• schober

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    Är det någon annan än jag som tempar medan ni går/gått på Provera? Hur ser eran temp ut?

  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-10 10:17:04 följande:

    Jag har ätit enkelkur innan men den gav inget utslag, så denna månaden blir det dubbel. Hoppas det fungerar! Sen så vill dock inte min sambo att bebisen kommer i december så vet inte riktigt hur vi ska göra. Men tänker att vi får köra på som vanligt, det är ju inte ens säkert det tar sig nu ändå. :)


    Det där känner jag/vi igen. Vi vill heller inte att bebis ska komma mellan 15 dec - 01 januari, men samtidigt så har vi kämpat så länge så nu spelar det ingen roll. Inte det roligaste att fylla år då kanske, men det finns värre saker här i världen =P man får komma på nåt kul med plutt i alla fall haha
    Har vi "otur" och blir gravida i mars på Pergokur nr 2 så är jag beräknad typ 22 december (beroende på när min Provera-blödning kommer igång nu) så det får gå som det går!
  • schober

    Är det någon mer än jag som fått ömma bröst under Provera-kuren? Är idag på dag 8/10 och har haft ömma bröst sen dag 6...

  • schober
    Jossan1986 skrev 2016-02-10 17:08:16 följande:
    Oo ja! Haha kan ibland knappt nudda brösten vissa månader med Provera. Större blev de också! ;)

    Helt normalt! :)
    Haha åh fan spännande! Då måste det ju funka iaf :D
    Lindaas skrev 2016-02-10 17:59:59 följande:

    Kom nyss hem från min läkare. Vi bestämde att jag ska ta provera igen den 13 mars och efter den mensen ta dubbelkur pergotime. Jag och sambon åker nämligen till Thailand i slutet på februari och kommer hem innan provera kuren startar. Läkaren sa att jag måste ha tillgång till vård eftersom vi inte vet hur min kropp svarar på den dubbla kuren, ifall jag blir dålig. Det känns ändå bra för då kanske det inte blir en december bebis ändå. Såklart blir vi ju jätte glada vilket som men nu känns det ändå bra. Efter att ha kämpat med landstinget i snart 1 år så känns det verkligen så himla bra att ha bytt till denna privata mottagningen. Skönt att få kunna känna ett lugn för en gång skull..

    Min läkare pratade om att det är bra att mäta tempen för att se om man får ägglossning. Funderar på natural cycles, är det någon här som använder det? Är det värt det eller ska man fortsätta med äl stickorna?


    Jag mäter min temp, men har inte Natural Cycles. Det är alldeles för dyrt haha
    Jag använder min vanliga termometer och en gratis app som heter Period Tracker där jag skriver in temp, symptom osv. Visst, jag får ingen snygg graf över min temp men man lär sig snabbt vilken grad man ligger på innan och efter ÄL. Jag ligger alltid på ca 36.5-36.7 innan ÄL och minst 31.1 efter :) Behöver heller inte graviditetstest när man mäter temperaturen.
  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-11 12:54:35 följande:
    Aha, då ska jag ladda ner den appen och testa :) tar du temperaturen i munnen? Haha

    Är det någon som upplever att håret har blivit torrt och att ni tappar lite hår? Det känns som att jag tappar mycket mer hår nu det senaste, kan det bero på pcon? Nojig som man är tänker jag alltid på det när jag duschar och tycker alltid att det faller av..
    Ja en helt vanlig muntermometer :) på morgonen innan du går upp efter minst 4h sömn :)
  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-11 20:54:27 följande:

    [quote=76323640][quote-nick]schober skrev 2016-02-10 13:38:29 följande:[/quote-nick]

    Det där känner jag/vi igen. Vi vill heller inte att bebis ska komma mellan 15 dec - 01 januari, men samtidigt så har vi kämpat så länge så nu spelar det ingen roll. Inte det roligaste att fylla år då kanske, men det finns värre saker här i världen =P man får komma på nåt kul med plutt i alla fall haha

    Har vi "otur" och blir gravida i mars på Pergokur nr 2 så är jag beräknad typ 22 december (beroende på när min Provera-blödning kommer igång nu) så det får gå som det går!

