• Mooomin

    fler som vill gå ner mammakilon:)?

    Jag är på. Började i Måndags efter uppehåll över julen/nyår. Har ca 13kg att gå ner. Räknar kcal och försöker komma igång med gym och promenader (fortf foglossning)..

  • Mooomin

    Vanliga situps är inte att rekommendera någon alls efter en graviditet. Inte plankan heller. Nu vet jag inget om just delade magmuskler men i "vanliga fall" är det stabilitetsövningar som gäller, man vill åt dom inre/djupa magmusklerna. Ladda ner " mamma mage"-appen, grymt bra info samt övningar!


    Blåsippan84 skrev 2016-01-08 14:19:27 följande:

    Vägde mig idag, 75kg. Ska väga mig ons annars.

    Så 3 kg kvar till invägning vid graviditet. Hade "bara" gått upp 0,5 kg under jul och nyår. Rört sig en del i pulkabacken med stora sonen;). Men vägde mer än vad jag är bekväm i när vi plussade så 65 kg skulle vara en dröm. Orkade ta en promenad efter lämning i skolan på morgonen. Så gick 5 km i snöyra. Kallsvettig när jag hade någon km kvar hem. Så är inte bra ännu. Ska plocka fram crosstrainern till nästa v:). Blir mest hemma träning. När jag kommer ner till 72 kg ska jag göra fotvård. Tänker ha delmål och unna mig något då:).

    Tror mina magmuskler blev delade efter denna graviditet. Har någon tips på övningar för att stärka dem? För mig jag läst att vanliga situps inte är det bästa då.


  • Mooomin

    Hmm minns inte.. Rosa logga med vit text och ett gult måttband runtom. :)


    Blåsippan84 skrev 2016-01-08 15:36:27 följande:

    Den som kostar 30kr? Är mitt uppe i att byta tel. Har en ny samsung i påse här hemma som jag ännu inte fixat iordning. Hoppas den finns till android också. Ska hämta ner den sen:)


  • Mooomin

    Grattis! Både till viktnedgången och födelsedagen. Jag fyller oxå i helgen! :)


    Pedalen skrev 2016-01-08 23:17:18 följande:

    Vägde mig idag. Lite missvisande eftersom jag fastade igår, men ner 1,6 visade vågen. Fyller år i helgen, så gissar att kosten blir lidande, men det får väl vara hänt.


  • Mooomin

    Det visade "bara" -0,6kg på vågen här, men jag hade en jobbig vecka med bebisen förr veckan och har helt enkelt ätit för lite.

  • Mooomin
    Lyn1 skrev 2016-01-12 22:28:20 följande:

    Vi funderar på att ta en resa till Thailand i slutet på februari, och som jag känner mig nu skulle Jah inte visa mig i bikini. Träningen har för visso gått bra men det tar ju tid... har ju nåt att kämpa mot men nu vill man ju att det ska gå snabbt neråt på

    Vågen. Kanske ska strunta i styrketräningen ett tag för det gör ju att vågen står still....


    Fast styrketräningen gör ju att du i slutändan bränner mer fett. Även om det skulle stå still på vågen så kan du ju fortfarande bli smalare. Mät överallt oxå! Midja, lår, stuss, vader och armar, så ska du se! Så är det ofta för mig..
  • Mooomin

    Bra att du har fått ett anpassat träningsschema. Träningen blir alltid mer effektiv då. Ja, benpass är en sån där hatkärlek!


    Lyn1 skrev 2016-01-13 23:09:13 följande:

    Ja jag tränar vidare. Det är så himla skönt att träna tycker jag. Och nu har jag senaste 4 passen även infört intervaller på löpbandet ca 20 min efter styrkan. :) jag har fått ett träningsschema av en pt på gymmet, iofs anpassat efter mig men benpasset i det schemat gör att man knappt kan sätta sig på toa dagen efter för det gör så ont. Säg till om du vill ha det :)


  • Mooomin

    Det var inte så farligt, huvudsaken är att du vet vad du gjort "fel"... Nya tag bara! :)


    Pedalen skrev 2016-01-15 12:37:13 följande:

    +0,4... Skit!


  • Mooomin

    Jag ska oxå äta en massa tårta o skit imorrn, men precis som du så försöker jag "räkna in det" i dagsintaget. Sen om det går liiite över är ju inte hela världen, men så man har lite koll. Och så försöker jag äta en kalorifattig lunch, tex bara kyckling o kokta grönsaker eller så..


    Blåsippan84 skrev 2016-01-15 15:50:46 följande:

    Håller med föregående talare . Gillar verkligen appen där man har koll på kcal. Förra fre vägde jag chips, popcorn och chokladen när jag lagade den andra magen så jag visste vad jag kunde äta till myset. Blir likadant ikväll. Imorgon ska vi fira min pappa som fyller jämnt. Så då blir det svårt att väga ;).


