• schober

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    Moni86 skrev 2016-03-11 08:13:42 följande:

    Hej tjejer, är nu tillbaka här. Fick missfall i vecka 7 så har börjat på en ny kur. Ta nu inte illa upp av de jag skriver men har under min graviditet varit väldigt kåt å detta har hållit i sig även efter graviditeten. Har börjat med en ny kur i måndags och har extrema flytningar, i dag såg jag i pappret att jag kunde "bygga broar" - kan jag ha ägglossning redan, är idag på dag 5 med tabletterna?! Fattar ingenting?!


    Jag fick ägglossningsflytningar flera flera dagar innan testen började öka, så jag tror inte att man alltid ska gå efter sekretet. Testa med ältest?
  • schober
    Lindaas skrev 2016-03-11 14:54:24 följande:
    Åh Maldiverna vill vi också till! Vore så mysigt! Sånt paradis ju :)

    Vad skönt att höra! Det är ju så det ska va. Det är samma här, så skönt när man är på samma nivå :)

    Grattis till ökningen på äl testena, nu är det bara att ligga i ;)
    Ja verkligen skönt. Vi båda två har haft det tungt på jobb/pluggfronten (speciellt jag efter missfallet i höstas) och sexlusten har ju varit lite sådär - men han är på't like mycket som jag. Han frågar efter hur äl.testerna ser ut och är nyfiken. Känns jätteskönt att han inte har prestationsångest haha

    Tack! Idag är det ungefär lika starkt, kanske aningens starkare, så det BÖR bli positivt ikväll. Gosade igår och ska göra det imorgon också, sen är det bara att hålla tummarna. Ville inte ha en cykel över 35 dagar, för då kan ev. äggen vara av sämre kvalité har jag läst, men vi får se =)
  • schober
    Trasan87 skrev 2016-03-11 19:47:21 följande:

    Idag kom plusset :) någon mer som ska ha i november?


    Grattis, åh vad jag hoppas att våra plus ramlar in här i tråden! Vad roligt!
  • schober
    pco skrev 2016-03-12 16:04:25 följande:
    Hej tack snälla för ditt svar. Om jag kunnat hade jag bytt. Men du menar att man börjar med Pergo på Mensdag 5 och äter det i 10 dagar framöver?
    Ska jag räkna från torsdagen då det började komma lite brunt? Fortfarande mest brunt även idag men lite ljusrosa idag oxå så från vilken dag?
    O när brukar man börja med ÄL-test?
    Man brukar äta Pergo från dag 5 till dag 9, inte i 10 dagar.
  • schober
    Lindaas skrev 2016-03-12 05:02:36 följande:
    Förstår det, vet inte ens hur jag skulle klara av något sånt.. Mitt psyke är inte detsamma nu får tiden! Vad skönt! Kul när de är så intresserade, samma med min :)

    Då håller vi tummarna! Jag vet ju inte om jag ska lita på NC appen men enligt den så gick tempen ned lite efter att den påstår att jag hade äl, sen så har den gått upp och vart högre sen dess. Det är 1 v sen idag. Är ju fortfarande i Thailand och värmen dock så vet inte vad. Ska göra ett test imorgonbitti så får vi se om jag ska börja med provera eller inte. Jag får såna fantom symptom varje gång jag tror det är nåt.... Haha!
    Hmm, skumt det där. Om min ÄL var igår så ska min temp gå upp imorgon och den brukar ligga ganska stadigt tills mensen närmar sig. Din temp kaaaan ju ha med värmen att göra, men det är svårt att veta. När åker ni hem?
    Ja, det där med symptomen är galet. Har varit skengravid flera ggr nu, och har känt stickningar och molningar, illamående och allt möjligt men aldrig är det att lita på. Får se hur det känns denna gången. Hoppas på att tempen går upp imorn så att ÄL verkligen skett. Missade nog att testa när det var helt positivt, då jag fick starkt igår e.m och sen på kvällen och idag var det mycket svagare så jag misstänker att jag skulle ha fått positivt igår morgon eller natten innan.
  • schober
    pco skrev 2016-03-13 21:39:06 följande:
    Okej du menar första tabletten på dag 5 o sen dag 6,7,8,9 .. Så i 5dagar menar du?
    Ja precis. Du kan läsa om Pergotime här: www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Pergotime/
    Lindaas skrev 2016-03-14 18:28:42 följande:
    Jag kände att jag va tvungen att mejla NC angående grafen och att tempen vart så hög varje dag sen efter att jag hade äl enligt appen.. Frågade om värmen kunde påverka osv. Sen bifogade jag en bild. De svarade att det är mycket tydligt att jag har haft äl och att jag ska ta ett grav test om mensen inte kommer i helgen som appen säger att den ska göra.

