• Libra77

    IVF syskonförsök under 2016

    Efter några års misslyckade försök att få barn på naturlig väg tog vi hjälp av IVF och blev i NOV 2014 föräldrar till en underbar liten son. Nu har vi bestämt oss för att försöka ge honom ett syskon. Någon i liknande situation som vill följas åt?

  • Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016
  • Libra77

    Kul tösami????Eftersom jag nu hunnit bli 38 så blir det första försöket redan i februari om allt går som det ska, vi har några embryon. ( blastocyster) i frysen så hoppas innerligt att att det går vägen. Vågar knappt hoppas, vi hade sån tur att det lyckades med första försöket första behandlingen, och är väldigt medveten om vilken tur vi har haft. Hur många försök har ni gjort? Något i frysen?

    Var i landet finns du?

    Kram från stlm????

  • Libra77

    Kul att du hörde av dig Adalia84, hoppas du vill följas åt! Visst är det spännande! Tanken är att vi ska prova redan nästa menscykel :) Vi håller tummarna för oss båda!

  • Libra77

    Hej igen tedax. Bara att fråga på!

    Vår utredning visade heller ingenting som direkt borde hindra oss från att bli gravida på naturlig väg. Så jag förstår din frustration när man månad efter månad försöker utan resultat.. Det enda som nämndes var att min sambos spermier var något långsamma, så därför gjordes så kallat Icsi där man hjälper dem lite på vägen.

    Jag blev så glad när det visade sig att både min äggreserv och kvalitet var toppen... Åtminstone då.. Är ju två år sedan nu.. Hoppas så på våra frysta embryon, men är så mycket som ska gå rätt för att det slutligen ska bli en bebis. Är så rädd för att bli ledsen upprepade gånger.. När vi hade sån otrolig tur förra gången! Dessutom blir det ju en liten begränsning när det gäller kostnad och så också, nu när man får stå för allting själv. Men vi försöker tänka positivt, och tar ett försök i taget ! Känns så spännande och samtidigt skrämmande att det är dags om ca en månad! Redan varit på ett läkarbesök för att kolla att allting ser ok ut, men om en månad är det dags på riktigt! Försöker nu precis som förra gången förbereda kroppen med näringsrik kost, samt träning för att jag vid återförandet ska må så bra som möjligt både fysiskt/psykiskt. Har även några envisa graviditetskilon som jag behöver bli av med.

    Jag håller tummarna att det nu blir ett litet mirakel för er på naturlig väg! Annars ser jag framemot att dela IVF-resan med dig!

  • Libra77

    Hej!

    Hoppas helgen varit toppen!

    Ja, det är mycket pengar och känslor, helt klart. Jag vet inte ännu om vi går vidare ifall våra embryon i frysen inte lyckas.. Jag tror jag kommer att ha svårt att släppa projektet helt, man vill ju så gärna! 3 pack är ju bra på ett sätt, då slipper man tokstressen , men samtidigt trist om man nu lyckas med första försöket, som jag uppfattat det går man då miste om försök 2 +3 och ingen återbetalning...jag trodde förut att man fick använda återstående försök till senare, men verkar inte vara så.

    Jag mådde inget vidare av hormonerna.. Trött och gick upp i vikt.. 4-5 kg! Åt som vanligt, men orkade knappt träna något. Men självklart är det värt det i slutändan när belöningen kommer!

    Jag ska ringa kliniken nu i veckan när jag får min mens och boka in ett nästa läkarbesök.. Jag har inte jättekoll , men tror det blir ett läkarbesök innan naturlig ägglossning, (om ca 2 V) och återförandet planeras utifrån det.. Men tror det är ganska snart efteråt..

    Så snart! Förbereder mig på bästa sätt med bra kost och en massa motion! Finns inte mycket som gör en så motiverad som detta!

    Så spännande och skrämmande samtidigt. Så rädd för att bli besviken.. Vad är oddsen för att lyckas igen... Hmm. .. En emotionell resa blir det , helt klart! Glad att jag fortfarande är mammaledig i alla fall.

    Var i landet finns du? Om du inte vill berätta, så ok naturligtvis. Jag finns i Stockholm????

  • Libra77

    Hej NoA22!

    Välkommen!

    Usch vad ni har kämpat, jag förstår att det tillslut känns som om krafterna tar slut. ????

    Jag vågar inte hoppas på att vi ska lyckas igen även om jag så innerligt vill bli gravid igen och ge vår son ett syskon.

    Blir kul att följas åt, vi håller alla tummar och tår att vi alla lyckas!

  • Libra77

    Tack NoA22, nu är det snart dags, ska på ultraljud inför FET om en vecka! Blandade känslor, lycklig och förväntansfull att vi får chans att prova igen, samtidigt orolig för att det inte ska gå vägen denna gång!

    Jobbigt med kö:( förstår dig, jobbigt att vänta samtidigt som allting ska kännas bra förstås. Jag hade nog väntat och tagit Uppsala där ni känner er hemma, men förstår också att ni är ivriga att komma igång! Jag har inte lyckats med att få bort alla gravidkilon så tränat och ätit extra bra nu i några veckor så kroppen ska vara så glad som möjligt när det blir dags ???? Blir kul att följas åt!????Håller tummarna för oss!

  • Libra77

    Hej dn998

    Kul att du vill vara med! Du och jag är i samma sits känns det som, lyckades också med första försöket med korta metoden och fick en son. 2 blastisar i frysen.. Som vi nu innerligt hoppas på.. Men känner som du.. Jisses denna IVF karusell! Värst med allt väntande känns det som. Blir FET med korta metoden här också, första UL om en vecka, så om allt ser bra ut blir återföringen veckan därpå! Jisses, det är ju snart!!

    När ska ni göra fet? Håller alla tummar och tår för oss båda :) !!! Tänk om vi lyckas igen! Blir spännande att följas åt! Kram

Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016