  • Mooomin

    I början är det det. Men efter ett tag vet man på ett ungefär! :)


    Pedalen skrev 2016-01-15 23:20:49 följande:

    Jag har en sån app, men det är ju ett halvtidsjobb att väga och lägga in allt man äter. Det är därför 5:2 passar mig så bra. Men denna veckan fick jag inte till det :(


  • Mooomin

    Blääää, nämn inte ens helgen.. Firade min födelsedag, och usch, kan inte ens prata om det utan att må illa.. Tårtan står mig upp i halsen.. Alldeles för mycket av det goda ( som inte ens ÄR gott när man äter för mycket)... Får se vad vågen säger imorrn. Jag hoppas iaf på att den stått still! Usch, jag brukar inte äta såhär.. MEN, jag har kommit iväg på två korta "långpromenader", och fogarna kändes/känns hyfsat ok, bara liiiite ont! Framsteg! :)


    Blåsippan84 skrev 2016-01-17 20:25:33 följande:

    Den appen jag använder sparas "mest" och "nyss" ätna Så frukost och lunch går snabbt att lägga in. Men förstår dig med tvillingar som är så pass små blir det inte mkt tid över.

    Jag lägger in när sonen sover. Så än är det lugna perioder.

    Hur har helgen varit för er med alla dess frestelser. För mig blev det inte fullt så gottigt som en vanlig men istället ett par glas vin. Och ingen gott sön fika som vi ofta unnat oss. Crosstrainer är framme så nu ska den börja användas. Stora pojken är förkyld så blir nog inget imorgon.


  • Mooomin

    Ok, resultatet efter den hemskt onyttiga helgen blev -0,5kg. Jag är lättad.. Men i Torsdags, innan allt detta, så tjuvvägde jag mig och då stod det redan - 1,2kg, så där ser man hur högt pris man får betala för en onyttig helg!

  • Mooomin
    Blåsippan84 skrev 2016-01-18 16:46:51 följande:

    Ja så olika det är :). Testat " zucchini pasta". Man hyvlar zucchini och kokar ett par min istället för pasta. Tror 100 g är typ 16 kcal :). Jag har börjat köra det istället för pasta. Helt ok när man har en god sås tycker jag


    Det är gott! Samma med blomkålsris! Jättegott. :) man kan riva eget eller köpa färdigt. Kokas nån minut bara.. :)
  • Mooomin

    Provat att smaksätta kvarg själv med tex fun light? Jag brukar köra fun light jordgubb och sen lite pumpafrön i eller nåt.. :)


    Pedalen skrev 2016-01-22 23:16:04 följande:

    Det är inte kvällarna som är värst, det är när killarna sover middag och storebror är på förskolan... Då blir jag skåpsråtta och äter allt jag kommer över typ.

    Kvarg är gott, men tycker den smaksatta är lite sliskig. Har svårt att äta enbart det, vill gärna ha typ fruktsallad eller nötter till.


  • Mooomin

    Oj, det beror helt på hur mycket man vill att det ska smaka.. Ca 1/4 dl typ.. Till en sån liten 2,5dl kvargburk. Ta lite först och smaka av.. Bär är ju jättebra! :)


    Blåsippan84 skrev 2016-01-23 08:08:06 följande:

    Ej testat smaksätta själv :). Tack för tipset. Hur mkt typ?

    Tycker också det är lite sliskig bara. Därför jag delar upp med naturell kvarg och sen bär för att få syrligheten:).


  • Mooomin

    Usch.. Här går det dåligt. Eller ja, det har liksom stannat av och motivationen har gått ner. Men idag kom vi iaf ut på en promenad, 3km, rätt bra med min foglossning och nu äter jag gröt till lunch eftersom jag vet att det blir lite ostbågar ikväll.. Alltid nåt! :D 

  • Mooomin

    Under helgen har jag iaf fått arslet ur vagnen och börjat med mina rehabövningar för mage/rygg/bäckenbotten. Jag har även sagt åt min träningspartner att tjata på mig så att jag får ihop 2 träningspass denna vecka. Och utöver det är minst 2 långpromenader ett mål. Och kosten förstås.. Nu kör vi igen! :D

  • Mooomin

    Jag hade en sjuuuukt onyttig helg, men vem vet, det kanske behövdes för nu efter 2 dagar med "strikt" kost så har jag tappat 2,2kg. Vätska naturligtvis men det känns ändå så bra psykiskt att se minuset. Blir så peppad! (Hade mens oxå förra veckan, bundit en massa vätska) Idag ska jag försöka komma iväg på både promenad och träning. :)

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?