    Kan det verkligen va sant?!? Har ibte haft äl av mig själv sen maj förra året och har ju inte ens ätit Pergo än! Vågar inte tro något än men tänk om det är sant! ... :)
    Åh såååå spännande! Håller verkligen alla tummar på att du fått ÄL. Så härligt att kroppen kan utan extra hjälp i så fall! =D Kollar du flytningar/sekret nånting också? Välkomna hem!

    Ja, min temp är högre nu än den var veckan innan, men har inte ökat så mycket som den brukar efter ÄL så jag känner mig väldigt opepp. Min gyn ringde mig idag i alla fall och jag ska in och ta blodprov imorgon. Sen blir det ett nytt möte den 29e om vi inte plussar runt den 25e. Dock är mitt sekret som det brukar efter ÄL, testen är svaga igen så det tyder ju på att det har varit ÄL, men vi får se. Blaah.
  • schober
    Lindaas skrev 2016-03-14 19:10:13 följande:
    Jag med!! :) nä jag har inte ens tänkt på det, möjligtvis att det vart mer flytningar nu än innan men har inte tänkt mer på hur de sett ut. Jag längtar så jag dör tills jag får veta vad som händer!

    Okej vad bra att du får komma in imorgon iaf :) jah vet det är så svårt att hålla humöret uppe.. Men du säkert haft äl :)

    Jag ska in på fredag istället, då det är det är 7 dagar sen beräknad ÄL - och då ska det tydligen vara tillräckligt med hormon för ett tillförlitligt resultat för att se om ägglossning skett. Tempen är iaf fortsatt hög, typ, så allting tyder på att ÄL skett men vi får se. 
    Hur känns det nu?


     


    Hur går det för alla andra? =D

  • schober
    Lindaas skrev 2016-03-16 05:38:28 följande:
    Okej vad bra! :) jag har haft ont i mensmagen sen förra helgen, ibland känns det som mensvärk och ibland vet jag inte vad det känns som. Enl beräkning ska mensen komma på fredag och jag har aldrig känt av mensvärk mer än Max 1-2 dagar innan förut. Men jag är rätt säker på att det är mensen som kommer att hälsa på nu, inget annat. Men det är bara att vänta..
    Hur känns det idag sådär dagen innan? Känningar? Symptom?
    pco skrev 2016-03-17 17:42:32 följande:

    Grattis till er som plussat :)
    På vilken dag brukar ni börja med ÄL test? Samt tempa er? O hur många dagar brukar ni hålla på.
    Även om man har en lång cykel annars så får man ÄL av pergotime så får man det ca 4-10 dagar efter sista tabletten tagen? Eller?


    Jag brukar börja runt dag 10, men nu med Pergotime började jag på dag 12. Fick hålla på ett tag för jag fick stegring/positivt först på dag 22... Har långa oregelbundna cykler annars så för mig funkade det inte att korta ner cykeln. Får se om det blir skillnad på dubbeldos om jag får det. Tempa gör jag typ jämt, om jag kommer ihåg det haha. Dock inte när mensen är, för det tycker jag är onödigt.
  • schober
    Lindaas skrev 2016-03-18 06:33:14 följande:
    Idag kom mensen, precis som jag kände innan :) det känns faktiskt väldigt bra! Konstigt nog, men jag har ibte haft mens av mig själv sen i somras så det var verkligen på tiden!

