Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2017-03-03 13:06:56 följande:
    Du pratar om några månader när hela Europa (efter det att Schengensamarbetet hade kollapsat) var lamslaget pga den stora flyktingkatastrofen. Den kritik som du riktar mot regeringen är också kritik mot alla andra länder i Europa vars gränser flyktingbarnen hade passerat exempelvis Ungern, Grekland, Österrike, Tyskland och Danmark som lät flyktingbarn passera landet utan att någon brydde sig.
    Det hela kunde och borde hanterats annorlunda utav många länder, ja. Problemet för min del, som bor i Sverige, är dock två saker - 1.) vi hade ett krispaket att sätta in och som kunde förhindra att barn försvann med mera samt 2.) tid nog för att ordna med krispaketet.

    Sedan så var det fler än blott regeringspartierna som röstade ner det här krispaketet i riksdagen men det faller ytterst på regeringskansliets ansvar.

    Ok, tre saker - 3.) vi kunde även ha skickat resurser till de länder som försökte upprätthålla Schengenavtalet, som exempelvis Österrike, och med vår närvaro både hjälpt till och sett till att människor hanterades mer schysst.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-03 15:53:51 följande:
    Av förklarliga skäl så var en förkrossande majoritet i Sveriges riksdag emot att Sverige skulle förvara flyktingar i koncentrationsläger.
    Påstår du på fullaste allvar att Tyskland har infört koncentrationsläger, igen?

    Krispaketet var ett gott förslag och har gett positiva resultat i Tyskland, varifrån idéerna härstammar och fortfarande praktiseras.

    Har dock förstått att några barn hit och dit inte betyder så mycket för en del. Nej, viktigare är färgen på politik och att sprida korkad propaganda.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-03 17:45:41 följande:
    Jag hade faktiskt missat att Tyskland hade byggt koncentrationsläger för att förvara flyktingar. Fy fan vad läskigt.

    www.svd.se/tyskland-asylsokande-misshandlas

    www.aftonbladet.se/nyheter/article23305408.ab
    Vet du ens själv vad du har länkat till? Vi har både flyktingförläggningar och flyktingläger även här i Sverige - så "koncentrationslägren" är nog mer utbredda än du någonsin kunnat anat.

    Hjärndöd propaganda är sannerligen hjärndöd. Hälsa Henrik Arnstad från mig!
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-03 19:49:36 följande:
    Nej du, den typ av flyktingläger som beskrivs i artikeln har vi inte i Sverige.
    Och den typen av transitzoner som jag talade om existerade inte ens i Tyskland vid tidpunkten som artiklarna begav sig.

    När ett tåg har spårat ur så blir inte situationen bättre ju mer kol man öser in i maskineriet. Prova med att kommentera saker som du vet någonting om istället för att sprida direkt hjärndöd propaganda.

  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-06 18:14:58 följande:
    Kan du länka till en källa på att det existerar transitzoner av det slag som du vill se i Sverige. Hitintills har jag bara sett rätt hemska exempel på flyktingläger i Tyskland.
    http://tinyurl.com/zkdtu5s

    http://tinyurl.com/zlrkqbk

    Transitzoner var aktuella under flyktingkrisens intensiva period, det är ingenting som Sverige behöver nu.
    KillBill skrev 2017-03-06 18:20:03 följande:
    Källa på att vi har flyktingläger i Sverige. Tack.
    Jag hade fel, Sverige har ingenting som motsvarar flyktinglägren i Tyskland. Vi har dock flyktinganläggningar även här i Sverige, vilket du också länkade till som ett exempel på "koncentrationsläger".
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-06 20:01:04 följande:
    Jag känner till att Angela Merkel godkände förslaget men vad jag vet så blev det aldrig verklighet. Har du inga andra källor?
    Ok. Då tycker jag att du börjar med den här länken;

    http://tinyurl.com/ho6lh6k

    För att sedan läsa om Tysklands första transitzon, i just Bavaria;

    http://tinyurl.com/jfrp25z

    Behold, ditt "koncentrationsläger".

    Sedan kan du fundera på varför den tidigare så högljudda cirkusmedian, oppositionspartier, figurer från Amnesty och så vidare - bland propaganda och flum - har slutat belysa dessa "koncentrationsläger".

    Nu är det min tur att ställa frågor; ser du dig själv som en grävande och objektiv kritiker?
  • Digestive
    shame skrev 2017-03-06 20:37:50 följande:
    Vi har inga Flyktingläger i Sverige. Vi har "Förläggningar för asylsökande" aka Flyktingförläggningar; där familjer får egna små lägenheter, gratis mat, gratis busskort, gratis sjuk- och tandvård samt 700kr per dag för privata inköp. 

    Inte riktigt Warzawa 1939.
    Eh? Jag tar det igen;
    Digestive skrev 2017-03-06 19:49:45 följande:
    Jag hade fel, Sverige har ingenting som motsvarar flyktinglägren i Tyskland.
    Övrigt vet jag inte ens hur jag ska bemöta eller om det ens var riktat åt mitt håll på fullaste allvar - men kolla för all del i den andra länken uti mitt förra inlägg (#1608, troligen strax ovanför) och känn efter om du får några vibbar av Warszawa 1939.
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-06 22:57:50 följande:

    Det din artikel beskriver är ingen transit zon (det är mer ett flyktingmottagande av de slag som sattes upp på centralen i Stockholm under 2015) och Angela Merkel meddelade några veckor efter det att dina artiklar publicerades att hon inte hade för avsikt att starta upp några transit zoner i Tyskland. 

    www.ft.com/content/7afa9790-83e8-11e5-8095-ed1a37d1e096

    Tydligen insåg Angela Merkel det vansinniga med att Tyskland skulle etablera koncentrationsläger. Jag ser mig som en både grävande och objektiv Skrattande


    Varför ens bemöda sig med att länka till artiklar som kräver tidningsprenumerationer för att bli lästa?

    Söker man dock på Google samt på rubriken "Angela Merkel rejects German plan for refugee transit zones" så möts man som första resultat utav just artikeln från Financial Times - och där står klart och tydligt datumet "5 nov. 2015" i sökresultaten och på flera ställen, till och med i tidningens inbäddade app-länk återfinns datumet på denna artikel.

    Och av en ren händelse (spår av ironi kan förekomma) så får man även upp flertalet träffar ifrån andra medier - som tar upp exakt samma politiska händelse - varav samtliga av dessa artiklar har daterats till den 5:e respektive 6:e november.

    Artiklarna som jag refererar till har i kronologisk ordning datumen "12/10/2015" samt "19.10.2015". För att förtydliga - alltså den 12:e respektive 19:e november, året 2015.

    Kommer då "5 nov." före eller efter 12:e respektive 19:e november? Obestämd

    Jag vet inte vad du försöker göra men du kan sluta med det nu.
  • Digestive

    Ok. Jag har inte ens koll på månaderna idag. Skäms

    Hur som haver så var transitzonen i Bavaria en transitzon i praktik. Huruvida projektet stod sig har ingen större betydelse.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna