt ett konstigt ordval. Folk brukar generellt ta hand om sin hygien när de ska festa! :D Du är fortf inte så gammal va?
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-05 15:48:59 följande:

    Du kanske ska sluta "veta" saker om mig som du inte känner alls... Det är ofräscht och ovärdigt. Jag är snart 40...


    Haha, ok. Då har du redan blivit en "sån".
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-05 15:51:44 följande:

    Vad är en "sån"?


    En sån där som släppte allt för "man och barn" och blev en bitterfitta.
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-05 16:05:51 följande:

    Var ser du en "sån" någonstans? Jag ser då ingen, du vet väldigt lite om mig nämligen och det ena behöver inte leda till det andra nödvändigtvis. Det finns liksom inte enbart två alternativ "1. festande slödder eller 2. Självuppoffrande fru och mamma". Finns massa däremellan vettu!

    Och väldigt moget att kalla någon för bitter bara för att denne har andra åsikter.


    Du uttryckte dig på ett sådant sätt så att du framstår som bitter. Generellt brukar folk bli bittra när de släpper allt, inkl sig själv för man och barn.

    Om det nu finns massor där emellan, varför kallar du då indirekt alla som festar för ofräscha? Det var ju på ditt eget inlägg det lät som att det bara finns dessa två alternativ som du läste upp!?
  • Anonym (Mjo)
    Anonym (slutade) skrev 2015-12-05 16:42:30 följande:

    Gällande könsroller och barn så håller jag med dig, men det är ändå så det ser ut fortfarande. Egentligen gällande vettet också, men ofta börjar jag undra...

    Nej, det gör det inte. Jag hatar ingen som sagt, inte heller festande vuxna oavsett kön. Jag tycker däremot att det är ofräscht, men det är något jag håller för mig själv.

    Jag håller med dig om att ha höga krav på sina män, det har jag.


    Du håller det ju inte för dig själv. Du basunerar ut det i tråden..
Svar på tråden Varför slutade ni festa?