    Jag var hos min läkare i förrgår och sa att jag hade fått äl när vi var i Thailand och så ville jag veta hur jag skulle göra med proveran. Han sågade mig totalt och trodde inte alls jag hade fått äl själv, trots att jag visade tempgrafen. Han sa att vi får väl se om du får mens, du är troligtvis ibte gravid i vilket fall. Så får du komma tillbaka i april...... Tack för den boosten, så skönt att gubbj"veln hade fel! Jag frågade om jag ibte ska ta Pergo min femte mens dag nu inför nästa omgång men det tyckte han verkligen ibte "då man inte vet vad det är för blödning". Vad skulle det va förutom mens?? Hade inte ni tyckt det var normalt att påbörja pergon nu när jag faktiskt har fått mens av mig själv? Vad är skillnaden mellan proveramens och min riktiga mens liksom?
    Vad skönt att du fick mens när det händer så sällan! Då funkar ju kroppen litegrann iaf och det är ju härligt! Jag skulle börja med Pergon oavsett vad läkaren säger. Du har ju haft tecken på att du haft ägglossning och då är det ju mensen som HAR kommit så kör på! Läkaren verkar ju vara lite flummig =P
    Så vitt jag har förstått så ska det inte vara nån skillnad på proveramens och vanligmens, slemhinna som slemhinna typ haha

    Själv var jag inne och tog blodprov imorse. Fick dock inget svar gällande ägglossning då testet var ett AMH-test för att undersöka äggreserven men sköterskan trodde jag hade haft ÄL eftersom jag fick stegring, temphöjning och mina vanliga symptom. Är ändå bara en vecka till BIM nu så jag kan lika gärna vänta på den eventuella mensen. Känner lite känningar i magen idag men det kan lika gärna vara min IBS som gör sig påmind så jag tänker inte så mycket på det ännu.
  • schober
    lillskrutten skrev 2016-03-18 09:05:44 följande:

    Nu har jag lärt mig två saker som jag tycker de skulle informera alla om i början.

    Jag fick ju positiva test tidigt men i fredags fick jag blödning så förstod ju att sköterskan som sagt att det kan ge positivt o ändå inte va nått fick rätt.

    Fick telefontid med läkaren som förklarade att pergotime kan ge utslag på grav test. Enligt henne är det säkert från ca fyra dagar efter bim att det är + på riktigt. Tog ett i onsdags som va negativt.

    Hon kläckte också ur sig att de brukar rekommendera att man inte äter Pergo flera månader i rad utan har uppehåll. Det hade hon inte tagit upp innan heller.

    Får jag plus efter bim framöver o tror att det är på riktigt så kunde jag få ul redan i v 7 för att lugna mig o se att allt är bra som kan synas så tidigt.

    Så nu är det uppehåll denna mån o i april kör vi igen dock med mycket mindre räknande o planerande. Trots allt slit mellan hopp o förtvivlan mår jag rätt bra. Det är vår o jag hoppas komma igång med träning o ha en piggare kropp när väl ägget bestämmer sig för att ta emot pappafröt o bli en liten krabat där inne.


    Jag har aldrig hört att Pergo ska ge utslag på grav.test...iaf inte så långt som EFTER BIM... låter ju helmysko. Jag kan ev. tänka mig att man får utslag strax efter ÄL kanske, men näe det tycker jag inte stämmer heller.. hmmm. 
    Det om att man inte "bör" äta flera månader i rad har jag också hört (överstimulans, eventuellt förhöjd cancerrisk etc) och tänker att det kan nog stämma ganska bra eftersom effekten ska hålla i sig även månaden efter när man har uppehåll. Hur sant det är skulle jag gissa på att det varierar efter hur man svarar på sin dos. Jag fick ju sen ÄL (dag 22) så jag tror inte att den skulle påverka så mycket nästa månad om det inte tar sig nu.
Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016