    [/

    Hur länge har ni försökt? :)


    Vi har försökt över ett år (började nyår 2014/2015), men långa ganska oregelbundna cykler, samt ett missfall i v6 på det.... Ni?

  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-12 09:03:11 följande:
    Okej, men då kommer det säkert att ta sig snart! När fick du börja med provera och pergotime då? Jag slutade med mina p piller i mars förra året och vi började väl försöka mer aktivt i maj/juni, så det är inte så länge men har velat ha barn i 2 år, men det var först förra året min sambo också ville. Så det känns betydligt längre. Jag hoppas att det är allas vårt år i år!! :)

    Jag var också redo innan min karl, typ minst ett år innan han sa ja nu kör vi (mest ekonomiska bekymmer) så jag håller med om att det känns längre även för mig =/
    Jag tog sista Provera-tabletten igår och väntar ivrigt på att min blödning kommer så jag kan börja med Pergo. Den BÖR ju komma inom ca 4 dagar, men har läst att det tar upp till 2 veckor för vissa - eller inte kommer alls, så lite nojjig är man.


    Har dessutom svårt att känna mig positivt inför Pergon... har bara en känsla av att jag har blockerade äggledare eller har nåt annat fuffens på G. Svårt att vara positiv liksom =/

  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-12 12:17:15 följande:
    Ja då blir det ju ännu värre när det känts som man väntat jätte länge. Okej, jag har fått mensen samma dag som sista tabletten alla gånger men det varierar säkert. Jag känner mig också lite tveksam till pergon, undrar hur bra det är att äta det egentligen.. Hmm blockerande äggledare, är det inget som de kan kolla upp då? Det bästa är ju att inte tänka alls men det är så sjukt svårt! Vissa dagar är jag jätte deppig pga allt det här, känner mig nästan onormal.
    Är nu på dag tre efter Provera-stopp och börjar bli otålig, gaah! Har koll på både temp, tapp och sekret men ingenting tyder på att blödning är på G. Känns definitivt som att det kommer dröja typ två veckor till. Vill nuuuuu. Har inte kunnat försöka sen i mitten av december...
  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-14 11:36:49 följande:
    Åh vad jobbigt med väntan! :( men den kommer säkert snart! Har du fått blödning av provera tidigare eller är detta första gången du äter det? Jag tror jag läste om någon som fick mens först efter 1 vecka efter sista provera tabletten, så det är med all säkerhet helt normalt :)
    Två veckor, eller inte alls har jag också läst... men som med allt annat med den här bebisresan så är det bara att vänta. Den eviga väntan haha
    Ja det är första ggn med Provera, och sen Pergo.
    Hur länge ska ni vara i Thailand förresten? SÅÅÅ himla fuskigt! =P
  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-14 13:40:43 följande:
    Ja denna väntan, för en annan som är otålig annars är det ju ännu värre nu ;) haha. Hur gammal är du? :)

    Vi ska va där i 15 dagar, ska bli så gött! Komma bort från jobbet och vardagen :) vi va där samma tid förra året, bästa resan vi gjort.
    Jag fyller 28 i mars, och karln fyller 31 i maj så tiden är inte på vår sida känns det som. Vi vill gärna ha två st barn, och jag vill inte gärna ha de tätt ihop (som det känns nu) så så sagt, time is a bitch! Sj?

    Med vilket bolag åker ni? Vi är sååå sugna på Thailand. Vill snorkla <3
    Babydreamer skrev 2016-02-14 17:05:13 följande:
    Känner igen känslan! Tog exakt 7 dagar för mig innan jag började blöda efter sista provera tabletten. Skitdrygt när gynekologen var så väldigt säker på att det bara skulle ta 2-3 dagar...
    Ja jag har hört att det kan ta mer än de typ fyra dagarna som det generellt sett  "ska" ta.... blir galen. tycker jag inte gjort annat än vänta senare året =P
    Fick du mensvärk och så som vanligt eller var det något som var annorlunda med proverablödningen än en vanlig mens?
Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016